קונפליקט משפחתי: פתרון וגישור
נועה
הזכות להתערב
⌄
שלום
דר' חסון,יש לי אח (יחיד) שמנסה לעזור לאימי לרכוש דירה זולה. חצי מהבית זה הון עצמי של אימי, והחצי שנותר, כל אחד מהם לוקח משכנתא שווה.העניין הוא שאחי אומר ורוצה להרוויח משהו מזה בעתיד, ואכן מגיע לו קרדיט על כך, הבעיה היא שבעלי חושב שמגיע לי יותר מימה שאחי מציע.האם לבעלי יש זכות להתערב בעניין שהוא בין אימי לאחי, כשכמובן יהיו לזה השלכות עלי בעתיד?..יש לציין שללא העזרה של אחי, אימי לא תוכל לרכוש דירה.כמו כן, לבעלי תמיד יש בעיה עם אחי בנושאים כספיים ובכלל. הם לא מסתדרים אחד עם השני. הוא לא סומך עליו וחושב שתמיד יש לו אג'נדה ואינטרסנטיות.אני לא חושבת כמוהו על אחי. כל פעם שיש איזה סיפור כזה, זה מכניס אותי למתחים, ואין לי כוח לזה יותר. מבחינתי כן ללכת בדרך של אחי ולהסכים עם הטענות שלו, אבל מצד שני גם בעלי וגם אנשים אובייקטיביים אחרים, חושבים כמו בעלי.אשמח לשמוע ממך..תודה,נועה
נועה
הזכות להתערב
⌄
תיקון:אנשים אובייקטיביים אחרים שהתייעצתי איתם חושבים כמו בעלי.
ד"ר אורן חסון
קונפליקט משפחתי
⌄
נועה יקרה,
האמת היא שהצד הטכני שעליו את מדברת לא ברור. כי אם אחיך ואמך משקיעים ואת לא, אז מה מתוך זה מגיע לך? הירושה שלה בבוא היום? אולי את צריכה להתחלק בהשקעה עם אחיך, שווה בשווה, כדי להגיע גם לזכויות שוות בבוא אותו יום. אני לא יודע. זה צד כלכלי וצד משפטי שלא קשור אלי.אבל לדעתי זה לא העניין העיקרי, וגם לא היכן הצדק - כי אני לא בטוח שגם אם היית חושבת שבעלך צודק הבעיה שלך היתה נפתרת. וזאת, כי הבעיה העיקרית שלך היא שיש לך בעיה משפחתית, בין בעלך לבין אחיך, שאת לא כל כך מסתדרת איתה. באופן רגיל הייתי אומר לך, במקרה של ספק, לכי עם בעלך כי איתו את חיה, ונסי למתן אותו אם הוא אגרסיבי וחסר אמון לדעתך, עד כמה שאפשר. חשוב שלא תקחו זאת למריבה. אלא שבמקרה הנוכחי הוא רוצה שאת תריבי עם אחיך, ואת רוצה להימנע מזה. וזה קצת מסובך, כי זה קשה, כי את לא יודעת אם תצליחי לפתור את הבעיה, וכי את לא רוצה לשלם את המחיר בכעסים משפחתיים ו/או ביצירת קונפליקט כשאת לא אוהבת ואולי גם לא יודעת לחיות בשלום עם קונפליקטים. אולי הדבר הנכון הוא לפייס את בעלך בהדרגה. ברור לי שאו שאת בקונפליקט איתו (שזה קונפליקט פסיבי יותר) או בקונפליקט עם אחיך (שאת צריכה ליזום, כשבעלך מדרבן אותך מאחור), ואולי בתנאים הללו, של היכולות האישיות שלך, עדיף לך להישאר עם הקונפליקט הקל יותר, שזה עם בעלך, ולהרגיע אותו בהדרגה. כי אם תלכי לקונפליקט מול אחיך, אני מתרשם שבגלל הקושי שלך ליזום ולקיים אותו ולהצליח בו כמו שבעלך רוצה, ממילא תישארי בקונפליקט עם בעלך, והוא גם ימשיך להיות חי כל עוד את אמורה להשתלח באחיך. לכן, מבין שתי האפשרויות, עדיף כנראה שלא לעשות זאת.אם את מרגישה שאת רוצה לדבר איתי עוד - נסייעוץ טלפוני חד פעמי(ראי פרטים בקישור מתוך האתר שלי), ואעזור לך כמיטב יכולתי למצוא את הפשרות שלך.