קינאה וחשד: איך לבנות אמון בזוגיות

תאריך פנייה: 18.08.2005 מס׳ הודעות: 3
חיפוש נושא
galit
בעיות בזוגיות
18.08.2005 • 02:05

אני נשואה כ-30 שנה, לפני כעשר שנים בעלי התעמל עם בחורה הצעירה ממנו במספר שנים, בעלי התאמן איתה כמעט יום יום, ודיבר איתה בטלפון כל יום, וסיפר לי עליה בהתלהבות רבה (כמה נחמדה כמה טובה וכו..) הדבר לא מצא חן בעניי כלל וכלל ועשיתי לו את ה"מוות" והוא לא רצה להפסיק , אמר שאני חונקת אותו והוא אוהב נשים כחברות יותר מגברים, וזו רק חברות, ואין קיום יחסים בפועל (אני גם מאמינה לו) לבסוף הנושא ניגמר כי הבחורה חלתה ולא יכלה להיתעמל יותר (זה סוג ספורט שדורש הרבה אנרגיה). ממני זה גזל הרבה כוחות נפש קנאה ועצבים כאשר בעלי טוען שאני לא צודקת, ואני קנאית יתר אל המידה.לפני חודש הסיפור הישן חוזר אלי מזוית שונה, בעלי מודיע לי שיש מישהי בעבודה שהוא רוצה לקדם אותה ולעזור לה בתחום מסויים, עוד פעם חוזרים הדיבורים עליה כל היום (כמה יפה , כמה נחמדה ,כמה נקיה, כמה חרוצה וכו...)גם בחברת חברים, ומשפחה הוא כל הזמן מספר עליה ועל כישוריה. ועוד פעם טלפונים כל היום.הפעם החלטתי לא להגיד דבר, יום אחד אני רואה חיוב בכרטיס אשראי למסעדה ביום עבודה רגיל כאשר באותו יום לא יצאנו לשום מקום שנינו עובדים ימים מלאים, שאלתי את בעלי מה הענין? והוא אמר לי שיצא בחברת הבחורה לבדוק את הרכב החדש שלה, בדרך עצרו לצהריים במסעדה, ואח"כ הביא אותה לראות את ביתנו, כאשר בני הגדול היה בבית, אני כעסתי כרגיל מאוד, ושוב בעלי האשים אותי בקנאה שלא לעניין, ושאני עוד פעם חונקת אותו, ואלו רק חברות, והכל אפלטוני ובכלל לבחורה הנוכחית הוא מתייחס כאבא הפרש השנים בינהם הוא 20 שנה. (יש לציין שבעלי הוא ספורטאי ונראה טוב מאוד בגילו)אני לא מעונינת לערב איש במה שאולי קורה או לא קורה.רציתי לדעת האם על פי התאור הזה ,האם אני טועה ביחס שלי כלפיו, האם באמת יש יחסים כאלו שהם סתם חבריים?? ואני צריכה לעזוב אותו במנוחה.מה לעשות?

ד"ר אורן חסון
לפתוח כדי לבטוח
18.08.2005 • 11:53

גלית יקרה,
הסיפור שלו עם בחורה אחרת מאיים עליך כי הוא יוצר לו אופציה נוחה לקשר חדש, שאין לך שליטה עליו. מכאן המשמעות של הקינאה – לנסות לשמור על בעלך, ולעמוד על המשמר. מה שעוד מפריע לך הוא שאת הקשר הזו הוא יוצר כשלעצמו, ולא משתף אותך בו. לו היא היתה גם חברה שלך, אני מניח שהיית רגועה יותר גם משום שאת יודעת בדיוק במה מדובר, וגם משום שזה יכול ליצור בה מחוייבות מוסרית כלפיך, שכרגע אינה קיימת.לפיכך, אמרי לבן זוגך: בעלי היקר, לו היה לך חבר לעבודה, שהופך להיות חבר קרוב מאד, אני בטוחה שהיית מביא אותו הביתה, ואפילו מבקש ממנו להביא גם את אשתו, היינו מדברים, ואולי כולנו היינו הופכים לחברים טובים. אתה אומר, בעלי היקר, שאתה מתייחס אליה כקשר אפלטוני, ובעצם כמו אל חבר יקר, גם אם חבר צעיר יותר, ואולי כמו אל בן (או בת, היינו הך אם האלמנט המיני אינו משחק תפקיד), אז מדוע שלא תעשה זאת עד הסוף, ותזמין אותה הביתה, שנכיר, ואם היא אדם נפלא כל כך, מגיע גם לי להכיר אותה. אני מאד אוהבת להכיר אנשים מיוחדים, ואולי נהיה חברות. זה לא מחייב כמובן, אבל אולי. לפחות תתן לי את הצ'אנס, ותוכל להזמין גם את בן זוגה."בקצרה, כמובן שאני לא יודע אם היחסים ביניהם חבריים נטו או לא. מה שמטריד אותך, כמובן, הוא שהיו דברים מעולם, ואת רוצה להיות שקטה יותר. קשר פתוח וגלוי כלפיך, יקנה לך מידה גבוהה יותר של בטחון (אפילו אם תגלי שהיא נראית נפלא – צרי את הקשר האישי). ומותר לך להסביר לו את המניעים שלך, כי תגידי לו שאת רוצה להיות שקטה יותר, ומגיע לך שהוא יעזור לך לבטוח בו.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
galit
לפתוח כדי לבטוח(תודה)
18.08.2005 • 12:26

ד"ר אורן,תודה רבה על ההתיחסות והיעוץ.עזרת לי מאוד, פניתי לבעלי וכבר היזמנו אותם אלינו לביקור.בתודה גלית