קנאה בזוגיות: מה לעשות?

תאריך פנייה: 02.01.2006 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
אורית
בעיה מוזרה
02.01.2006 • 19:31

שלום רב.
יש לי בעיה מבאסת עם חבר שלי שאיתו אני יוצאת מזה 3 שנים אני בת 20, כאשר אני איתו בבית בחופשה או בסופ"ש כמעט אין בעיות, הבעיה מתחילה כאשר אני יוצאת לעבודה( אני עובדת מ8 בבוקר עד 4 בצהריים) חוזרת הביתה ב6, חברי לא לומד ולא עובד בינתיים.הבעיה היא שמשום מה כאשר אני בעבודה היחס שלו אליי משתנה, הוא שואל שאלות "מתחקרות" הוא שואל שאלות כדוגמא " למה התקשרת רק עכשיו או למה לא הודעת קודם" ואם אני לא עונה בפאלאפון אז הוא שואל למנה ולמה והרבה למה ,יש לפעמים גם הרגשה שכשאני מספרת לו משהו "טוב" שקרה לי או ביחסים עם הבוס או בכללי הוא משנה טון, לא חביב פתאום, זה נשמע פשוט שהוא מקנא אבל הוא מתכחש בכול אופן שזה הקנאה...הוא בכלל בטוח שאני זו שמשנה התנהגות, אבל בחופשה האחרונה שלי אני ממש שמתי לב להבדלי התנהגות ואז עליתי סוף סוף ממה נובעים הריבים, אני אישית חושבת שמפריע לו שאני מעניקה תשומת לב לעוד מקום חוץ ממנו, הוא טוען שאני זו שמשנה התנהגות.מה דעתך?

ד"ר אורן חסון
בכלל לא מוזרה. זה נפוץ מאד.
04.01.2006 • 03:07

אורית יקרה,
לפי מה שאת מתארת, עושה רושם שהוא באמת מקנא. יש לזכור שכאשר הוא לא לומד ולא עובד, הוא מרגיש עוד יותר בעמדת נחיתות, ומאבד בטחון. אם ההתנהגות שלו אובססיבית ושתלטנית, כדאי שתשימי לזה גבולות לפני שיתפתח יותר. ובכל מקרה, נסי, מצד שני, להיות יותר מבינה, לספר פחות על קשרים שלך עם אנשים שבהם הוא עלול לקנא, וחזקי את הבטחון שלו בעצמו וביכולות שלו. יכול להיות שכאשר הוא יתחיל לעבוד/ללמוד, הוא ירגיש בטוח בעצמו יותר, ולכן גם בטוח בך יותר, ויהיה לו פחות זמן לחשוב על מה שאת עושה בלעדיו.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083