קנאה בנישואין: מתי זה מגזימה?
שוש
קנאה הורסת
⌄
שלום
אני נשואה 11 שנים יש לי ילדה בת 10 [אנחנו בטיפולי פוריות] . אני מדי פעם שואלת את בעלי על החברות שהיו לו ומתעניינת בכל מיני פרטים על עברו ואותו זה מעצבן והוא כל הזמן אומר שהוא לא זוכר . הוא גם מספר לי שבחדר האוכל של העבודה לפעמים הוא יושב עים כמה בחורות ואוכל איתם יחד וזה נורא מרגיז אותי אז הוא אומר לי בסך הכול אוכלים יחד זה לא לבד יושבים עים עוד חברים אבל אני מקנא [ . יש לציין שלי לא היה חבר רציני לפניו הוא הראשון שלי גם מבחינה מינית .] בעלי הלך לאיזה רב בקשר לפוריות והרב אמר לו שאולי יש משהוא שכועס עלינו זוכר לנו משהו מבעבר ובעלי אמר שאולי החברה שהיתה לפני הוא נפרד ממנה בכעס אולי הוא יתקשר ויבקש סליחה ויפתר הבעיה אני לא הסכמתי ואמרתי זה יכול להיות כל אחד אחר והוא למחרת התקשר אליה ללא ידעתי ורק למחרת הוא סיפר לי וזה נורא הרגיז אותי שהוא מתקשר אליה ומדבר איתה . האים אני בעניין מגזימה? מה לעשות להפסיק ולחשוב מה היה לו בעבר ? ןעל הבחורות של העבודה? שוש
ד"ר אורן חסון
לטפל בזה, ולא לתת לזה להידרדר
⌄
שוש יקרה,
אתם נשואים כבר 11 שנים, ועדיין מטריד אותך מי היתה חברה שלו לפני כן? אם את שואלת אם את מגזימה, התשובה היא כן.אני לא אכנס כאן לענייני רבנים ועין רעה וכאלה דברים. האמונה בזה היא עניין שלכם. אבל בעניין חברה מלפני 12 שנה או יותר: אז בן זוגך דיבר איתה. אולי בכלל היית צריכה לאפשר לו לדבר איתה מראש, ואם לא היית מקנאה כל כך בקלות, וכועסת כל כך, אולי הוא אפילו היה מנהל את השיחה בנוכחותך, והיה לך הרבה יותר קל.קנאה היא לא דבר קל, אבל היא מעידה על כך שהזוגיות שלכם לא הרמונית מספיק. היא מעידה בעיקר על חששות ופחדים שלך. ומוטב לטפל בהם, כי קינאה יכולה להתפתח למימדים שהיא לבדה תפיל את הנישואים. אני לא אומר שזה בהכרח יקרה, אני רק מציע לך לשים לזה לב, ולא לתת לזה להידרדר.