קשר זוגי: קירבה, אינטימיות והחלטות קשות

תאריך פנייה: 07.05.2014 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
אלה
אין אונות
08.05.2014 • 00:19

אני בת 26, נשואה 3 שנים ובעלי בן 30. אני אוהבת אותו ומאוהבת בו מאוד. אני יודעת שזה הדדי ושהוא אוהב אותי מאוד גם.הבעיה התחילה לפניי שנתיים כשלמעשה הפסקנו לקיים יחסי מין בגלל אין אונות. אני הצעתי לבן זוגי ללכת לטיפול בחרדת ביצוע מפניי שזה נשמע היה כאילו זו הבעיה (הוא היה נלחץ ותמיד היו לו רגשיי נחיתות בנושא מפניי שהייתי עם לא מעט גברים לפניו והוא כמעט ולא היה עם נשים אחרות). אחריי שנתיים של טיפול אצל שני מטפלים שונים לא היה שום שיפור.בעלי חולה סוכרת נעורים ובבדיקה שיגרתית לפניי כחמה חודשים שאל אותו הרופא על התפקוד המיני שלו, ואמר שלפי נתוני רמת הסוכר שלו בהכרח יסבול מאין אונות. כך שהסתבר שכל הזמן הזה זו היתה בעיה פיזיולוגית.עכשיו הוא התחיל לדאוג יותר לאיזון הסוכר שלו, כבר שלושה חודשים, אך עדין אין שיפור.הבעיה היא שאני יודעת שקיים סיכוי שזהו מצב בלתי הפיך (אחוז מסויים מהסובלים מסוכרת סובלים מאין אונות שאי אפשר לרפא). זה מאוד מפחיד אותי כי עם הזמן נהיה לי יותר ויותר קשה עם העובדה שאנחנו לא שוכבים ואין ביניינו מיניות כמו שהייתי רוצה, זה ממש חוסר עצום בשבילי.אני לא יכולה שלא לחשוב מה אעשה במידה וזה אכן יתברר כבלתי הפיך?לעזוב מערכת יחסים שכל כך מדהימה מכל בחינה אחרת? להישאר ולהמשיך לסבול כל לילה מזה שאין בינינו מגע מיני? זה מתסכל אותי ואני מפחדת שאעשה יותר ויותר מרירה עם הזמן.אני אפילו לא יודעת מה להגיד לו על זה עכשיו- האם לאמר שאני אהיה איתו גם אם לא יוכל להתגבר על הבעיה, אפילו שאני לא בטוחה?תודה רבה.

ד"ר אורן חסון
החלטות קשות
11.05.2014 • 00:29

אלה יקרה,
את שואלת שאלות מורכבות ולא פשוטות כלל. את רוצה יותר מהקשר הזוגי בחייך, ומגיעים לך קירבה ואינטימיות כמו לכל אחת אחרת. תחושת ההחמצה היא לא תחושה פשוטה, וגם לא תחושת הגעגוע למגע ולאהבה שתורגש גם פיזית. הצד השני הוא הקשר הרגשי ביניכם, העובדה שלנטוש אותו כשהוא נפגע וחלה תפעיל בך שפע של רגשי אשם, שאולי כבר קיימים ולו רק בשל המחשבה על כך, והעובדה שהוא בן זוג מושלם מכל בחינה אחרת.אם יש סיכוי שהמצב יסתדר בכל זאת בחודשים הקרובים, לאחר איזון פיזיולוגי, אני חושב שמגיע לשניכם להמתין עוד. ואם זה לא יסתדר, יש פתרונות שונים למיניות קצת אחרת. אני לא יודע מה היו הטיפולים שאליהם הלכתם, אבל אם האין-אונות שלו תישאר כמצב קבוע, הפתרונות שאתם צריכים למצוא הם קודם כל הקבלה של המצב הנוכחי, והבנה שאתם רוצים למצוא דרכים להגיע הן לסיפוק מיני והן רגשי עד כמה שניתן בתנאים האלה. מטפל מיני טוב ורגיש יוכל לעזור לכם בכך (חפשי באגודה הישראלית לטיפול מיני - איט"ם).ושקלי גם ללכת בעצמך לטיפול פרטני, כדי לשקול את הדברים, כדי להבין מה נכון ומה טוב לך, וכדי להיות שלמה יותר עם כל החלטה שתגיעי אליה בעתיד, על כל ההשלכות השונות שתהיה לה. כי הרי אף החלטה אינה פשוטה.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083