קשיים בזוגיות: מה ההשפעה על הילדים?
איציק
אהבה שלא קיימת בנישואין
⌄
אני כבן 42 נשוי 14 שנה +3 ילדים,הבעיה שלי היא שלפחות ב10 שנים האחרונות קיימת אצלי תחושת בדידות,חוסר מוחלט באושר ואהבה,העניין נובע מכך שאני ואשתי לא מסתדרים ותמיד היתה בינינו בעיות הבנה ותקשורת. וחיים יחד אך ורק בגלל הילדים וכדי לא לפרק את "החבילה"-אך נמאס לי מהמצב ואני בתוכי "מת" לעשות שינוי בחיי אך פוחד ...עם אשתי כפי שציינתי המצב אבוד-אין בינינו תקשורת.אהבה,ממעטים לדבר בינינו אלה רק כשמוכרחים,אין מין כמעט שנה ובקיצור אין שום דבר!!מה לעשות??
ד"ר אורן חסון
צ'אנס לחיות מחדש
⌄
איציק יקר,
ילדים לומדים וגדלים גם דרך הסתכלות ולמידה מההורים שלהם, ולא רק דרך חינוך ישיר. הם רואים את דרך ההתנהלות שלך, ואת דרך ההתנהלות הזוגית שלכם, ומפנימים. כשאלה לא טובים ולא מוצלחים – יתכן שאתם גורמים להם נזק. האם הוא יותר גדול מזה שייגרם להם אם תפרדו? – אני לא יודע. הרבה מאד תלוי באופן ההתנהגות שלכם בשני המקרים. בכל מקרה – יש לכם קשיים מהותיים של תקשורת.אני מציע שתלכו ליעוץ זוגי. אסביר למה: יתכן שבתהליך הזה לא תגיעו לזוגיות טובה. אולי כן, אבל גם יתכן שלא. אבל גם אם לא, הצורך שלכם הוא ליצור תקשורת שתביא אתכם לידי קבלת החלטות נכונה. הן באשר לזוגיות שלכם והן באשר לילדים שלכם, בין אם תשארו ביחד ובין אם תתגרשו. כרגע, אתה מתנתק או מנותק מאשתך, רגשית ומעשית, ולכן, כשאין לך רוך להציע ולקבל בבית, אתה כמעט בהכרח מנותק רגשית במידת מה, לפחות, גם מהילדים. את כל אלה צריך ללמוד, כדי שתוכלו להגיע להחלטות שתהיינה טובות גם לכם וגם לילדים. לכו ליעוץ זוגי ותנו לכולכם צ'אנס לחיות מחדש.
איציק
צ'אנס לחיות מחדש
⌄
הבעיה עמוקה והמרכזית היא:שהאהבה לא קיימת כבר בינינו,אין תשוקה וחשק לכלום בינינו,היא לא אוהבת אותי ועקב כך גם אני חדלתי לאהוב אותה ,אני מרגיש רצון עז למצוא אהבה חדשה..כמו שלא הרגשתי אף פעם-הדבר חסר לי מאוד ואני פוחד להשאר לבד (גם כך אני מרגיש לבד) בעתיד!מה דעתך?
ד"ר אורן חסון
הדרכה
⌄
איציק יקר,
לכן כתבתי שאתם זקוקים להדרכה. גם בשבילכם, כי הלכתם לאיבוד בזוגיות וגם בתוך עצמכם, - ובשבילך, כי איבדת ביטחון בעצמך, וגם בשביל הילדים שלכם, שתלמדו לעשות את הדבר הנכון מבלי שהם ילכו לאיבוד, בין אם תישארו ביחד ובין אם לאו.אתה גם מוזמן לקרוא מאמר שכתבתי -פניה לגבר המתגרש.