קושי בקשר: איך להשתפר?
מבולבל ומתוסכל
שלב הרגשות הרעים בהידלקות...מדוכא
⌄
הייאני בן 22, חייל, ושרוי בבאסה של החיים {אני לא רוצה לכתוב "דיכאון" כי אין לי את הכישורים המקצועיים לאבחן את זה}....למה? מסיבה ילדותית, שהולכת וחוזרת במשך כל החיים שלי, באופן כרוני....אני נדלק על מישהי, חושב עליה הרבה זמן, נכנס לתוך מערבולת של מחשבות וניתוחים, ולא עושה את הצעד האמיתי להשגה {רק הולך סחור-סחור}....ואז מגיע השלב הידוע, שבגללו אני כותב את ההודעה הזאת- שלב הרגשות הרעים: קנאה {כל פעם שאני רואה אותה מדברת עם גבר אחר אני אחוז קנאה}, תסכול {כל פעם שאני או היא מתנהגים בדרך מסויימת שיכולה להצביע על הקטנת הסיכויים שלי להשיג אותה, אני מתסוכל ומצוברח}...היום בלילה אפילו חלמתי על אותה בחורה כשהיא מדברת בצורה מאוד אינטימית עם גבר אחר מהבסיס שלי {כולנו משרתים באותו בסיס} והתעוררתי עם תחושת חלחלה מעורבבת בקנאה...די! נמאס לי כבר......הייתה לי רק מערכת יחסים אחת כל החיים שלי, ופשוט לא הולך לי עם בנות בגלל הסיבה הזאת- שאני מגיע לשלב "הרגשות הרעים" ואני הורס הכל....בזמן האחרון התחלתי לעקוץ אותה ולהתנהג אליה בצורה טיפה מגעילה ונמאס לי כבר מיזה....נמאס לי להתנהג כמו ילד, נמאס לי שהנפש שלי סובלת, והכי חשוב- נמאס לי שאני לא מצליח ללמוד לקחים וחוזר על אותה טעות כל פעם מחדש.....נמאס לי שאני לא עומד בסטנרדטים שאני מציב לעצמי לגבי האופי שלי....הפעם, לשם שינוי, כשראיתי שזה חוזר על עצמו ישר נדלקה לי נורה אדומה והחלטתי לחפש ייעוץ בכל מקום אפשרי.......יש כאלה שאומרים לי שאני יותר מדי רגיש, יש כאלה שאומרים לי שאני מנתח יותר מדי ולא החלטי....יש לי עוד בחורה בבסיס, שסביר להניח שהיא מעוניינת בי, אבל אני לא נמשך אליה {וחבל...בחורה חמודה ועמוקה, שהשיחות שלי איתה זורמות לי יותר מהשיחות עם זאת שאני דלוק עליה...והיא גם נראית טוב....זה אוכל אותי שאני לא באמת מבין מה יש לי ביד}....חלק מהתגובות שקיבלתי היו : "לך אליה", ואני כמובן לא הולך לשחק ברגשות שלה רק כדי להתגבר על זאת שאני דלוק עליה, זה לא מגיע לה, היא בחורה טובה......כמו כן- דיברתי לפני כמה ימים עם הבחורה שאני רוצה, ורמזתי לה שאני רוצה אותה {"יש בחורות יותר יפות ממך שלא הייתי משקיע איתן רבע מהזמן שאני מדבר איתך",} והתגובה שלה הייתה : "אני מקווה שאתה לא מתכוון למה שאני חושבת".....או במילים כאלו ואחרות- היא לא מעוניינת בי, היא רואה בי בתור ידיד {הייתי במצב הזה יותר מדי פעמים}.....אבל אני עדיין רוצה אותה {אני כבר לא יודע אם זה אותה ספציפית או שזה גם שילוב של האגו שלי שאומר לי לא לוותר עליה}....אבל אין לי סיכוי להשיג אותה בזמן שאני מרגיש חרא מדוכא וקנאי בקשר אליה.........אני חייב עזרה ....אני חייב לדעת איך אני יוצא מהשלב המחורבן הזה וחוזר לשלב שבו היו לי רק רגשות טובים וכל עניין החיזור והפלרטוט היה קליל וכיפי..
ד"ר אורן חסון
ליישם רגשות טובים
⌄
מבולבל יקר,
כתבת מכתב ארוך שבו קצת קשה להבין מה באמת אתה רוצה. אני לכן לא מתייחס לבחורה שמעוניינת בך, כי לא ראיתי שם שאלה, אלא לקושי שלך עם בחורות שאתה מעוניין בהן, והורס לעצמך בעזרת ציניות מושחזת.יכול להיות שזה קורה לך בגלל שאתה מאבד תקווה. הביטחון שלך נשאר פאזה אחת מאחור, הרחק מאחורי הצרכים שלך. התוצאה היא שגם הסבלנות שלך כבר לא משהו. ומה שחסר לך זה לקחת אויר. ובעיקר להבין שיש לך זמן. כלומר, אם פגשת בחורה שמאד מוצאת חן בעיניך, זה סימן טוב שבהמשך תהיינה עוד. עניין סטטיסטי, אתה מבין? אם אתה פוגש כאלה, סימן שיש עוד. ולכן, זו אינה סיבה להילחץ, אלא להתעודד. אם יש מי שמוצאת חן בעיניך עכשיו, אז בין אם היא רוצה אותך עכשיו ובין אם לאו, סימן שיהיו עוד. וזה לבד כבר אמור לעודד אותך. וכפי שתוכל להבין מתוך מכתבך בעצמך (קרא אותו שוב), ככל שתגיד לעצמך יותר שהעולם הוא טוב, מעניין וחיובי, כך הגישה שלך תהיה חיובית יותר, וכך גם תצליח יותר. במידה רבה אתה הופך את העולם למה שאתה מצפה ממנו. קח הרבה אויר, וצפה להרבה טוב, ויהיה הרבה טוב. ובעיקר – חשוב לעצמך איך ליישם את זה.