קנאה בזוגיות: גבולות וסיכונים
הילה
קנאה
⌄
שלום רב,
לי ולחבר שלי יש קשר ממש טוב (שנינו בשנות ה- 20 פלוס) ואנחנו מסתדרים מעולה.ולמרות כל האהבה והיחס המדהים והאמון המלא שיש ביננו אני קנאית לו וכתוצאה כמעט וגרמתי לפרידה מאחר והוא אינו יכול לסבול זאת וטוען שקנאה מרחיקה אותו. הוא מסביר לי כל הזמן שהוא אוהב אותי ואפילו חושב על מטרות רציניות לעתיד.קשה לי בעיקר לקבל את זה שיש לו הרבה זכרונות מהאקסיות שלו וזה מתבטא בעיקר בכל מיני תמונות וחפצים שנשארו אצלו.זה גורם לי להשוות אותי אליהן והוא מסביר לי שאני אחרת לגמרי ושאין לי ממה לקנא וממה לדאוג. כמו כן, אם בעתיד יקרה מצב שהאקסית תיצור קשר אז שאני לא אתערב והוא יטפל בעניין ויסגור את הנושא.אני מאוד אוהבת אותו ואני פשוט לא רוצה לחיות באשליות שאמנם הוא אוהב אותי ורוצה רק אותי ומשקיע מאוד על הקשר הזה אבל יתברר לי בסופו של דבר שהייתי טיפשה.תודה.
ד"ר אורן חסון
להיות חכמה ולבד
⌄
הילה יקרה,
לקינאה יש מרכיבים שונים. האחד מהם הוא נסיון להשתלט עליו. הנסיון הזה מרחיק אותו, ואת עלולה להפסיד בבריחה שלו יותר משתרוויחי בנסיון להשתלט עליו. כרגע את מותחת את החבל, כי לבדוק את מידת ההשפעה שלך עליו, ואולי את מותחת יותר מדי. עוד קצת מתיחה, או עוד קצת זמן, ואת עלולה לקרוע את הקשר.ואם הקשר הזה יסתיים, ותתחילי קשר חדש, מן הסתם זה יהיה עם גבר קצת יותר מבוגר, ועם הסטוריה ארוכה יותר. ואם זה יסתיים, ההסטוריה של הגבר הבא, בממוצע לפחות, תהיה ארוכה עוד יותר. ואם תלכי על חסרי נסיון, אולי הם לא יהיו לטעמך אם הם לא היו לטעמן של נשים אחרות.את לא יכולה להרוויח את הכל, הילה. במקום מסויים תצטרכי לשים את הגבול, גם במחיר הסיכון של להיות טיפשה. אלא אם את מעדיפה להיות חכמה ולבד.הכל עניין של איזונים, הילה, וכרגע עושה רושם שאתיודעתשאת קנאית מדי. אחרת לא היית שואלת את מה ששאלת.