קירבה ואינטימיות בזוגיות
שירלי
אהבה
⌄
אני נשואה כבר שני וחצי מאוד מציק לי שאין תשוקה ואהבה כמו שהיה לנו בהתחלה,אני כל הזמן מדברת על זה עם בעלי הוא מבין ומתאמץ בשבילי אבל אני מרגישה שהוא עושה מאמץ ..זה לא בא באופן ספונטאני ..יש לו אופי כזה הוא לא רומנטיקן לא מפתיע..קר לפעמים(לפני החתונה לא היה כזה הוא השתנה).לא יודעת מה לעשות איתו הוא אוהב אותי אבל לוקח אותי כמובן מאליו.מה אתה ממליץ לנו לעשות?
ד"ר אורן חסון
כשיש פחות קירבה
⌄
שירלי יקרה,
מאד קשה לי לדעת מה בדיוק קורה ביניכם. ברורה לי נקודת ההתחלה של הדינמיקה העכשיוית, כאשר את רצית יותר קירבה ואינטימיות ממה שהוא ידע לתת. האם עכשיו את מלחיצה אותו מדי? האם את מנחה, מדברת מסבירה ופועלת בדרך הנכונה שתאפשר לו להתקרב אליך, או בדרך שתגרום לו להתרחק ממך? האם את מגזימה? האם הוא מסוגל לתת את מה שאת רוצה? האם יש דרכי ביניים שתתאמנה לכם? האם הוא יכול ללמוד אם זה ייעשה באופן שיתאים לו? – כדי לענות לשאלתך אני צריך לדעת הרבה יותר עליכם ממה שאני יודע (שזה בערך כלום). אם יש לכם בעיה משמעותית בעניין הזה, עד שאת נותרת מאד מתוסכלת – כדאי שתלכי ליעוץ זוגי. כי ויכוחים ולחצים על בעיה משמעותית אחת, יכולים בקלות לגרום לויכוחים ולמריבות גדולים על עניינים אחרים גם אם הם קטנים בהרבה ומשמעותיים פחות.