חדירה לפרטיות ובניית אמון בזוגיות
מעורערת...
בגידה
⌄
באמת קשה לי לדעת מהיכן להתחיל....אני יוצאת עם בחור בערך חודש וחצי,כאשר ההתחלה מבחינתו הייתה ממש על גז....אני כל הזמן מנסה לעצור,לבלום...להנמיך את האש...שנינו כבר בוגרים,בסביבות ה-25.העניין הוא,שהייתה לי איתו סוג של חוסר הבנה...ואני עדיין בספק אם זו אכן הייתה חוסר הבנה,כאשר ראיתי אותו מגיב בלחץ על שאני במחשב שלו מדפדפת בשיחה שהייתה לו אם ידידה.עוד באותו יום,הרגשתי שאני חייבת לבדוק את ההודעות הנייד,מה שלא עשיתי אף פעם עם אף גבר שיצאתי איתו.נוכחתי לדעת שהוא כתב לה הודעות כמו:"בשביל אהבה צריך שני אנשים"..."גם אני מת לחבק אותך"...עלי לציין שבשובע שהוא רשם לה את ההודעות היא הייתה בביקור בארץ כשהיא נמצאת כרגע בחו"ל.לי התחושה לגבי זה הייתה מוזרה,לידידה רושמים הודעות שכאלו.הוא קלט שמשהו השתבש בי ושאל אותי מה קרה.....ואני הייתי כנה ושאלתי אותו מי זאת ..ומה ההודעות הללו.הייתה לו תשובה...שזאת סך הכל ידיה שלו מגיל מאוד צעיר ושככה הוא מדבר בדרך כלל עם הידידות שלו ואפילו עם אחותו הקטנה...הוא איש פתוח שכזה.קיבלתי....הפנמתי...שתקתי...היום בבוקר ...בזמן שהוא היה עסוק הרגשתי צורך לבדוק שוב את ההודעות...הרגשתי רע עם עצמי שאני עושה את זה אבל אני באמת מרגישה שאני מתאהבת בו ולא רוצה שום משחק.גיליתי הודעות לבחורה בשם אחר כמו:"אני מת לנשק אותך"..."אני עלול לשכב איתך"...ועוד..באותו רגע...הופעלתי ע"י הדחפים רשמתי לו בדף "זה נגמר" ועפתי מהבית שלו הכי מהר שאפשר...הוא התכתב איתי...ניסה להתקשר אלי וכ"ו...לא נתתי לו צ'אנס.בהודעות החזרתי לו אבל בצלצול שלו לא עניתי לו.הוא רשם לי והשאיר לי הודעה בתא קולי...שהוא ניסה לבדוק אם אני -חברה שלו ,סומכת עליו...מה שגרם לי לתהות,אולי הייתי נמהרת ברפרוף בהודעות ואולי זה מתאריך ישן,למרות שהן היו ההודעות הראשונות בנייד.הענין הוא...שהבנתי גם מאחותו ואח"כ לא הייתה לו ברירה הוא תפח את הקלפים על השולחן וסיפר לי כי הוא ידע שאחותו סיפרה לי...שבעבר הוא יוצא עם כמה בחורות במקביל..סתם בלי סיבה...והוא היה מנסה לבדוק מה הוא יכול לגרום לכל אחת לעשות בשבילו.בקיצור יש לו היסטוריה שזה גם מוסיף לחוסר אמון שבי.מצד שני אני אומרת לעצמי,וואלה הוא גלוי איתי והוא מסתכל לי בעינים ואומר לי שאני הבחורה השלישית בחייו שהוא באמת אוהב...ומשום מה אני באמת מאמינה לו אך עדיין יש לי לבטים לגבי האמונה בו.העניין הוא,שאני מרגישה שאם אני מגיעה למצב שאני בודקת את ההודעות בנייד שלו כנראה שאני לא צריכה להיות איתו...(ואחרי שעשיתי את זה הוא באמת לא הרפה מלנסות ליצור קשר...רק שאני לא עניתי).ואם יתברר שאכן ההודעות מתאריך שלפני ההכרות שלנו...אני בספק שכדאי שנמשך את הקשר כי משהו בי לא שלם עם האמונה בו.ברצוני ממך חוות דעת אובייקטיבית עם תבונה....המון תודות.
ד"ר אורן חסון
גילוי נאות או חדירה מזיקה לפרטיות?
