קשיים בנישואין: מה לעשות?

תאריך פנייה: 29.09.2006 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
דנה
פחד או אהבה
30.09.2006 • 00:25

אני בת 29 , נמצאת עם בן זוגי 4 שנים . שנה תחת חופה וקידושין. טרם החתונה חיינו שנתיים יחד . באותה תקופה שנינו היינו סטודנטים והיו לנו לחצים כלכלים גדולים - שכר דירה שכר לימוד. לכל אחד מאיתנו לא היתה עזרה.מהיום שהכרתי אותו לא הייתי בטוחה לגביו יש בינינו הרבה פערים - הוא שמרן , מסורתי וטיפוס שמאוד קשור למשפחתו - לא יכול בלי אמא שלו.אני הרבה יותר ליברלית ופתוחה.יחד עם זאת גילתי בו דברים נפלאים רגישות , דאגה איכפתיות, ואמרתי שאולי נוכל לבנות משהו ביחד . הרי תמיד יש פנטזיה ותמיד יש מציאות .אני לא יודעת אם אני נמשכת אליו או לא ....בנוסף גיליתי בו דברים פחות נעימים כמו התפרצויות זעם שממש מפחידות אותי -קללות העלבות שמתרחשות אחת למס' חודשים.הוא גם קטנוני , ילדותי ומתחשבן.הוא כל הזמן אומר שאני לא מספיק אוהבת אותו ולא מתחשבת בו.לא יודעת .......לדעתי הוא גם קמצן , בעצם לא יודעת , אולי אני לא מספיק מחושבת ובנוסף הוא עדין סטודנט.אבל יש לנו הרבה מריבות על כסף .הוא כל הזמן חוזר ואומר שאנחנו כמו שותפים ולא זוג נשוי , אך למען האמת ההתחשבנויות והקטנוניות זה דבר שבא ממנו.אני יודעת שגם לי יש חסרונות , שלפעמים אני נוטה לזלזל בציניות , שאני מעט אגואיסטית - זה כבר השתנה .אם לא היה הקטע של ההתפרצויות הזעם שמלוות בקללות (פעם אחת) הייתי יותר שלמה עם עצמי ובטוחה שאני רוצה לבנות ביחד את הקשר.אבל עם כל הדברים שמניתי לפעמים אני רוצה לפרק את החבילה -להתגרש - אבל אני פוחדת מלהיות לבד .מה לעשות אני אפילו לא יודעת אם אני אוהבת אותומצטערת על האורךתודה רבה .

ד"ר אורן חסון
שניהם יחדיו?
30.09.2006 • 16:10

דנה יקרה,
לו היית צעירה ב- 6 שנים, וללא נישואים, הייתי אומר לך לנסות ולהתמודד עם עצמך – להבין טוב יותר מה את רוצה ומה את צריכה, ולשקול ללא פחד גם אלטרנטיבות. היום, כשאת כבר נשואה שנה, הייתי ממליץ לכם ללכת ליעוץ זוגי, כדי להתמודד עם הקשיים שלכם. גם עם אלה שלך (ויש לך דברים שבהם קשה לו איתך, בין היתר גם כי את בשלב קרירה מתקדם יותר, וגם כי בגלל זה או אולי גם לא בגלל זה, הוא פגיע יותר). אני חושש שלבד יהיה לכם קשה יותר, ואני גם חושש שגם בתהליך של יעוץ זוגי, אתם עלולים להישבר מוקדם ולא לסיים אותו. אני לא בטוח שיש לשניכם אורך הרוח המתאים. ואולי אני טועה.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083