קונפליקט זוגי: הילד וההורים

תאריך פנייה: 03.01.2011 מס׳ הודעות: 3
חיפוש נושא
אמיר
רווק וגרושה + מה להחליט???
03.01.2011 • 23:29

אני רווק בן 24, עצמאי ובוגר מאוד כל הקשרים שלי היו עם מבוגרות מימני.בשנה וחצי האחרונים אני במערכת יחסים עם גרושה בת 29 +ילד בן 10אנחנו גרים ביחד כולנו,הקשר הולך ומתחזק ויש מחשבות למסד את הקשר.אבל אני מאוד מתלבט וקשה לי להחליט אנחנו אוהבים אחד את השניה וגם הילד שלה הוא מאוד חמוד ונחמד אליי, הילד בקשר עם אבא שלו וכמו כן בת זוגתי בקשר איתו בנושאים הקשורים לילד ולפעמים זה מאוד מפריע לי וגורם לא מעט לוויכוחים בינינו. בימים שאנחנו לבד כאשר הילד אצל אביו, אז אני מרגיש ממש שלם בקשר הזה ובימים מסוימים כשכולנו יחד אני בת זוגתי וילדה אני מרגיש שאולי אני לא צריך להיות במקום הזה.משפחתי לא מקבלים את זה ולא כל כך סימפטים אליה וזה מאוד מפריע וגורם לריחוק מהמשפחה. אני לא יודע מה לעשות ומה להחליט כי בגדול כיף לנו וטוב לנו יחדיו. אינני יודע מה לעשות לא מצליח לגבש החלטה ????

ד"ר אורן חסון
להסתכל על התמונה הרחבה, כי היא רחבה
04.01.2011 • 20:47

אמיר יקר,
אני חושב שאתה מנסה לטאטא את הבעיה של מתחת לשטיח. אתה אומר שהכל טוב כאשר אתה והיא לבד, אבל שאתה מרגיש לא במקום כאשר הילד שלה שם. קח בחשבון שהילד שלה הוא הדבר החשוב לה ביותר עלי אדמות. (קרא שוב את המשפט הקודם). כך זה כאשר אתה נשאר אחראי על ילד ללא ההורה השני. אם לא תצליח להשלים עם החלק הזה בחייה, תהיה לך בעיה, ולא תהיה שלם עם הזוגיות הזו.וההורים שלך לא עוזרים לך. מן הסתם, הם רואים בה מכשול בדרך לזוגיות קונוונציונלית, לפי הנורמות המקובלות, ולפי הנורמות הללו הם לא היו רוצים לראות אותך מגדל ומשקיע בילד שאינו שלך, הם לא היו רוצים לראות אותך עם אשה מבוגרת יותר, ולא עם אשה גרושה (שלוש חריגות מה"נורמה", וייתכן שהם חוששים שיהיו להם בעקבות כך פחות נכדים מאשר אם תתחתן עם אשה צעירה וללא ילדים משלה). הם רוצים את טובתך, אבל שופטים אותה לפי הנורמה המקובלת. האם זה נכון? אולי, לפחות במובן הזה שבאמת קשה לך לקבל את המסגרת שבה היא בקשר עם האקס שלה באופן קבוע, והיא מחוייבת לקשר הזה למען הבן המשותף שלהם, ושבה הילד הוא חלק מעיסקת החבילה.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
'אוצר'
להסתכל על התמונה הרחבה, כי היא רחבה
27.08.2012 • 13:48

אבל מה עושים בסיטואציה כזאת?יש לי סיפור דומה, אני רווקה עם ילדה בת 8.5 ען חבר רווק כ4.5 שנים.וגם מצד ההורים יש בעיה והוא בבעיה שלא יודעת מה לעשות עם זה...