קונפליקטים בקשר: ניתוח מעמיק
דנה
גבר נעלם אחרי 3 חודשים
⌄
שלום
רציתי לפרוק לשתף לקבל עידוד עצות:אני בקשר עם גבר משך 4 חודשים,אני אמא מתורם,הגבר בתקופה האחרונה ישן הרבה בדירתי עזר עם התינוקת מדי פעם,ישנו יחד כך שאפשר לומר שזה לא היה סתם דייטהוא אמר שאני מגבילה אותו עם הילד שלו-כי הוא נוהג לישון אצל האישה לשעבר כשהוא בא לבקר אותו-אז שאלתי אותו יש משהו בינהם.בשבוע האחרן הרגשתי שהוא מרוחק -אלתי אותו אם הוא מתכוון לסיים את הקשר מכאן החלו א סאמ אסים.שהאחרון בהם כתבתי לו"אני לא רוצה לחיות בשקר יפה"-הוא ענה תודה,הבנתי.מאז לא שמעתי ממנו וגם אני לא יזמתי התקשרות כך משך 4 ימיםאתמול לאחר 4 ימים של דממההתקשרתי אליו על מנת לנסות לדבר על הדברים ,אך הוא לא ענה,ולא חזר אלי עד היוםאני ממש פגועה,זה לא דייט אחד שגבר נעלם אז מתמודדיםזו תקופה שהיינו יחד וישנו יחדאיך אפשר לסיים בהעלמות?!או שאס אמ אס שלי "אני לא רוצה לחיות בשקר יפה"- גרם לכך?אני בוכה וקשה לי לתת תשומת לב כאמא
ד"ר אורן חסון
גרושתו
⌄
דנה יקרה,
כשאת כתבת לו שאת לא רוצה לחיות ב"שקר יפה", בעצם אמרת לו שהוא, והקשר שלך איתו הוא "שקר יפה". הוא יכול להיפגע מכך, או להשתמש בזה כאילו שהוא נפגע מכך. כך או כך, מאחר שהיו ביניכם אי התאמות מסויימות וחוסר שביעות רצון מסויים, שלך או של שניכם, העצָמה של הקונפליקט הזה, ובעיקר בתחילת קשר, מערערת את הקשר, וזה מה שקרה לכם.ומעניינת העובדה שציינת במפורש שאת אמא מתורם, שלכאורה לפחות לא קשורה לנושא שעליו את כותבת. ואני חושב שהיא כן קשורה בכל זאת - כי בעזרת ציון העובדה הזו את מדגישה את הפער שביניכם. שבצד שלך אין "אבא" לילדה, כלומר, קשר כלשהו בעל ערך עם גבר אחר, ובצד שלו יש קשר בעל ערך עם אשה (אם ילדו), שהוא מפריע לך. וכנראה, היכולת שלכם להתמודד עם הקשר הזה, היא גורם מרכזי בקונפליקט שביניכם. זה הקונפליקט שאיתו תצטרכו להתמודד, אם הקשר ביניכם ימשיך.אני מבין את הכאב שלך, אבל אסור לך להפקיר את הילדה שלך כתוצאה של זה. וגם זה מדגיש את ההבדל שביניכם - הקשר שלך עם הילדה הוא קשר שהוא מובן מאליו בשבילך. היא תמיד תהיה שם איתך, כי אין לה ברירה. עבורו - הקשר עם הילד שלו אינו כזה מובן מאליו. באופן טבעי, גבר גרוש מרגיש מתחרה עם אם הילד, ובאופן טבעי גבר גרוש ירגיש מאויים מקשר שיש או שיהיה לאשה עם גבר אחר, ובודאי כאשר הם יחליטו לגור ביחד. זה סיפור לא פשוט, וצריך לאפשר לו את הקשר הזה עם הילד, ובודאי להבין את המשמעות של הקשר הזה והחששות שלו בקשר הזה, ולהתמודד איכשהו עם האיום ששמו "גרושתו", גם אם זה לא קל.כרגע, זה אולי לא רלוונטי, אבל אם וכאשר תגיעו מחדש להיות בקשר, נוכל אז לדבר יותר במפורש על איזונים אפשריים מול הגרושה, ואולי כדאי שננהלשיחה טלפונית חד פעמית לפחות(ראי אפשרות באתר שלי), כדי שאוכל לתת לך קצת הדרכה- כי אני יודע שלא קל להתמודד עם זה.