⌄
מעורערת יקרה,
בעניין ההתפרפרויות שלו והאמינות שלו, אני לא יכול לקחת אחריות ולומר לך משהו ברור. על פניו, כפי שאת כותבת, זה לא נראה טוב. ולכך אין שום קשר לעובדה שאת נכנסת לפרטיות שלו. זה נושא בפני עצמו, שאחזור אליו עוד רגע.כרגע, בנתון מה שראית, יהיה לך קשה מאד לבנות אמון כלפיו. הקשר שלכם קצר מכדי לעשות את זה. הייתי אומר אולי אחרת, לו היה זה קשר של שנה, ואולי אפילו חצי שנה. חודש וחצי שבהם את מגלה דבר כזה הוא בסיס לא טוב.אלא שיכול להיות שהוא באמת מתחיל להתאהב בך, ויכול להיות שזה המחיר שאת משלמת על חדירה לפרטיות שלו. כי יכול להיות שלולא היית מגלה את מה שגילית בהתכתבויות שלו (ואפילו אם זה נכון), הוא היה מתעשת, מתחזק מהקשר איתך, והופך להיות בן זוג למופת. אולי. אבל כרגע, כאשר את יודעת את מה שאת יודעת, יכול להיות שזה קצת מאוחר מדי.
מעורערת...
גילוי נאות או חדירה מזיקה לפרטיות?
⌄
שוב אני...היה לי ולחברי שיחהת ליבון לבגבי ההודעות בנייד...מתברר לי שהוא פשוט ניסה להעמיד אותי למבחן ולראות אם שוב אני אגע בנייד האישי שלו...זה נראה לי קצת שהוא הלך רחוק בעניין הזה..מה שגרם לי לתהות,אני לא סומכת עליו הוביל לכך שהוא לא סומך עלי ואנחנו במעגל קסמים שכזה.בכל מקרה,ההסבר שלו לגבי פיברוק ההןדעה היה מאוד אמין...אין לי ספק שהוא אוהב אותי.ישנה אפשרות שמנסיונות העבר אני פשוט פוחדת לבטוח ומה שמגביר לי את התחושה הזאת הוא שאני מרגישה שאני מתאהבת בו.החלטנו בדיעה אחת שאנחנו כן ממשיכים בקשר...יש לך עצות בשבילי שהדבר לא יחזור על עצמו?מודה לך...
ד"ר אורן חסון
כן. לא לשחק באש ליד קופסת גפרורים!
⌄
מיטל 27
בגידה
⌄
שלום
לךקראתי את סיפורך והיה לי קשה שלא להגיב מכוון שזה הזכיר לי את היחסים עם החבר שלי לשעבר. אומנם לא מצאתי אצלו הודעות אך אני גם לא סמכתי עליו ותפסתי אותו על שקרים אחרים. מה שאני יכולה רק לומר לך לגבי גברים שבוגדים זה שתמיד יהיה להם הסבר או תירוץ. גברים שרגילים לשקר ולבגוד הם מומחים לסיפורים והסברים ותמיד יהיה להם הסבר שיחפה עליהם.תסמכי על החושים שלך. אם את מרגישה שאת לא יכולה לסמוך עליו ואם את מרגישה שאולי הוא מסבן אותך אל תשארי. תברחי כל עוד הקשר רק בהתחלה ועדיין לא התאהבת בו.אני ביזבזתי שנתיים על הגבר הזה ובסוף הבנתי שיש דברים שלא משתנים.
מעורערת...
בגידה
⌄
למיטל 27...למען האמת כרגע החושים דיי בוגדים בי...ישנו וליבנו את העניינים והסיפור שלו בסופו של דבר נראה דיי הגיוני.הוא באמת רוצה קשר רציני לעתיד איתי,זה אומר להכיר את משפחתו,הוא כבר סיפר עלי לכל החברים,אנחנו לומדים יחד באותו מוסד לימודים..הבן אדם פחות מחודש לאחר שהכרתי אותו הזמין אותי לישון אצלו ויום למחרת כשהוא הלך לעבודה אני נשארתי חצי יום בביתו לבד.....מה שמראה שהוא סומך עלי ואין לו מה להסתיר.פשוט העבר שלו מדי פעם מהדהד בי והוא אמר לי לפני יומיים,בשיחת הליבון שהוא לא מתגאה בעבר שלו אבל אותו הוא שם מזמן מאחורה...והוא שאל אותי..."למה שיהיה לי סיבה לבגוד בך"?.....והעינים שלו הראו אמינות וכנות.יש סיכוי גדול שאני סתם מכניסה את עצמי לסרטים...פשוט הבדיקה שלו שהוא עשה עלי ...עם ההודעות בכאילו לידידה שלו....זה נראה לי מתוחכם מדי ומעוות.אני באמת כבר לא יודעת מה לחשוב...אני כולי מבולבלת ובסערת רגשות.בכל מקרה ...תודה על העצה...