קשיים בקשר: מה לעשות?
אישה
עזרה בבקשה
⌄
שלום
לךאני יוצאת עם בחור כחודשיים במהלך החודשיים הללו רבנו המון פעמים אני מרגישה שכאילו אין ביננו הבנה כל אחד רוצה להיות בשליטה מפני ששנינו אנשים דומים שיש להם מה לומר תמיד. לכל אחד יש ביקורת . הוא טוען שהוא מרגיש שאני הרבה פעמים מנסה לשנות אותו למשל הוא בא מבית מרוקאי ושמתי לב שכשהוא מדבר אז הוא צועק אז אמרתי לו שזה מאוד מפריע לי שהוא מדבר חזק ואני מבקשת שינמיך את קולו ואז הוא ענה שזה מי שהוא והוא יכל להשתדל אבל זו צורת הדיבור שלו. וזה מתבתט במלא דברים קטנים שמפריעים לי ומפריעים לו ואני שוברת את הראש איפה החוט המגשר ?עד כמה צריך להעיר? ואיך משנים מצבים או מתקנים מצבים שאני מרגישה שכל דבר שאני מוציאה מהפה כבר לא טוב ויוצר בשבילו סוג של מגננה . וכנ"ל לגבי שאני לא מסוגלת יותר שכל משפט לא במקום הוא חייב להעיר או לחוות דעה בכך שאני לא מדייקתמה עושים ? איך מדברים? איך מתקנים דברים? בבקשה תעזור לי
ד"ר אורן חסון
עזרה לאחר חודשיים
⌄
אישה יקרה,
אני מכיר לא מעט מרוקאים שהם "רכים" מאד בדיבורם. אבל בהחלט יכול להיות שזה הרגל מהמשפחה שלו, ללא קשר למוצאו.העובדה שרק התחלתם בקשר והוא כבר עם קשיים בעוצמה כזו, מרמזים לי שאת אולי חוששת מכך שלא תמצאי מישהו באיכויות אחרות שלו, בין אם זה מראה חיצוני, ובין אם זה אינטליגנציה, או כסף, או אפילו מישהו שירצה אותך כל כך כמוהו (גם אם תחת שליטה שלו). בדקי מה הסיבה שלך, והחליטי מה טוב לך יותר.בדרך כלל זה מוקדם מכדי להגיע ליעוץ זוגי, כי הקשר הטרי ביניכם לא מספיק חזק כדי לעבור טלטלה רגשית כמו שיעוץ זוגי יכול, לפעמים, להעביר אתכם. אלא שאם אתם רוצים, במקום להגדיר זאת כיעוץ זוגי, לתאם עם היועץ ולהגדיר זאת כיעוץ תקשורתי, כשכוונתכם בפרוש ללמוד תקשורת בין-אישית תוכך כדי מאמץ וסיוע הדדי, אז יהיה לכם קל יותר.
אישה
עזרה לאחר חודשיים
⌄
לא זה העינין . אינני חוששת מכלום מה שבטוח שמבחינה אינלקטואלית הוא ממלא אותי וכך זה צריך להיות . אני שואלת דבר כזה איך אפשר למנוע ויכוח . איך אפשר לראות את הדברים בצורה רכה יותר? יש כל כך הרבה דברים מפריעים מפריע לי הכי הרבה שהוא לא נותן לי להרגיש נשית /אישה . הוא ל משמר את המערכת והיא רק חודשיים. אין לו מעט של ג'נטלמניות הוא לא יחבק אותי או יפנק כשצריך . הוא לא תמיד מנשק ואני מאוד חמה . הוא אמר לי שקשה לו להפגין ולהביע אבל יש גבול . לפני יומיים הרגשתי לא טוב והוא ידע מזה אז הוא אמר לי שאין לו מה לעשות או להגין בנדון ושפשוט אני אלך לרופא(אלו היו כאב גב) וכל כך תיסכל אותי שהוא לא טרח לרגע אחד לשאול מה אני צריכה ולנסות לדאוג לי אז אמרתי לו את זה שזה כואב לי שהוא לא דואג לי אפילו .ויזכור מה קרה כשהוא היה חולה ועד כמה דאגתי לו.אני רוצה למצא את הפיתרון האופטימאלי איך אפשר להגיע להבנה או איך לגרום לו להבין מבלי להרצות לו יותר מדי או לתסכל או לעצבן אותו . פשוט שיבי ן אותי זו הרגשה של סיפוק אינטלקטואלי ועינין מצד שני אני עייפה מלריב.בבקשה תעשור לי למצא דרך נכונה ופרקטית איך גורמים לאדם להבין מבלי שיתעצבן . או איך פותרים דברים בדרך יפה?תודה רבה
ד"ר אורן חסון
לסיים כידידים
⌄
אישה יקרה,
זה לא מספיק שהוא ימלא אותך מבחינה אינטלקטואלית. כי אם זה מה שאת רוצה, הפכי אותו לידיד, וחפשי לך גבר אחר כבן זוג. אתם רק חודשיים ביחד, וכל כך הרבה בעיות, אז חפשי מישהו שיתאים לך יותר, במקום לנסות לשנות אותו. את מבינה מה קורה? את בקושי מכירה אותו, וכבר רוצה לשנות בו דברים שהוא חי איתם שנים רבות. אם את לא מקבלת אותו, או את מרבית הדברים שהם חלק ממנו, מדוע שהוא ירגיש איתך בטוח, ושיחשוב שתרצי בו לאורך זמן? – בהכרח זה חלק נכבד מהתחושות שאת מעבירה לו, כלומר, שהוא לא מספיק טוב לך.אז את שואלת איך לגרום לאדם להבין מבלי להתעצבן, והוא היה שואל אותי, איך לגרום לאדם לקבל אותי מבלי להתעצבן על דברים שהם אני. או שתקבלי אותו כפי שהוא, ואז אולי, עם הזמן, הוא ילמד לשנות כמה דברים, אולי, או שתסיימו כידידים. אבל לדרוש ממנו להשתנות כי פתאום נפלת לחייו? זה לא יעבוד, ובודאי שלא בקצב שאת רוצה.