זוגיות חולה: מה לעשות?
שולמית
מה לעשות?
⌄
רצף אירועים שבהם אני משמשת מודל לחוסר אחריות לפי הגדרת בעלי - נהיגה במהירות מופרזת בכביש מהיר,איבוד (זמני) של מפתחות הרכב, השארת תיק צד בסלון כשהדלת לא נעולה (אנחנו גרים בישוב ולא בעיר) בעיקר.ובנוסף, מאחר ואני עובדת חצי משרה מתוך אילוץ שכן, אני שומרת על בננו בן השנה בחלק מהזמן - משכורתי דלה יחסית אליו (גבר, הייטק, שעות נוספות) הוא מרגיש שהוא צריך לחנך אותי ו...בדרך הקשה. קרי, התפרצויות של גערות, איום בלקיחת הרכב(שאינו רשום על שמי) והיום, לאחר שאני מתמרנת בעזרת בייבי סיטרים מתחלפים ומנסה לעבוד בבית ולסיים עבודה שהתחייבתי לה במשרד הוא מגיע בסוף היום רגע לפני ארוחת ערב ואמבטיות ומכבה לי את המחשב באיומים.אני פשוט גמורה כל פעם מחדש. ולא יודעת לאן הדרך הזו יכולה להוביל אותנו.נכון, הפעם הגבתי בטונים שהוא רגיל להשתמש אבל כמה כמה אני יכולה לספוג.וכמה הילדים?
ד"ר אורן חסון
מה לעשות?
⌄
שולמית יקרה,
את מתארת זוגיות חולה, במובן שבן זוגך אינו משלים עם החולשות שלך. הוא גם מנצל את העובדה שאת מאפשרת לו לחיות בזוגיות, ובמקביל לעבוד במשרה שבה הוא עובד, כדי ליצור את המשוואה: אני מפרנס עיקרי ולכן אני קובע איך את צריכה לתפקד. אין ספק שהתאור שלך מקומם, אלא שקשה לי להעריך גם את הצד השני של המטבע, כלומר, עד כמה את באמת לא אחראית, ועד כמה הוא מתוסכל ומיואש מחוסר האחריות הזו, וגם, האם התסכול והיאוש שלו הם מוצדקים מאד או מוגזמים מאד. אלא שבכל מקרה, אופן התגובה שלו, שאת מתארת, אינו מוצדק.לפי מה שאת מתארת, הדרך הזו תוביל אותך ליאוש גדול יותר, ולתסכול גדול יותר, ואם אתם נשואים כבר זמן רב (לא כתבת זאת, ולא כתבת בני כמה הילדים), אז את אולי יותר קרובה להחלטה לעזוב את מסגרת הנישואים שלך מאשר אם הנישואים שלכם קצרים יותר. ברור שדרך כזו מוליכה אותך לדרך שסופה פרידה, וזה נראה לי שאלה של זמן.לפיכך, רצוי מאד שתגיעו ליעוץ זוגי. ברור שהתקשורת ביניכם לקוייה, ברור שיש פער רציני ביכולת שלכם לתפקד כזוג, והדברים האלה יכולים אולי, עדיין, להגיע לידי תיקון. השאלה היא בעיקר אם תצליחי להביא אותו לרצות להגיע ליעוץ.דרך אפשרית אחרת, שאינה פשוטה כלל, היא לבנות לך עצמאות למרות ההתנהגות שלו, ודרכה עוצמה שתעזור לך להיות משקל שכנגד כך שגם רצונך והצרכים שלך יילקחו בחשבון, ועם עימותים מעטים ככל שניתן. אבל זו באמת דרך ארוכה וקשה, שדורשת מאבק כוחות אבל בעימותים ונצחונות קטנים לאורך הדרך במקום במריבות גדולות, ופרט ללומר לך שהדבר הזה אפשרי יקשה, לא אוכל להדריך אותך ליותר מזה במסגרת הפורום. חשבי על זה. אם את חושבת שאת מבינה איך ליישם דרך כזו, ואת חושבת שאת יכולה, התחילי לעבוד, ואם לא, אני שב להמלצה להגיע ליעוץ זוגי.