קושי בתקשורת בזוגיות
לי
היגיינה של בן הזוג
⌄
ד"ר חסון שלום,
יש לי חבר כשנה. אנו אוהבים מאוד (אנו גרים יחד, ולדעתי הקשר מוביל לחתונה) . אני מטפחת את עצמי ודואגת להריח טוב כשהוא בסביבה. הוא לעומתי, לא מתקלח כל ערב, אם הוא לא מספיק, הוא מתקלח בבוקר. ולי יש קושי לפעמים להתקרב אליו מסיבה זו. הוא גם אינו מתגלח לפעמים כשבועיים שלמים. המראה החיצוני שלו אינו חשוב לי כ"כ. כי הוא גבר נאה. אך אי הגילוח שלו, גורם לו להיראות מוזנח. הוא עובד בסוג עבודה מלכלכת מאוד. כך שאין זה מפריע לו להסתובב לא מגולח. מאוד מביך אותי, לומר לו "לך להתקלח" או להתערב בענייני הגילוח שלו. מה גם ש,א.אני לא רוצה לפגוע בו.ב.אני לא רוצה להישמע כאמא שלו. הענין מעט דוחה. (לא נעים לציין גם את עניין הגרביים היוצאות מהנעליים בסוף יום עבודה... ) לעיתים אני רוצה ליזום סקס, אך נרתעת.קצת קשה לי גם להתעלם מהעבודה, שלא אכפת לו מה דעתי עליו. זה זלזול בעיניי. כיוון שלא רק בתחילת הקשר יש להתבשם ולטרוח למצוא חן. אלא לאורך כל הקשר. וזה מעט פוגע, שהו כבר לא מתאמץ.איך אפשר לפתור את הבעיה מבלי לפגוע? ובצורה עדינה שאף תסייע לטווח ארוך.תודה רבה מראש:)
ד"ר אורן חסון
לאמירה שלך יש ערך
⌄
לי יקרה,
את מדברת על בעיה אמיתית, אם כי על עניין הגרביים שיוצאים בסוף יום העבודה תצטרכי להתגבר, כי תמיד הם יצאו משם בסוף יום עבודה.אני חושב שהדרך הנכונה תהיה להיות ישירה יותר. ואם הוא לא מבין, ויש לך קושי להתקרב אליו, תסבירי לו מדוע יש לך קושי להתקרב אליו. ואם צריך, קחי אותו למקלחת ותתקלחו ביחד, ואז תהיי הכי קרובה והכי משתפת פעולה שיש. שילמד שיש גמול חיובי למקלחת.ואם הוא יסרב להבין גם כשתגידי לו במפורש, תצטרכי להסיק שבאמת הוא לא מבין שלאמירה שלך יש ערך.
לי
לאמירה שלך יש ערך
⌄
ד"ר חסון,מה ז"א להיות ישירה? ממש לומר שמפריע לי שהוא לא מתקלח? ושלי חשוב להריח טוב בסביבתו ואני מצפה ממנו להתנהג כמוני?ואם הוא יפגע?תודה
ד"ר אורן חסון
אמירות ישירות בדרכים שונות
⌄
לי יקרה,
תגידי לו שריח הזיעה שלו מפריע לך. אלא אם יש לך דרך טובה יותר. לכן גם הצעתי שתעשי לך מנהג לקחת אותו למקלחת כשהוא מגיע. יחד איתך. גם זה רמז. אל תגידי שאת עושה למענו, זה לא ישפיע עליו. תגידי לו שלך חשובה אסתטיקה, ויש לך בעיה להתקרב לריח רע. את מתה להיות בקרבתו כשהוא נקי, ודי מפריע לך כשהוא לא. ואת יכולה להגיד שאולי הבעיה שלך, ואת יכולה להגיד לו שהוא מאד מושך אותך, אבל כשהוא נקי, ושלא הוא שדוחה אותך אלא ריח הזיעה שלו לאחר יום עבודה.ועדיף שייפגע קצת מאשר שתעזבי אותו מבלי שהוא מבין למה, מבלי שאת נותנת לו סיכוי לשנות משהו, ולאחר שתאכלי את עצמך במשך כמה חודשים.
לי
אמירות ישירות בדרכים שונות
⌄
ד"ר חסון,המון תודה. אני אנסה, מקווה שיצליח לי.