קנאה בנישואין: תחושת חנק ושליטה
si32
בעלי....
⌄
שלום,
אני נשואה 3 שנים, ובאושר מאוד אוהבת את בעלי אבל יש בעיה אחת ,הוא פשוט לא קנאי לי. זה גורם לי להרגיש לא שווה ולא סקסית וזה ממש חסר לי,כששאלתי אותו פעם מתוך דיבורים :למה אתה לא מקנא לי אז הוא ענה: שהוא פשוט סומך עליי מאודובאמת שאני בן אדם שנשואין זה קודש אצלי ,אבל זה מעצבן אותי שהוא לא מקנא לי בכלל.ניסית כמה פעמים לגרום לא לקנא בכל מיני שיטות אבל... זה לא ממש עזריש לציין שלפני הנישואין הוא היה ממש קנאי לי,וממש אחרי הנישואין כאילו הפך לבן אדם אחר.אני יודעת שהוא אוהב אותי מאוד ויחסנו מאוד טובים,אז מה הסיבה ? ואך אני גורמת לא לקנא קצת?
ד"ר אורן חסון
קנאה תגרום לך להרגיש נשלטת עד חנק
⌄
SI32יקרה,
לפעמים אני מקבל את הרושם שאף פעם לא טוב לנו. נסי לעבור פעם על כל ההודעות כאן השואלות על קנאה. חלק מהן עוסק בשאלה איך אני יכול/ה לקנא פחות, זה אוכל אותי. היתר עוסק בשאלה בן/בת זוגי קנאיים באופן יוצא דופן, ואני אין לי חיים. ובשנה ושלושת רבעי שאני מנהל את הפורום הזה, זו הפעם הראשונה שאני מקבל את התלונה ההפוכה. אז אני מבין מהיכן היא מגיעה: התחתנת עם בן זוג קנאי, והנה, לאחר הנישואים הוא מפר את החוזה הבלתי כתוב ביניכם, ומפסיק להיות קנאי. זה לא היה כתוב בחוזה הנישואים! אלא שיכול להיות שזה בכלל לא תלוי בך, אלא בו. חפשי סימנים אחרים לאהבה שלו. אם הם מעידים שהוא אוהב אותך, אז השתדלי לחיות באושר, ולרדת מהעניין.ואם את רוצה דווקא לעורר בו קנאה, פתחי לך רומן עם מישהו מהעבודה, דאגי לא למחוק את ההודעות הטלפוניות ממנו, והשאירי את הטלפון שלך זמין. כמעט שאין לי ספק שזה יעבוד לך, והוא יקנא אחר-כך. אבל אני לא בטוח שזה ימצא חן בעינייך, כי אני לא בטוח שתצליחי להפסיק את זה. קנאה, כשהיא קיימת, יוצאת בקלות משליטה, ותגרום לך להרגיש נשלטת עד חנק.