קשר בעייתי: מתי צריך ייעוץ?

תאריך פנייה: 19.12.2006 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
אורית
אנוכיות בקשר
19.12.2006 • 11:37

חבר שלי ואני יוצאים ביחד כבר מעל לשנתיים וגרים ביחד שנתיים בערך.כמו כל זוג אנחנו רבים על כל מיני דברים , אך בעיקר על תלונות מצידו. בהתחלה זה היה על סדר שאני לא הייתי מספיק מסודרת זה היה בשבילו סימן שאני לא מספיק חושבת על מה הוא צריך.לפני שנה קניתי לו מתנה ליום הולדת שהוא אמר לי שהוא לא רוצה ואני פרשתי את זה שהוא לא רוצה שאוציא עליו כסף ולמרות זאת קניתי לו אותה והוא ממש כעס עלי שמה פתאום אני קונה לו משהו שהוא אמר שהוא לא רוצה. לאחר שפתרנו את הריב הזה הוא השתמש במתנה ונהנה ממנה מאוד.מריבות אחרות היו שאני לא דואגת לו מספיק וחושבת רק על עצמי. אני מודעת לזה שאני בן אדם שמרוכז בעצמו. ואני מנסה במודע לעבוד על זה אבל לא ל הזמן זה מצליח לי ואני כבר לא יודעת מה לעשות.הוא אומר שבזמן האחרון אני כבר לא שמחה וזה נכון, אני לא תמיד מפגינה שמחה כי אני לא כל כך מאושרת .חבר שלי הוא בן אדם מאוד רציני ומדבר על עבודה כסף ולימודים כל הזמן. זה חשוב גם לי אבל לא רק זה.בזמן האחרון כבר אין לנו חשק לעשות אהבה כי אנחנו עובדים עד מאוחר ועייפים מאוד ובשבתות הוא מקדיש את הזמן ללימודים .חשוב לי לציין שמאוד חשוב לו שאני אתקדם ואהיה הכי טובה שאני יכולה להיות וזה קצת מלחיץ אותי.לפעמים אני מרגישה כאילו הוא אבא שלי ואני צריכה לעשות כל מה שהוא אומר לי.הוא כל הזמן מנסה לשנות אותי ואומר לי שאם אני לא אשתנה אנחנו כבר לא נהיה יחד.אתמול הא אמר לי שאני בן אדם אנוכי ושהוא מוכן לתת לי זמן להשתנותאני מאוד אוהבת אותו ואני כבר לא יודעת איך לרצות אותו ועדיין להישאר שפויה.אני לא יודעת אם הקשר הזה עדיין בריא לשנינואודה לך מאוד לתשובה מהירה .תודה.חבר שלי היה מסודר מבחינה כלכלית כל הזמן ועזר לי המון בזמן היותי סטודנטית היינו ממש כמו זוג נשוי.

ד"ר אורן חסון
קשר צריך להיות דבר מאד בטוח ומגן.
21.12.2006 • 00:25

אורית יקרה,
גם אני לא יודע אם הקשר הזה בריא לשניכם. אני באמת לא יודע. קשר שבו אחד מבני הזוג מרגיש צורך לשנות את האחר, הוא קשר בעייתי, כי הוא יוצר השפלה ודיכוי. יש בזה אלמנט מאד כוחני. זה לא עוזר לקשר, וזה לא עוזר לבנות את הבטחון העצמי של הצד השני, כאשר קשר צריך להיות דבר מאד בטוח. שתוכלי להרגיש בו מוגנת, ולא חשופה ומתגוננת.זה לא שמצבכם אינו בר תיקון, אבל אני חושב שאם אתם רוצים לתקן, כדאי שתחפשו ייעוץ זוגי. להגיע לנישואים מתוך קשר כזה עלול להוביל אתכם להחרפה של בעיות ותסכולים עם הזמן. יעוץ זוגי, דווקא בשלב הזה, יכול ללמד אתכם לקבל זה את זו, וגם לשנות משהו, בשני הצדדים, ולהרגיש טוב ביחד, ולאורך זמן.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083