קנאה ושליטה בזוגיות
שושנה
לא מסוגלת להראות אהבה
⌄
אני גדלתי בבית שאף פעם לא ידאתי מזה אהבה והיו בעיות במישפחה כל הזמן בין ההורים.לכן אף פעם אבא שלי ואימא שלי, היתחתנו לא מאהבה לכן אני לא מסוגלת להראות אהבהלבן הזוג. לא משנה שבזמן האחרון שלי אני הגעתי למצב של שחיקה של החיים מהבעל.כי הוא כבר עצבני מאוד. כועס מהר מאוד מיתפרץ. אנכנו נשואים מעל 10 שנים ואף פעם.לא הראתי לא שאני אוהבת אותו. אני תמיד מעדיפה להיתרחק ממין. ולי זה ניראה שרק מיןזה הדבר היחיד שיש ביננו.ואין לנו שום שיחות בכלל.ובעלי אומר לי שאני לא קשובה לא.כניראה ליפעמים אני ניכנסת לו בשיחות. הדוגמא שעם הבת הקטנה ישר רוצה משהו.ואני עונה לה ישר הוא כועס ומיתעצבן.נכון זאת ילדה לא רגילה לגבי גבולות, לא היה איתה גבולותבבית.והיא היפרית וחסרת סבלנות.נכון שהוא צודק. אבל היום אני מנסה להישתנות. אבל אני פשוט הזוגיות שלנו.כל דבר זה רק סביב הילדים, סביב דבר שיגרתי. אבל שום שיחות אין בנינו. היום אני מרגישה את זה רק.ומישהי מומחית סתם מהצד , אומרת לי כשהילדים יתחתנו על מה תדברו.גם עם יוצאים ביחד אז בעלי רואהמה שהוא מעדיף לראות, אז או שליפעמים אני מטרת ומנסה לראות מה שאותו מעניין. למרות שאנכנו הולכים לטייל.מכעיס אותי שיש לא מחשב קטן כף יד ומסוגל לגלוש מהרחוב או קניון.ואז אין שיחה.או שהוא משחק במחשב.לי זה לא ניראה. האמת לפני כמה שנים כל מילה שלו אצלי היתה קדוש. היום אני לא מוכנה לזה.מה דעתך סליחה שהמכתב ארוך . אשמח לקבל טיפים לשנות את החיים שלי בשבילו. שיחזור משהו.כי האמת הוא מאוד מאוד אוהב אותי ודואג לי מאוד. ואפילו מיתקשר אלי כל הזמן יותר מידי קנאי.מעדיף שתמיד כאשר הוא מגיע מהעבודה מעדיף שאני יהיה לידו. איך הוא דורש את זה שמצד אחד.כאילו שאנכנו מדברים. או שהוא רואה חדשות או תוכניות בטלויזיה. אז מתי יש לנו זמן לדבר.
ד"ר אורן חסון
לדעת להיות שניים
⌄
שושנה יקרה,
את מספרת לי על בן זוגך שהוא קנאי ושתלטן, עד כדי להיות דיקטטור. הוא רוצה אותך לשרותו, ואולי באמת רוצה להיות יותר שותף, אבל אין לו מושג איך לעשות את זה. כרגע, למרות המכתב הארוך שלך, אני לא יודע מספיק כדי לתת לך עצה ספציפית לדרך לשינוי, מה עוד שאת מודעת לכך שגם לך יש בעיה (שדווקא אותה שמת בכותרת). אם זה חשוב לך (וכנראה שכן, וכנראה שגם בצדק), אני ממליץ לך להגיע ליעוץ זוגי.