קנאה בגברים מופנמים: איך לטפל?
קרן
לגרום לבעל לקנא מעט
⌄
שלום
רציתי להתייעץ וכמובן לשמוע את הדעה של כולםאני נשואה שלוש שנים + ילדה בת שנה וושלושה חודשים . בעלי תמיד היה אחד שלא מחזר ולא רומנטיקן ולא אחד שמחמיא ומאוד מאוד קשה לו לבטא רגשות, כך היה גם כשהיינו חברים אך כמובן שזה לא היה כמו היום מדי פעם היו חיזורים והמבט בעיניים אמר הכל - שאכפת לו ממני ושהוא אוהב אותי ומפחד לאבד אותי ורוצה אותי מאוד בחייו וכמובן שאחרי הנישואים והשגרה הדוחקת , המצב הכלכלי והילדה המקסימה שמעסיקה אותנו לא מעט הביאו לכך שהיום אני לא מחוזרת כלל, לא מוחמאת ואני מרגישה שבעלי לוקח אותי ממש כמובן מאליו.דיברנו על כך המון והוא אומר שהוא כזה ושהוא מאוד אוהב אותי ומאוד מקנא לי רק שהוא לא מראה את זה כמו שאני מראה ומאוד הייתי רוצה לגרום לו לקנא לי מעט משום שמעט קנאה תעורר במידה מסויימת שוב את הרגשות החוצה.בהתחלה חשבתי להתחיל להתלבש יותר יפה ולהשקיע בביגוד אך המצב הכלכלי לא מאפשר לי לעשות זאת וכמו כן לא לטפח את עצמי יותר מדי במותרות כגון: מספרות, בגדים, טיפולי פנים או ציפורניים כך שאני גם לא מרגישה הכי יפה ונעימה בעולם והייתי רוצה לקבל את חוות דעתכם כיצד אוכל לגרום לבעלי לקנא לי קצת, להראות לי יותר שהוא אוהב בצורה מעשית ולא רק מדי פעם לומר אני אוהב אותך, אולי מדי פעם לעשות איזו שהיא מחווה כמו לשלוח או להביא פרחים אני יודעת שזה מאוד יעורר אותי ויוסיף לי ולבטחון העצמי שלי ולבטחון שלי בקשר ואיני יודעת כיצד לעשות זאת כל מה שעשיתי עד היום על בתוהומה דעתכם?קרן
ד"ר אורן חסון
לגרום לו להחמיא מעט
⌄
קרן יקרה,
גברים כמו הגבר שלך, שקשה להם להוציא את רגשותיהם לאור, יקנאו כמו כל גבר אחר. אבל נראה לי שמה שסביר שיקרה אם תתחילי להתאפר ולהתלבש יפה יותר כשאת יוצאת, מאשר כשאת בבית, הוא שהוא לא רק יקנא, אלא גם יצבור את הדברים בתוכו. קנאה גורמת לאיבוד בטחון, ולהערכה עצמית נמוכה. זה "טיפול" טוב לגבר פלרטטן, אבל לא לגבר מופנם וסגור. יתכן שהוא יחזר יותר, אבל תגובה מאד סבירה אחרת היא שהוא פשוט יתרחק ממך. בגלל אבדן הבטחון שלו.טוב שתטפחי את עצמך בכל מקרה, ולא הכל חייב לעלות המון כסף. עשי למען הבטחון העצמי שלך, וגם למען הבטחון העצמי שלו, תוך שאת כן מפגינה שאת רוצה אותו. זה יכול לתת לו הרגשה מאד טובה שאשה יפה ומטופחת רוצה אותו.הבעיה של גבר שאינו יודע להמשיך לחזר ולהחמיא, שקשה לו לעשות את זה לאחר תלונות בנושא. אל תגידי לו את זה יותר מפעם בחודש, וגם אז בעדינות ופעם אחת (תרחיש לדוגמא? בבקשה:"אני יפה היום?" <את שואלת>, "כן" <הוא אומר, אולי קצת מופתע, כי תמיד הוא מופתע מהשאלה הזו>, "אז תגיד לי את זה מדי פעם" <את אומרת ברוך, ומחבקת אותו, ונושקת לו על הלחי, ולוקחת אותו אל הספה מול הטלוויזיה, אתם מתיישבים ואת מניחה עליו את הראש, הוא מחבק אותך>).הוא צריך שזה לא יהיה לו לחוץ. מה שייראה כביקורת, יגרום לו התנגדות. הוא צריך גם את המרווח והזמן כדי שזה "יבוא ממנו", ואם תתני לו את זה ברכות ובחום, יהיה לו קל יותר להחזיר לך. אפשר ליצור את זה. צרי לך כמה תרחישים כמו זה כתבתי למעלה, תורידי את הציפיות שלך, ויכול להיות שאת מסודר.
שימרית
לגרום לבעל לקנא מעט
⌄
היי קרן תאמיני לי שאני מבינה אותך ןאני באותה סירה גם אנינשואה 3 שנים עם ילדה בת שנתיים ובעלי לא מראה לי אהבה חום ורגשות אפילו לא ראיתי אותו בוכה אף פעם [גם לא משמחה] כמעט התגרשנו אך החלטנו לנסות שוב וזה מאוד קשה לי להמשיך ככה. ניראה לי שאצטרך לעשות זאת בסוף הוא לא משתדל ומקנה לי יותר מידי הוא לא מחמיא ולא מעריך אותי בכלל ודיברתי איתו על כך אבל הוא אומר שכך הוא וזהו.אז את לא לבד ואסור לנו לוותר על עצמנו -מה בסך הכל ביקשנו קצת פירגון ומחמאה ואם אפשר גם חיבוק , זה המעט שעושה אותנו מאושרות לא כל ?.אז בהצלחה ....