קנאה ומשבר אמון - פורום זוגיות
טלי
למה ההרגשה הזאת?
⌄
היה לי קשר דסקרטי עם גבר נשוי שמבוגר ממני ב 15 שנהבמשך כל הקשר הרגשתי קינאה כלפי הבת שלו שהיא מקבלת דברים שאני לא קיבלתי בתור נערה מתבגרתבאישתו לא קינאתי היא לא עינינה אותי בכלל אבל הרגשתי שאת הבת שלו אני ממש שונאת שהיא מפונקת ומוצלחת , מה שאני לא היתי וגם לא עכשיואבא שלי איש פשוט וצנוע והגבר שהיתי איתו גדול וחזק ומוצלח וכל מה שאבא שלי לא, יכול להיות שהתאהבתי בו בתור אבא ולא בתור מאהב בכלל?איך אפשר לשנוא אדם שלא מכירים בכלל? למה אני מקנאה כל כך ?
ד"ר אורן חסון
מקום טוב יותר
⌄
טלי יקרה,
כתבת "היה" לי קשר. אני מבין שזה בלשון עבר. לא כתבת את גילכם, ואולי באמת היית בגילה של הבת שלו, ולכן היה לך קל יותר לקנא בה על תשומת הלב. ואולי באמת חסר לך בעיקר מה שאת לא מקבלת מאביך, ואולי בשל המוגבלויות שלו. אין לי ספק שיש לו מעלות, אבל אולי היית רוצה להיות יותר מוגנת, יותר בטוחה, ואולי עם נקודת התחלה טובה יותר מכפי שאביך מספק לך, ובזה קינאת. כי ראית את זה מקרוב, ואולי אמרת לעצמך שהיית יכולה להיות במקום כל כך הרבה יותר טוב לו היה לך הוא בתור אבא.אלא שלא זה המצב. את נמצאת עם האבא שלך לטוב ולרע, ועם נקודת המוצא שלך לחיים, לטוב ולרע. ומה שאת צריכה זה לנסות להגיע למקום הכי טוב שאפשר ממצב זה. שזה אומר להתאמץ כדי להגיע למקום טוב יותר, למרות הקושי ותחושת ה"לא הוגן". את רוצה להגיע למקום טוב יותר? – בדרך כלל זה באמת תלוי בך. קחי את זה לשם, במקום להרגיש שזה לא הוגן. התחושה הזו לא תביא אותך לשום מקום טוב יותר.