קנאה בזוגיות: סיבות ופתרונות

תאריך פנייה: 13.09.2010 מס׳ הודעות: 3
חיפוש נושא
מוריאל
חוסר אמון בקשר...
13.09.2010 • 02:00

אני בקשר רציני כבר כמעט שנה והבעיות הן אני מרגישה שחבר שלי יותר מידי שתלטן וקנאי.לפני שהכרנו הייתי אפשר להגיד ילדה ממש לא רצינית,הייתי משתרללת המון שוכבת עם כל מה שזז עושה שטויות עם חברות בקיצור הייתי מגעילה,והוא יודע על כל זה אבל בכל זאת התאהבנו.הבעיה היא שהוא יודע כמה שהשתנתי ושאני לא כזאת ושאני אוהבת רק אותו ולא עושה שטויות יותר ולמרות זאת הוא כל הזמן עושה לי פרצופים על זה שאני יוצאת עם חברות ולפעמים רב איתי עלזה.למועדונים בכלל הוא לא רוצה שאני ייצא בלעדיו,למרות שאני אוהבת לצאת איתו,אבל אוהבת גם את הזמן הזה של יציאת בנות.כל פעם שאני יוצאת עם חברות למקומות הוא מתקשר מלא פעמים ושואל יש שם גברים ולא סומך ואפילו כמה פעמים מתקשר לחברותיי לשאול אם אני מתנהגת בסדר וזה גורם לי למבוכה.הוא גם לא נותן לי לשתות אלכוהול נגיד אם אנחנו יוצאים עם חברים שלו וחברות שלי וזה ואני רוצה להנות ולפעמים אני מבקשת לשתות ואף אחד לא מביא לי רק בגלל שהוא דיבר עם כולם ואמר להם לא לתת לי אפילו אם אני מבקשת,וכולם שותים ונהנים ורק אני צריכה להיות מוגבלת.אני אוהבת אותו מאוד ומעריכה את כל האהבה והדאגה שלו אבל אני גם מבינה שהוא לא סומך עליי בגלל העבר שלי ואני לא יכולה שהוא שולט עליי ומפקח עליי כל הזמן.אני רוצה קצת שייתן לי חופש ואמון.כמה פעמים כבר ניסיתי לסיים את הקשר וכל הזמן אני בוכה והוא בוכה אחריי ואנחנו מדברים על זה והוא אומר לי שהוא מנסה לסמוך ולא מצליח כי הוא לא יכול לא לחשוב על כל מה שהייתיעושה.אני לא רוצה להיפרד ממנו כי אני מרגישה אהבה עצומה אלייוו אבל אני לא יכולה לחיות בלי אמון.מה אני עושה?

ד"ר אורן חסון
צרכים מנוגדים
13.09.2010 • 10:02

מוריאל יקרה,
אני לא מכיר אתכם מספיק כדי לדעת. כלומר, האם התאהבת בו, ואת נשארת איתו, בניגוד להתנהגות שלך ולמנהגים שלך קודם, דווקא כי הוא כך, קנאי וטוטלי? אולי זה מה שהיית צריכה, כדי "להתמסד" עם מישהו אחד – מישהו שתוכלי לדעת שהוא "אוהב אותך מספיק", בתחושה לפחות, כדי להיות מסוגלת להתמסר לו ולהתאהב בו?אני לא בטוח שזה כך, אבל זה יכול להיות נכון, וזו יכולה להיות הסיבה הראשונית לכך שאת איתו ושנטשת את מנהגייך הקודמים, אבל יש לזה מחיר. וכאן, את צריכה ליצור איתו תקשורת עם סבלנות מספקת כדי לאפשר לו חלקית לדעת ולשאול, ומבלי להילחץ, כי לחץ שלך אומר לו שאת מתנגדת, ומגדיל את החרדות שלו שתחזרי להיות מה שהיית. וכשאת תהיי פחות לחוצה, אולי גם הוא יהיה פחות לחוץ. כך שאולי תצליחו להגיע לפשרה, בעדינות ובסבלנות, שתוכלו לחיות איתה, וזה עם זו, בשלום. ואם לא... אז אולי הוא יהיה החבר שהכין אותך ליכולת זוגית, ולקשר הטוב הבא שלך.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
טוהר
צרכים מנוגדים
14.09.2010 • 00:50

יש משהו במה שאתה אומר כי באמת אף פעם אף אחד לא אהב אותי ככה ושמר עליי,וזה בגלל שאני לא הראתי שאני בחורה רצינית כדי להתאהב בה.תאמת שהכרתי אותו לא הייתי במצב בחיי שבכלל רציתי או חיכיתי לאהבה,ואז הוא פשוט התאהבנו מבלי לחשוב.אני מאוד אוהבת את כל ההתנהגות שלו וזה מאוד חדש לי,אבל אני מצד שני רגילה לחופש שלי ואני לא אוהבת ששולטים בי.בכל מקרה אני ינסה להירגע קצת ולהראות לו יותר אהבה והתחשבות,ואולי כך הוא גם יירגע,תודהעל הייעוץ.