קשיים בזוגיות: נקודות למחשבה
מיכל
אהבה חדשהה
⌄
היי.לא מזמן יצאתי ממערכת יחסיים מאוד מורכבת שנגמרה רעחשבת שהבן זוג שלי אוהב אותי ונתתי לו הכול הקדשתי את כול כולי לזוגיות הזו ,אבל לא קיבלתי כלום בתמורההוא פשוט הרסה לי את החיים ואת התמימות שלי ,זו הייתה הזוגיות הראשונה שלי בחיים ומאוד נפגעתי החלטתי לסיים את זה כי נפקחו לי העניים ועד היום אני מצטערת שהזוגיות הראשונה שלי הייתה ככה,ועכשיו הכרתי בן אדם חדש שפשוט מדהים ואוהב ומפנק ונותן הבעיה היא שכרגע אנחנו יוצאים אבל אני מרגישה שאני סגורה איתו לא בגללו ,אלא בגלל מה שחווית עם החבר הראשון שליכול פעם שאני נמצאת עם הבחור החדש אני מתה להיות חופשיה איתו ולהראות לו שגם אני בעניין אני כן בעניין שלו ואני כן מעוניינת בו אבל קשה לי להפגין רגשות או חיבה כלפיו.אני מאוד זהירה איתו ואני לא מראה לו כלום כולי אדישה ואני לא רוצה להיות ככה.כי הוא באמת בן אדם שמראה לי מזה שמישהו באמת אוהב אותך ולא סתם.אני מרגישה איתו בטוחה ושמורה אבל קשה לי להפגין רגשותאני מפגינה רק קרירותמה אני יכולה לעשות כדי לשבור את החומה הזו שיצרתי לעצמייי??!?!
ד"ר אורן חסון
ראפטינג
⌄
מיכל יקרה,
אני מניח שלא כך התנהגת בזוגיות הקודמת שלך. עם זאת, אני תוהה אם דוקא בגלל שהיא היתה כל כך מורכבת, ודוקא בגלל שהוא לא נתן לך כלום, התאמצת יותר כדי לקבל תגובה, ואילו עכשיו, בגלל שאת לא צריכה לעשות את המאמץ כדי לקבל, יותר קשה לך. זו רק נקודה למחשבה, שאולי נכונה ואולי לא.עוד לפני הצעות על טיפול ושיקום נפשי, הייתי אולי ממליץ לך למצוא הזדמנות קרובה, ולצאת איתו בשניים לחופשה שיש בה פעילות מעשית, ואפילו פיזית שתאהבו (אי שם בין צניחה חופשית/סנפלינג/סקי/ראפטינג/ים לבין ריקודים), בצד רגעים רומנטיים של לבד. בהחלט יכול להיות שכאשר תהיו מנותקים מהכל ולבד, ואולי עוד יותר במסגרת פעילויות מסוג אלו, יהיה לך קל יותר להשתחרר.