קשיים בזוגיות עקב OCD
ליאת
מה לעשות
⌄
שלום,
כבת 36 נשואה+שתי בנות קטנטנות שנתיים ותשע ושנה.נמצאת עם בעלי 8 שנים מתוכם נשואה 4 שנים.מכרכת היחסים ביננו ידעה עליות ומורדות, בתקופה הראשוה אהבה גדולה שאחרי שעברנו לגור יחד חלו הרבה שינויים שובעים הרבה מהשוני ביננו, אחרי הרבה התלבטויות החלטתי להתחתן עם בן זוגי אחרי שינוי רציני שעשה גם בקריירה.מאז נישאנו היחסים בשנה הראשונה ובהריון הראשון היו נהדרים, אחרי הלידה הראשונה היו קשיים ולאחר הלידה השנייה פרץ אצלי OCD קשה.הדבר מעיק מאוד על חיי, על חיי הבנות ועל חיי הזוגיות שלנו. אני כבר לא קורה כמעט טעם בחיים כאלה, התחושה הקשה של לכלוך שסובב אותי פשוט משגע אותי. בעלי סובל מאוד מהמצב הזה, כל הזמן אני מבקשת ממנו לשטוף ידיים ולא לגעת במקומות מסויימים, להחליף בגדים לעתים כמה פעמים ביום... אני מודעת לשיגעון הזה אבל לא מצליחה לצאת מזה, וסובלת נורא...יש לציין שאני מטופלת תרופתיתכבר הרבה זמן ללא ה טבה, כל פעם עושים לי שינויים תרופתיים אך לא מצליחים למצוא את האיזון התרופתי שיעזור.אני יודעת שאני מבזבזת את חיי על שטויות ועל הטקסים, אבל הכפייתיות השתלטה לי על כל החיים.אני חיה בסבל נוראי והזוגיות במצב קשה, ברור לי שאם לא אצא מהמצב הזה, אני עלולה לשלם במחיר ההורות והזוגיות.אשמח לשמוע את דעתך מה לעשות
ד"ר אורן חסון
טיפול ב- OCD
⌄
ליאת יקרה,
הסיפור הזה אכן מקשה מאד על החיים הזוגיים, ואני מבין גם את החרדות שלך שמא המשך המצב יוסיף עוד מחיר נוסף. חשוב מאד מאד שאת מבינה שאת צריכה את השינוי.מאחר שדיברנו קצרות, אחזור על מה שדיברנו: אנא אפשרי לי לחזור אליך כדי לדבר על טיפול אפשרי, כפי שסיכמנו.