קשר, בגידה ונישואים: מה לומדים?

תאריך פנייה: 23.12.2006 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
לימור
התחתנתי אם שקרן בוגדני
23.12.2006 • 20:53

שלום
לפני כמה ימים גיליתי שבעלי גבר בוגדני שכל הזמן מתכתב אם בחורות באיסקיו ,ויוצר איתן קשרים מבקש להפגש איתן ונותן אפילו את הסולולרי שלו ,ובנוסף גם בקשר אם כמה בחורות שהכיר במסגרת העבודהבעבר כבר תפסתי אותו על קשר אם כמה בחורות וביקשתי מימנו להפסיק אם זה כי הסברתי לו שזה לא מקובל עליי ומאוד מפריעה .סיכמנו ביחד שהוא מפסיק אם זה ,אבל.... לצערי כל פעם הייתי חושדת בו מחדשהחלטתי שאני מבקשת פירוט על הפלאפון שלו ,היזדעזתי שראיתי כמה הוא בקשר אם בנות אחרות בשעות שהוא לא איתי ובשעות הכי קטנות של הלילה כשאני ישנה וגם ,אומנם זאת לא הוכחה מספקת כדי להגיד שהוא בוגד בי פיזית אבל מספיק שבגד באמון שלי!השלב הבא שלי היה לבדוק מה הוא עושה במחשב כשאני ישנה או לא בביתאז גיליתי דברים איומים דיבורים מלוכלכים שאני פשוט הייתי בשוק לגמרי ...לא האמנתי למראה עניי הוא נותן טלפונים מבקש להפגש וכו... וכו....(בעלי לא יודע שעקבתי אחרי האסיקיו שלו הוא ידע רק על פרוט השיחות)ניפרדנו לשבוע ואז ... חבר טוב מהמשפחה פשוט החליט להתערב ולעשות שלום ביתואז בעלי אמר שאני גורמת לא ללחץ בחיים ,הוא רק מדבר אם בנות לעולם לא בגד בי פיזית,למרות שידעתי ששום דבר לא מצדיק את מה שעשה החלטתי שאני נותנת לא צאנס נוסף ,ושתדל לטפל גם בעצמי בדברים שמפריעים לוובסיום השיחה של שלום הבית חיבקנו אחד את השני ואמרתי לו ככה:אני מוכנה לעשות הכל למעננו שהיה לשנינו טוב, ואם משהוא יפריע לו אז פשוט שנדבר על זה ונפטור בעיות ושלא נגיע למצבים הכאלה ,וסיכמנו פה אחד שאנחנו פותחים דף חדש לא מסכירים יותר מה שהיה, היה נראה לגמרי שטוב לא אם ההחלטה ושהוא מצטער על מה שעשהוחשוב מכל ציינתי:שאם עוד פעם אגלה שאתה בקשר אם בחורה אחרת בכל דרך אפשרית (שיבין את עצמו) לא אסלח לא יותר בחיים!!!יום למחרת ...יום למחרת ...הוא דיבר שוב פעם אם אחת מהידידות שלו כשהלכתי לישוןבאמצא הלילה פשוט קמתי נכנסתי לחדר המחשב ותפסתי אותו על חם "אחרי שהפתחנו זה לזו יום לפני" כימעט היתעלפתי מעצבים ולא הפסקתי לצעוק אבל הפתחתה ... אבל הפתחתה....הוא ממש נבהל שתפסתי אותו על חם והתחיל להגיד לי אני אוהב אותך ולסבן אותי ולהגיד אבל זאת סתם משהיא שהייתי בקשר איתה בעבר ואני בסח הכל מסביר לה שחזרנו וכו... וכו....אני לא האמנתי למילה שאמרכשיום אחרי בדקתי שוב את האסיקיו שלו גילתי שקודם כל זה לא נכון שהוא הסביר לאותה בחורה שחזרנו,הוא פשוט דיבר איתה גסיות וקבע איתה ליום מסויים כשאני לומדת בערב עד ממאוחר בלילהמאוד ניפגעתי ,הוצאתי אותו מבית,רציתי לשאול את דעתך מה אתה אומר על זה ?האם זה אופי בוגדני שפשוט אי אפשר לשנות אותו ?האם הוא פשוט רצה בזה ?למה הבן אדם אומר שרוצה לפתוח דף חדש ולא עוברות 24 שעות והוא חוזר על אותן הטעויות?האם הנשואין האלה זה כישלון אחד גדול? מה אני עושה הלאה?

ד"ר אורן חסון
מה את לומדת מזה
27.12.2006 • 15:15

לימור יקרה,
חבל שלא כתבת כמה זמן אתם נשואים, ואם יש לכם ילדים. כלומר, מה את מפסידה עם תפסיקי עם הקשר הזה. האם זו תופעה חדשה, של שנה מתוך שלושים שנה של נאמנות, או כמה חודשים מתוך שנת נישואים ראשונה. ההבדלים משמעותיים לפחות בהקשר של האופי הבסיסי שלו, ונראים אחרת מבחינת הסיכויים לשינוי. הראשון אומר שהבעיה היא בעיקר היכולת שלו להתחייב לזוגיות, השני אומר שאולי יש בעיה בזוגיות, או בעיה של שינויים שלו עם הגיל, או סביר ששניהם יחדיו.ובכל זאת, כמו שזה נראה לפי דברייך, הוא רחוק מלהפנים את מה שאמרת לו, מה שכנראה אומר שאולי לא כל כך אכפת לו מהקשר איתך, לפחות לא עד כדי המנעות מלקיחת סיכונים. לפי ההערכה שלו, שווה לו להמשיך עם ההנאות בריגושים עם נשים אחרות, גם אם בזה הוא מסכן את הנישואים שלו איתך. זה הדבר הכי חשוב שלמדת מהנסיון הזה.וזה אומר, או שהוא מכור לזה בעוצמות גבוהות, למרות שיש חשיבות בעיניו לקשר שלו איתך, או שהנישואים איתך אינם חשובים במיוחד. במקרה הראשון, תהליך החלמה נפשית הוא תהליך גמילה ארוך, שתצטרכי בו המון סבלנות, והתוצאה הסופית אינה מובטחת אלא עם מחוייבות של שניכם, גם שלו, לעבור תהליך יסודי ועמוק של יעוץ זוגי. במקרה השני, את מבינה לבד מה זה אומר לגבייך.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083