קפריזיות: גבולות בזוגיות ובמשפחה
נחמה
חמה
⌄
שלום רב
:אבקש את עזרתכם בבעיה קטנהאנחנו גרים חודש אצל חמתי לפני שנכנס לבית שלנו,ואני בחודש שמיני בשמירת הריוןחמתי לא נותת לי לנשוםהיא שולטת ללא הגבלה וכך היא גם תעשה כשתוולד הילדהלדעתה אני לא מנקה מספיק טוב ולא עושה כלום מספיק טובזה פוגע מאד ביחסי אם בעלי במיוחד עכשיו שהבית שאליו נעבור קרוב מאד מאד אל ביתהואני נורא מפחדת שהיא תשתלט שם על העינייניםמה לעשות?אין לי אפשרות להעמיד אותה על מקומה כי זה יפגע מאד בבעלי וביחסיי איתוואני לא רוצה להרחיק את הנכדה ממנהמה עלי לעשות?
ד"ר אורן חסון
"קפריזיות" לצורך תיחום גבולות
⌄
נחמה יקרה,
מעניין שבחרת לך כינוי שבו החמה היא שלושה רבעים ממנו...את צודקת, כנראה, בחששות שלך. ואני חושב שהקושי העיקרי הוא לא בינך לבינה, אלא בכך שהקשר שלך עם בן זוגך אינו חזק מספיק כדי שהוא יהיה חומה בצורה בינך לבין אמו. אבל הרי הדרישה ממך שהוא יעשה זאת כשהוא לא מסוגל לעשות את זה, היא הרי זו שגורמת ביניכם לסכסוכים, ולכן מוטב אולי שתקטיני את הציפיות שלך ממנו. הוא כנראה שלא יוכל לעזור לךבכלמה שאת רוצה שהוא יעשה. לפיכך, כדאי שתנסי להציל את מה שאפשר, ולא להתאמץ להשיג את מה שאי אפשר.לא כתבת עוד כמה זמן אתם תשהו אצל חמתך, ומתי תכנסו לבית שלכם. אבל ברור שככל שתקדימו כך ייטב. עבדי על זרוז העניינים, עד כמה שאת יכולה.לגבי חמתך, היא ממילא ביקורתית כלפייך. זה לא אומר בהכרח שהיא לא אוהבת אותך, כי יכול להיות שהיא כזו לכולם. הדרך החכמה והקשה היא להיות אליה חביבה מאד, ויחד עם זאת, לשים לה גבולות לגבי המקום והזמנים שבהם את צריכה להיות לבד. זה לא נורא אם תיראי קצת "קפריזית" בצרכים שלך (כי "אני צריכה להיות קצת עם עצמי"), מה שיאפשר לך לתחום גבולות של זמן ומקום משלך. כי המרחב הזה חשוב יותר מהתדמית. ברגע שתצליחי ליצור לך מרחב כזה, תצליחי לתחום גם את גבולות הזמן שבו היא לא תוכל להשתלט על הזוגיות שלך.ואת לא צריכה להרחיב בהסבר של מדוע את צריכה זמן לעצמך. "כי ככה אני בנויה, וצריכה קצת זמן לעצמי לבד", ו"יותר מדי אנשים סביבי גורמים לי למתח", ועוד נימוקים כגון זה יכולים להיות נימוקים מספיק טובים (כלומר, "זו את" ולא "הם", וכך את לא יוצאת כמי שהיא נגד אחרים, ובודאי שלא נגד חמתך). ואם תהיי טענה (למשל) כנגד זה שאמך נמצאת לידך הרבה זמן ואת רוצה שחמתך תהיי פחות, את יכולה להגיד גם ש"אמי מרגיעה אותי", וכך, בגבולות מסויימים אולי אפילו זה יהיה בסדר. נצלי קצת את התדמית שיש לנשים כקצת קפריזיות בעניינים מסוג זה, כי התדמית הזו תאפשר לך לצאת מזה באיזה שהוא שיווי משקל שאולי תצליחי לעמוד בו.