קונפליקטים בזוגיות: מה עושים?

תאריך פנייה: 15.06.2011 מס׳ הודעות: 4
חיפוש נושא
נטע
משברים אם בעלי בגלל הוריו
15.06.2011 • 14:18

שלום רב,
בעלי ואני יחד 5 שנים מתוכם 3 שנים נשואים.יש לנו ילד בן שנתיים ואני עכשיו בהריון בחודש רביעי.בעלי הוא בן זקונים עם פער של 15 שנה בינו לבין אחיו היחיד, לכן אני חושבת שהוא קצת מפונק.כפי שאני רואה את המצב, לבעלי יש ייסורי מצפון על ההתנהגות שלו כלפי הוריו בצעירותו לכן הוא מנסה לפצות את זה בכול דרך אפשרית עכשיו.הבעיה היא שהפיצוי הזה בא הרבה פעמים על חשבוני – אם זה על חשבון הזמן שלי, אם זה על חשבון הכבוד שלי ואם זה על חשבון העצבים שלי.אני חייבת לציין שבעיקרון אין לי בעיה עם ההורים שלו, הם באמת אנשים נחמדים אבל יש לי בעיה מאוד רצינית עם הגישה של בעלי בכול הקשור להורים שלו.הם אנשים מאוד מבוגרים, עם תפיסת עולם מיושנת – וזה בסדר. אבל משגע אותי שבעלי מקבל כול מילה שלהם כמו תורה מסיני.אמא שלו בקלות יכולה לשבור את המילה שלי ובעלי יקשיב לה ויעשה בדיוק מה שהיא אומרת (גם אם לפני כן שנים אנחנו נהגנו לעשות בדיוק את ההפך ובעלי הייה מרוצה).ההורים שלו מהטיפוסים שלא יודעים להיות עצמאי, לכן בעלי הוא זה שתמיד לוקח אותם לרופאים, לבדיקות, לקניות, לבנקים, לסידורים ועוד ועוד... והם גרים במרחק חצי שעה נסיעה לכיוון.וכול זה כמובן בא על חשבון הזמן שיש לנו להיות ביחד, שגם ככה הוא מועט מאוד. שנינו עובדים בהיי-טק ובקושי מספיקים לראות אחד את השני.בגלל כול הגישה שלו כלפי ההורים, אני פיתחתי אנטי כלפי ההורים שלו עד כדי כך שאני בקושי יכולה להחזיק את עצמי כשאני רואה אותם.בעלי כמובן מאוד נפגע מזה, אבל בכול פעם שאני מנסה להראות לו את המצב מנקודת המבט שלי הוא אומר שאני מגזימה ושההורים שלו זה הדבר הכי חשוב שיש לו.במקרה הטוב, הוא אומר שהוא ינסה לשנות את הגישה – אבל אחרי יומיים הוא כבר חוזר להתנהג באותה הצורה.90% מהריבים שלנו נגרמים במישרין או בעקיפין בגלל ההורים שלו.אני כבר לא יודעת מה לעשות. זה מצב שאני כבר לא יכולה לסבול יותר, עד כדי כך שאני כבר חושבת על גרושים.אנא תציע לי מה לעשות.תודה מראש.

ד"ר אורן חסון
קונפליקט מהותי ללא הסכמות
15.06.2011 • 20:32

נטע יקרה,
את מתארת קונפליקט שבו אתם לא מסכימים על משהו. הנושא – אם זה ההורים שלו או משהו משמעותי אחר, באמת שאינו משנה. מה שמשנה הוא שאינכם מגיעים בו להסכמה, וששניכם רואים בו נושא חשוב מאד.דרך אחת היא להרים ידיים ולומר – טוב, נמאס לי, אני הולכת. דרך אחרת היא לומר: טוב, אם יש בעיה, בודאי שיש פתרון. אחרי הכל, בטוח שאני לא היחידה שמתמודדת עם בעיה כזו. אני מציע לך, עוד לפני העלאת האפשרות של גרושים בפניו, ללכת ליעוץ זוגי. אתם חייבים ללמוד לנהל משברים ואי הסכמות. אני גם לא בטוח שאת באמת מוכנה לגרושים כרגע. כרגע, את בעיקר פגועה וכועסת.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
נטע
17.06.2011 • 11:38

תודה.האם אתה יכול להמילץ על יועצי זוגיות?

ד"ר אורן חסון
19.06.2011 • 10:40

נטע יקרה,
אנא שלחי לי מייל, בצרוף מקום מגורייך, ואשתדל לסייע לך.do@orenhasson.com.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083