קשר דתי: מה חשוב לדעת?

תאריך פנייה: 01.05.2006 מס׳ הודעות: 8
חיפוש נושא
רויטל קורן
שינויים על יחסים
01.05.2006 • 18:34

אורן שלום,הינני רוצה לשאול אותך שאלה שדיי מקשה עליי ...אני ובן זוגי בקשר של שנתיים כמעט , עם יחסים מלאים והכל , הכל היה טוב ..בן זוגי הוא אדם אשר שומר מסורת ומעוניין לשאוף לחיי דת מלאים .. שנינו איננו בתולים .מאז ומתמיד היינו שוכבים ופתאום הוא החליט סופית לשמור על ה "זרע לבטלה" .רציתי לשאול האם זה הגיוני? האם אדם שלא בתול פתאום אחרי שנתיים יחליט שזה מה שהוא רוצה?אני יודעת שסקס זה לא הכל במערכת יחסים שלנו , והוא אוהב אותי והכל , דואג לי ואיכפתי כלפיי ...מה אתה אומר על העניין ?אשמח לתגובתך בדחיפות ,

תום
שינויים על יחסים
02.05.2006 • 13:30

אני יודעת שלא נהוג להגיב בפורום הזה.אבל בער לי באצבעות לכתוב, כי אני דתייה ואוכל להסביר לך מנקודת מבט אחרת...איסור "זרע לבטלה" הוא איסור העומד בפני עצמו ולא משנה מה עשה בעלך לפני שהחליט לקבל על עצמו לשמור על מצווה זו. הגיוני שבעלך התחזק בדת (כפי שכתבת שהוא שואף לחיי דת מלאים) ולמד על מצווה זו וקבל על עצמו לשמור על כך. אל תשכחי שהשמירה על כך כגבר דורשת ממנו לא פחות ממה שזה דורש ממך כאישה....לעיתים כשזוג חוזר בתשובה נוצר פער בהתחזקות בדת בין הגבר לאישה. אני מכירה זוג שבתחילה הגבר הוביל את החזרה בתשובה ועם הזמן הגבר נשאר קצת מאחור והאישה ניהייתה זו שדוחפת קדימה...כעיקרון האיסור הוא שזרע יישפך לבטלה (זאת אומרת לא בתוך אישה) ולכן אסור על הגבר לאונן, וכן כל מגע מיני כשהשפיכה היא בחוץ או עם קונדום אסור. לכאורה, אם את לוקחת גלולות- אין בעייה של "זרע לבטלה", אבל כמובן שיש מצוות נוספות הקשורות ביחסי-מין כמו דיני טהרה-טבילה. זה בקיצור כי לא כאן המקום לפרט. אולי תלמדו יחד את הנושא ומתוך ידיעה יהיה לך יותר קל לשמור גם את על המצוות...מקווה שעזרתי במשהו...

תום
שינויים על יחסים
03.05.2006 • 01:36

מתגובתי הקודמת ניתן להסיק כי קיום יחסים לפני החתונה מותר על פי ההלכה בתנאים מסויימים..... וזה לא ממש מדוייק. בקיצור אני חוששת שקצת הטעיתי אותך והדבר הנכון הוא שעל פי ההלכה עדיף שהזוג יתחתן ולאחר החתונה ייקיימו יחסים בטהרה.מה שנשאר לי להציע לך- ללמוד ולהתעניין בעצמך בנושא מתוך ספרים, שיעורים, שיחות עם בעלך וכו' וכך להחכים ולהבין את הדברים ואת משמעותם ומתוך ההבנה יבוא גם הרגש של רצון לקיים את הדברים בעצמך.סליחה שלא דייקתי קודם...... שיהיה רק בהצלחה.

רויטל קורן
שינויים על יחסים- לתום
03.05.2006 • 20:05

לתום,מה רשום בהלכה לגבי קיום יחסים לפני נישואין?

רויטל קורן
שינויים על יחסים
03.05.2006 • 20:07

איפה אפשר לבדוק את הנושא?מה ההלכה אומרת על זה .?

משתתפת דתייה
שינויים על יחסים
03.05.2006 • 22:24

מצטערת על ההתפרצות... (וסליחה גם מההנהלה)ראיתי שתום לא ענתה לך עדיין, בטח לא יצא לה לראות שהגבת, אז אני עונה לך.שאלת על דעת ההלכה.התשובה היא שלפי ההלכה אסור (לא עדיף שלא, אסור!) לקיים יחסים לפני חתונה. יש לזה גם הרבה "גדרות" (גדר- הכוונה להלכה שמטרתה להרחיק אותנו מהאיסורים המפורשים),- אסור לפי ההלכה לגעת בכלל לפני חתונה, ואפילו לא להיות ביחד בחדר נעול.(ההמצאות יחד כמעט תמיד תוביל לנגיעה, ונגיעה עלולה להביא לקיום יחסים. זו הסיבה לאיסורים)בנוגע להוצאת זרע לבטלה- האיסור ההלכתי לכך נובע מסיבה אחת. הזרע- יש בו פוטנציאל של חיים. מי שמשחית אותו בעצם מונע מחיים חדשים שיש בו- להתגשם בעולם. לכן החיוב להמנע מכך.אני יודעת שזה מאוד מאוד קשה לשמוע דברים כאלו כשרגילים מגיל 0 לשמוע אחרת ולנהוג אחרת. אני אגיד לך יותר מזה- גם למי שחונך על הדברים הללו מהתחלה היישום של ההלכות הללו קשה מאוד. אך אם נתעמק במהות של ההרחקות הללו נבין שאין דבר יותר גדול ומקסים ממשפחה שמתפקדת לפי מסגרת ברורה ומדוייקת שנקבעה ע"י מי שמבין את העולם הכי הכי טוב.הייתי מאוד רוצה לפרט אבל אני יודעת שאין זה המקום... בכל אופן אם יש לך שאלות כדאי לך מאוד להכנס לפורום "הורות ומשפחה" באתר "כיפה"-www.kipa.co.ilמבטיחה לך שלא תצטערי.המון הצלחה וברכה לך ולכל הגולשים.

ד"ר אורן חסון
שינוי בתנאים מצדיק מחשבה מחודשת
03.05.2006 • 23:36

רוויטל יקרה,
כפי שאת מבינה מתוך ההתכתבות עם תום והמשתתפת הדתייה, כדאי שתדעי לאן את נכנסת בקשר עם החבר שלך. לא תוכלי לבוא לידי החלטה אם זה לא מתאים לך. אני לא אומר שאת צריכה ללכת לשעורי דת, כפי שאולי נרמז כאן, אבל את כן צריכה לברר היטב מה זה אומר לחיות במסגרת כזו, ובאיסורים שלה (כי מהר מאד תגיעי גם למקווה, וגם את זה כדאי שתקחי בחשבון), ולהחליט אם החבר שלך, על המסגרת הדתית ועל אופי חיי האישות שהוא מעוניין בהם, מתאימים לך.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
רויטל קורן
שינוי בתנאים מצדיק מחשבה מחודשת
04.05.2006 • 18:16

אורן שלום,אני מקבלת את תשובתך ואת החלטתו של בן זוגי ...העיניין הוא שהחלטתו היא באמת לשמור על האיסור "זרע לבטלה "אך הוא בפועל "עושה דברים אחרים"....לי אישית אין בעיה לשמור על "הזרע לבטלה" אך הוא לא סגור עם עצמו...