קשיים באינטימיות ומיניות בזוגיות

תאריך פנייה: 10.08.2012 מס׳ הודעות: 6
חיפוש נושא
מרי
סרטי פורנו
10.08.2012 • 10:36

אנו בני שישים. לאחרונה גיליתי במחשב שבעלי משתמש בסרטי פורנו מזה שנים.יש לציין שהיחסים בינינו לא הכי טובים. יש לי הרבה כעסים עליו מהעבר בגלל משפחתו.בדר"כ הוא לא אוהב לדון בבעיות. ואם כן, מקשיב ועושה מה שרוצה. כאשר אמרתי לו על דבר הגילוי בתחילה היה מאוד במבוכה. אח"כ אמר :"אז מה? יש לי אישה קרה".מאז הוא מגעיל אותי ואני כל הזמן חושבת על זה.

ד"ר אורן חסון
פתיחות מינית
12.08.2012 • 11:21

מרי יקרה,
שניכם כנראה לא פתוחים מאד בענייני אינטימיות ומיניות. לכן, את מרגישה מאז שגילית שהוא "מגעיל", והוא מרגיש זאת, או מרגיש במבוכה גדולה, שומר ממך מרחק או מתייחס אליך בתוקפנות כדי שלא להרגיש את מה שאת מרגישה כלפיו או כדי להתגונן מפני שיחה אפשרית שלך על זה, והנתק ביניכם רק גדל. יש ביניכם עוד הרבה משקעים מן העבר, שגם הם משפיעים ובונים כעסים, והמבוכה, הגועל והזרות הנוכחיים רק מעמיקים את הפער ביניכם. אתם זקוקים ליעוץ זוגי כדי לשנות את מה שקורה ביניכם. אבל קחו בחשבון שאם אתם רוצים לעשות זאת, אתם זקוקים לתהליך שיארך חודשים רבים מאד, כי השינויים בתחילתם יהיו איטיים מאד, והתהליך של פתיחת הדברים יהיה לשניכם לא קל. לכן התמדה בתהליך תהיה לכם קשה, גם אם התוצאה יכולה להיות מאד חיובית.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
מרי
פתיחות מינית
12.08.2012 • 12:30

תודה רבה על תשובתך המקצועית.קשה לי להמשיך בצורה כזאת. מה אפשר לעשות בינתיים? (עד שנחליט אם ללכת לטיפול זוגי ממושך)

ד"ר אורן חסון
לחכות. או שלא לחכות.
14.08.2012 • 14:13

מרי יקרה,
אני לא יודע למה את רוצה לחכות, כשהתשובה היחידה האחרת שלי היא שכדאי שתתחילו לעבוד על התקשורת שלכם: שתלמדי לקבל אותו יותר, להיות רכה יותר, ללמוד להניח לכעסים שלך ולחוסר האמון שלך משום שזה מה שיכול לגרום גם לו להיות כזה, גם אם זה לא יקרה באופן מיידי. זה מה שאת יכולה לעשות וזה מה שנדרש ממך, אם את רוצה לעשות זאת בעצמך וללא סיוע מקצועי.

בברכה,
מרי
לחכות. או שלא לחכות.
14.08.2012 • 18:25

שוב תודה רבה.ואני עוד שאלה אחת ודי....אבל מה עם סרטי הפורנו שהוא צפה(צופה?) בהם?לבקש שיפסיק? לי זה מפריע.

ד"ר אורן חסון
כשאת מבקשת והוא לא מקשיב
16.08.2012 • 09:17

מרי יקרה,
חשבתי שכבר ביקשת ממנו להפסיק. אני מחזיר אותך לתשובות הקודמות שלי. הבעיה הרבה יותר עמוקה, וזה מתבטא גם בעובדה שכשאת מבקשת שיפסיק, הוא מתקשה להקשיב לך.

בברכה,