קונפליקט זוגי: פתרון ופרידה

תאריך פנייה: 29.12.2006 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
מיואשת
משבר בנישואין
29.12.2006 • 12:54

היי ד"ר חסון, אני יודעת שאתה בחופש אבל אחכה לתשובה כשתחזור..תקצר היריעה מלהכיל את הערכתי מתשובותך לבעיות השונות בפורום המדהים הזה, לשאלתי: אנו זוג בשנות השלושים + ילדה בת 5 הבעיה היא כזאת: בעלי "חולה ניקיון" וזאת בלשון המעטה.. אני אחת כזאת שלוקחת את החיים בקלות ויותר חשוב לי היחס והחום יותר מכל דבר אחר , לדוגמא אני מגיעה מיום עבודה וחשוב לי לי לשבת קצת עם עצמי ועם הילדה ואיתו לפני שאני עוברת לחלק השני של היום , הוא מגיע אומר שלום חטוף ומייד מתחיל לחפש מה לנקות,, אני יודעת שהבעיה שלו היא חמורה מכיוון שזה ממש לא נקיון.. אלא יותר הרעיון של "להעביר" מטלית וסחבה בכל רגע ... הסברתי לו מליון פעמים שיש לו בעיה חמורה שיש לטפל בה כי היא גורמת לנו למריבות עצומות ולהתקפי זעם שלי עליו... הוא אומר "אל תתערבי" ואם אני שותקת ולא עושה הוא אומר שאני "עצלנית" אבל למה? אם אני אנקה הוא ינקה אחריי בכל מקרה!! וכאן אני לא מצליחה להבין, אמרו לי: תני לו לנקות זה "מרגיע" אותו אבל זה ממש לא, הוא אומר שהוא מנקה כי אני לא, וזה ממש לא נכון למה שאני אנקה אם הוא יחזור אחריי???(אני חייבת לציין שזו בעיה משפחתית אצלם) יש ימים שאני שותקת ולא מגיבה ואז המצב בבית רגוע אבל גם לי יש קצה גבול ואז אני שוב מתפרצת.. כבר היינו ביעוץ זוגי לפני שנה ושם דבר לא עוזר.. הוא אומר : "זה אני" ותקבלי אותי כמו שאני, אני לא מסוגלת!!! המריבות האלה משביתות לי את החיים וגורמות לנו לתקופות ארוכות של ברוגז, הילדה ערה מאוד למצב כי כבר נפרדנו על רקע זה לתק' מסויימת ואני פוחדת לגרום לה לבעיות נפשיות בעתיד, בקיצור המצב הוא כזה בשבוע האחרון ואני מתחילה לחשוב שוב על גירושין, אני נמנעת מכך רק בגלל הילדה, אני חייבת לציין שיש תקופות שאנחנו מסתדרים והכל בסדר אבל יש יותר תקופות לא טובות כמו עכשיו, מה עושים? אודה לתשובתך החכמה .שבת שלום וסליחה על האורך..

ד"ר אורן חסון
לנסות שוב, ורק אז לשקול פרידה
31.12.2006 • 00:50

מיואשת יקרה,
הקונפליקט ביניכם הוא לא זה שהוא צריך לנקות ואת לא. הקונפליקט הוא סביב זה שכאשר את לא מנקה והוא כן, את רואה בזה ביקורת, והוא רואה בזה עצלות שלך ורוצה שתנקי גם. כלומר, זה שהוא אומר לך שככה הוא, ושתלמדי לקבל אותו כפי שהוא זה יופי, ואפילו נכון, לו הוא היה מקבל גם אותך כפי שאת. ולכן אתם באמת זקוקים ליעוץ זוגי. כי לבד אתם לא מסתדרים.אני יודע שכתבת שהייתם ביעוץ זוגי לפני שנה, וזה לא עבד. נסו שוב עם יועץ זוגי אחר. ורק אם זה לא יעבוד, חשבי שוב על פרידה. ועדיף לילדה שתיפרדו ושהיא תחיה בחיים שיש בהם ודאות ובהירות, מאשר בחיים הנוכחיים, שהם חסרי בטחון במה שעתיד לקרות, בעקבות מריבות יומיומיות.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083