קושי בנשיקות: מה יכולה להיות הבעיה?

תאריך פנייה: 01.03.2018 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
אול
לא אוהבת להתנשק
01.03.2018 • 22:55

שלום
דר' חסון,
אני נשואה לבעל מדהים מזה 5 שנים. אהבה שלי כלפיו רק הולכת ומתעצמת.( היינו ידידים מגיל צעיר מאוד). אנו חברים טובים וגם בעניין המין הכל טוב. רק עניין שמאוד מפריע לנו הוא זה שאני לא אוהבת להתנשק ולצערי זה רק איתו. במערכות קודמות זרמתי ממש טוב אבל איתו אני לא נהנת בכלל אלא אם
אני על סף ריגוש גבוה.

מה אוכל לעשות בנידון? איך ניתן ליצור הנאה מכך? הוא סובל מכך ולי זה מפריע. לא מגיע לו...

אשמח לתשובה.

ד"ר אורן חסון
להתרגש בנשיקות
04.03.2018 • 19:57

אול יקרה,
את לא הראשונה ולא האחרונה שמתקשה להרגיש חופש וריגוש בנשיקות. אבל את אומרת קצת יותר מזה, שעם בני זוג קודמים "זרמת ממש טוב". אלא שהניסוח הזה אומר לי, אני חושב, שאולי גם שם הרגשת שאת צריכה להתגבר על מחסום מסויים, ולכן "זרמת" עם זה, ולא "אהבת" את זה.במקרים שכאלה, באמת נדרש "ריגוש גבוה" כדי לקבל מהנשיקה את מה שהיא אמורה לתת, שזה סוג של סחרור והמשך ריגוש מיני. אתם נשואים חמש שנים, והריגוש הזה פחות עז מאשר ריגוש של קשר שבתחילתו, כך שיתכן שמכאן נובע הקושי שלך איתו, שלא ראית כבעיה עם אחרים.הקושי העיקרי בנשיקות כנראה נובע מתחושת "זיהום" של נוזלי גוף (מפה לפה). אחד הקשיים הנלווים לקושי מהסוג הזה הוא למשל קושי עם אכילה או שתיה מכלים משותפים, גם כאשר מדובר בבני משפחה קרובים ובני זוג. כדי להתגבר על זה, צריך לעבור טיפול. זה תהליך. הנושא מוכר לי, אבל למיטב ידיעתי, ואולי אני טועה, הטיפול בו אינו נפוץ, וכך גם המחקרים לסיבות שלו. יתכן שהדרך לטפל בו הוא עם מי שמתמחה בטיפולים בOCD, כלומר בסימפטומים כפייתיים טורדניים שלעיתים קרובות באים לידי ביטוי ברמה גבוהה מהמקובל של היגיינה אישית, שלא פעם מלווה בטקסיות יתר (חזרה על אופנים מדוייקים של האופן שבו נעשה הניקיון).

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083