קשיים בזוגיות צעירה: מה עושים?

תאריך פנייה: 19.09.2010 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
מירי
מה עושים?
19.09.2010 • 01:12

היי שבוע טוב לך ד"ר אורן!אני ממש אובדת עצות....אני ובעלי נשואים מזה כ6 שנים ללא ילדים(ישנה בעיית פוריות אצל בעלי)רוב הזמן אנו בעליות וירידות אך בסופו של דבר מסתדרים, לאחרונה בעלי התחיל לישון הרבה בסלון בטענה שהמיטה לא נוחה לו ואני גם מרגישה שהוא כמעט לא יוזם סקס רק מידי פעם ולעיתים רחוקות, חשוב לציין שאנו צעירים... מה עליי לעשות??תודה

ד"ר אורן חסון
לדבר. לדעת, להבין, להתגבר.
19.09.2010 • 23:25

מירי יקרה,
לפעמים דברים הם פשוטים, כפי שהם נראים, אבל לפעמים לא. ויש לך סיבות להאמין שאולי במקרה הזה הם לא. גם משום שאתם צעירים, גם משום שאין לכם לחצים וילדים, ואולי גם משום שלאישך יש בעיות פוריות. ולא סתם אני מציין את הפרט האחרון, כי העובדה הזו יכולה לתת תחושת הערכה נמוכה (גברית, או נשית – לפי האדם), ולכן להשפיע על המיניות.בהחלט סביר שאתם לא מדברים מספיק על דברים. לא תמיד זה קל. יכול להיות שאת רוצה לדבר ולפתוח ולשמוע ולהקשיב, והוא סגור וקשה לו, והוא לא רגיל, או להפך. במקרים כאלה צריך לעשות זאת בעדינות רבה יותר, ולא בבת אחת – לדרוש שיחה פתוחה של הכל או לא כלום, זה יכול להיות הרסני.ואם קשה, אולי כדאי ללכת ליעוץ זוגי, כדי ללמוד לעשות את זה. קחי בחשבון שבמקרה האחרון יכול להיות שבהתחלה יעלו הרבה דברים לא טובים, אולי גם יותר מאשר בשיחה לבד, ולו רק משום שזה מקום "בטוח" יותר, שמאפשר סוף סוף לומר משהו. לכן, אם אתם הולכים לתהליך כזה, אל תפחדו מהתחלה כזו, והמשיכו בו.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083