קשיים בזוגיות: תקשורת ופגיעות
זוהר
יחסים במשבר
⌄
אני בת 33 ונשואה 11 שנה אם לשני ילדים קטנים בני 6 ו 3 בחודש וחצי האחרונים , כל פעם שאני ובעלי יושבים לשיחה פתוחה מלב אל לב , הוא מזכיר את זה שהתחתנו מוקדם ואם זה היה תלוי בו היום הוא לא היה מתחתן , ואם לא הילדים אז מזמן לא היינו ביחד , מילים אלה הכי פוגעות שהן מגיעות מהלב ולא בשעת כעס ועצבים , אנחנו מרבים לריב על המצב הכלכלי בגלל משכנתא גבוהה וצורך להצטמצם בבילויים משפחתיים , מה שקיים אצל חבריו , כל פעם שמשפחתי מגיעה לביקור אחת לשבועיים חייב להיות ריב גדול שמתפוצץ בברוגז לשבוע , אני לא יודעת מה לעשות לאן לקחת את הדברים הנ"ל ????עוד משהו שעדיין לא נשכח מליבו ונראה לי שהוא לא התגבר עליו , לפני שנתיים היה לי קשר הדוק עם ידיד בלבד (אדם לספר לו על הכל כי בעלי מופנם) , שבעלי ידע עליו והכיר אותו רק לא ידע את עומק הקשר וכאשר גילה מאוד נפגע ועזב לשבוע וחזר והחליט להתחיל מחדש , אך תמיד זה עולה מחדש כל ריב או ויכוחשוב מדגישה חבר לשיחה בלבד!!!!!!
ד"ר אורן חסון
זוגיות בסיכון
⌄
זוהר יקרה,
למרות שלא כתבת הרבה על זה, אני מנחש שיש לכם קושי משמעותי לנהל את הזוגיות שלכם באופן שיתופי, שזה אומר בעיקר קושי לנהל תקשורת יעילה. כנראה שמסיבה זו חלק מההתנהלות היא סביב חטאים ישנים וסביב צדק או אי צדק, ועל דברים שפוגעים בצד השני, כי אלה מקלים על טיעונים של התנהלות שוטפת. ואני אומר "מקלים", כי הם נותנים יותר כוח לצד שפוגע, ורצון להימנע מויכוחים מהצד שנפגע. גם זו תקשורת, אבל תקשורת שלכאורה מקלה על צד אחד, לפחות ביכולת שלו "לנהל" דברים, ופוגעת בצד השני. אבל היא מונעת שלווה משני הצדדים, וגורמת להתנהלות שאינה שיתופית וגם לא יעילה משני הצדדים, ונזק לתא המשפחתי. כמו בכל עסק שבו השותפים המנהלים אותו רבים, ויותר רע - כי האלמנט הרגשי הוא מאד חשוב בזוגיות, הרבה יותר מאשר בשותפות עסקית.כדאי מאד שתלכו לטיפול. התהליך הנוכחי גורם ריחוק נפשי משניכם. לא רק מהצד הנפגע, כי קשה לו לסמוך על כך שהצד הפוגע רוצה את טובתו, אלא גם מהצד הפוגע, כי קשה לפגוע בצד השני לאורך זמן מבלי להתרחק ממנו רגשית. ושימי לב שאני לא שופט כאן מי פוגע יותר ומי לא. טבעי שכתבת על הפגיעות שאת נפגעת מהן. יתכן שהפגיעות הן חד צדדיות, ויתכן שהן דו צדדיות. בודאי סביר שהוא נפגע מהקשר העמוק שהיה לך עם גבר אחר, כפי שאולי גם את היית נפגעת לו היית מגלה שיש לו אשת סוד לשיחות נפש. כך או כך, הבעיה היא אותה הבעיה, והטיפול בה צריך להיעשות, כי אתם נמצאים בזוגיות בסיכון, שאם לא תטפלו בה, הוא יילך ויגדל.