קינאה אובססיבית: טיפים ופתרונות

תאריך פנייה: 19.06.2006 מס׳ הודעות: 5
חיפוש נושא
מבולבלת 19
זקוקה להכוונה
19.06.2006 • 19:55

שלום,
אני בת 19 וגרה עם החבר כבר שנה,אנחנו יחד שלוש שנים פלוס.הוא סטודנט, כבר הרבה זמן אנחנו מודעים לבעייה של אמון בניינו אני והוא מקיימים מערכת יחסים מושלמת מכל הבחינות ואני באמת חייה חיים של מלכה אבל אני כל הזמן בודקת בנייד שלו עם מי ומה הוא דיבר? מנסה לעשות לו תיחמונים כדי להוציא ממנו מידע ואז נגמר החיים של המלכה ומתחיל הג'יימס בונד. עכשיו זאת תקופת מבחנים והוא ביקש רשות ללמוד עם 2 ידידות האחת אני מכירה (קצת) ומאז שהכרנו סוררת בניהם ידידות חזקה יותר. והשנייה לא מכירה אבל יודעת שיש לה חבר והיא עוברת לגור אצלו שנה הבאה. שיהיה ברור מאוד מפריע לי הידידות שבניהם אבל כל עוד זה במסגרת האוניברסיטה אני מצליחה להתמודד,אך בדירות שלהם זה כבר בעייה.אני בדילמה נוראית ולא יודעת מה לעשות, הסברתי לו את חששותי ואת העובדה שאני לא מרגישה נוח שזה יהיה . אבל הבעיה היא יותר עמוקה זה רק הסיפטומיים והעניין הוא שאנחנו מודעים לזה ומוצאים עצמנו טוחנים מים כל הזמן על אותו הנושא ,אך על בחורה אחרת. באמת שאני רוצה לחיות איתו את כל החיים שלי,אני אוהבת אותו והוא היה איתי במצבים הכי קשים של אישפוזים חוזרים ומצב רפואי רופף לחלוטיין. אנני יודעת מה לעשות, בעיקבות זה יש לי מצבי רוח ואני עצבנית מאוד. אני לא רוצה שיהיו לו ידידות ברמה האישית ושהן ירגישו נוח איתו . אני רוצה אותו רק לעצמי ושיספר לי. אני מנסה להרגיע את עצמי ע"י כך שהוא איתי מגיל צעיר מאוד ושהוא באמת אוהב אותי, כי את זה אני יודעת ואף מרגישה.העניין הנוסף שאני מצאתי אותו משקר על הרבה דברים קטנים ודבילים שלא כל כך הבנתי את מטרת השקר, ואז הגעתי להכרה שאם הוא היה מספר לי מה שקרה הייתי רבה איתו גם עד הבוקר. כאילו הוא משקר על דברים קטנים ושולים כדי לא להרגיז אותי. בריאותי הפיזית מאוד מושפעת מהנפשי וכבר היה מקרה שרבנו ואני איבדתי שיווי משקל בידים שלו או שפשוט 3 ימים אחר כך היו לי כאבים שלא יכולי לזוז ולתפקד.אני ממש מבולבלת ומה לעשות בקשר לעניין עם הידידות והלימודים?אודה לך מאוד עם תעזורתודה,מבולבלת!

מבולבלת
זקוקה להכוונה
20.06.2006 • 09:32

אורן שלום,ראיתי שענית לכמה אנשים ,מדוע לא ענית לי?באמת שאני זקוקה לעצה אמינה וטובה ממשהו חיצוני .תודה ,מבולבלת.

ד"ר אורן חסון
טיפול פסיכולוגי
21.06.2006 • 01:54

מבולבלת יקרה,
את נמצאת בקינאה אובססיבית, וזו אינה בריאה לך נפשית, שכן היא מעלה את מפלס החרדות שלך (ואולי גם מגיעה משם), והיא מזיקה גם לזוגיות שלך. העובדה שהוא משקר לך בדברים הקטנים צריכה להיות בשבילך כסימן אזעקה ברור שמשהו לא בסדר. בעיקר כי כנראה הבאת אותו למצב שהוא פוחד לומר לך אמת. את צריכה ללמוד לשלוט בחרדות אלה, ומצבך הבריאותי והבטחון העצמי שלך שהתערערו בעקבות הארועים הפיזיים, אינם מועילים לך. אני מציע לך ללכת לטיפול אישי כדי לקבל יותר בטחון עצמי, וכדי להקטין את מפלס החרדות שלך. וכאמור, זה עשוי גם לשפר את מצבך הבריאותי.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
ד"ר אורן חסון
הכוונה
21.06.2006 • 08:11

מבולבלת יקרה,
כי אני עונה לפי הסדר, ואת עדיין לא היית בסדר. עכשיו את בסדר, ואני עונה לך. אבל בדקי את עצמך מדוע לא היתה לך סבלנות לראות שיש כאן סדר, ואם זה חלק מהלחץ שלך לקבל תשובות כאן ועכשיו. כאן, לפחות, עשית זאת מבלי לשים לב לכללי המשחק.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
מבולבלת
היי....
21.06.2006 • 09:06

שלום,
קודם כל תודה על היחס!דבר שני אתמול הייתה לנו שיחה קשה אבל מועילה שהבנו שאנחנו אוהבים הרבה ורוצים להשתפר.אמרתי לו שהוא יכול ללכת בהרגשה טובה בעניין הלימודים, אני מקווה שזאת אחת הדלתות להתחיל הצלחה. ואמרתי לו שאני סומכת עליו.אני רוצה לנסות לשנות את קנאה החולנית הזאת קודם כל בעצמי,בקשר לביטחון שלי רזיתי המון והמצב הבריאותי שלי כרגע יציב מאוד.התחלתי תהליך של שינוי בעצמי מבחינה פיזית וצורת חיים שונה של יוגה והרבה פחות לחץ יום יומי. עכשיו אני רוצה לשנות את הקנאה שלי ולתת הרגשה טובה לחבר שלי.אחרי השיחה שהייתה לנו אתמול הגעתי למצב שאמרתי שאני חייבת לשנות את החשיבה וההתנהגות שלי כלפי מצבים כאלו ,ולכן אמרתי לו שאני לא יכעס או יתעצבן אם הוא ילמד איתם ואפילו יעשה מאמצים לקבל את זה בצורה חיובית ביותר.אני מקווה שתהליך הניסיון הזה יעזור לנו ,אני באמת מאמינה שהפיתרון נמצא אצלי ועד יותר מאמינה שאני בכיוון הנכון של החשיבה. זה בחור שאני רוצה להישאר איתו כל החיים .אתה חושב שאני בכיוון הנכון?מבולבלת