קונפליקט בזוגיות: שינוי וביטחון
דולב
יש סדקים בתמונה המושלמת
⌄
שלום רב,
הנני נמצאת במערכת יחסים ככמעט שנה, עם בחור מדהים ששינה את חיי.לפני שהכרנו, הייתי בחורה אפרורית, מבולבלת ואבודה.מאז שהוא הגיע לחיי, חזרתי להאמין באהבה ובעצמי וביכולת שלי לאהוב ולהיות נאהבת.עברנו הרבה מכשולים בקשר, הוא סלח לי על המון שקרים שסיפרתי.כל המכשולים שעברנו גרמו לי להבין שהאהבה שלנו חזקה מכל.מאז שהתחלנו לצאת הקשר שלי עם החברים הבודדים שהיו לי דעכו לאט לאט.הוא הפך להיות מרכז חיי, התחלתי לפקפק בחברויות שהיו לי שחשבתי שהם אמיתיים אך מסתבר שלא ממש.עם האנשים שהייתי צריכה להתנתק ניתקתי, ועם החברות הטובות שנשארו אני נלחמת יום יום להחזיק את הקשר.אך גם בתמונה המושלמת יש סדקים, והם כאלה:מזה כמעט 3 שנים שאני רוקדת ריקודים סלונים, הם שינו את חיי, התאהבתי במוזיקה המדהימה הזאת.הייתי הולכת בעבר לרקוד המון פעמים, ושם הכרתי 2 ידידים טובים שמחוברים למוזיקה בדיוק כמוני. במהלך השנים בריקודים רקדתי עם פרטנר אחד באופן צמוד, זה מה שסימל תשוקה עזה למוזיקה מצדי ומצדו, זה לא היה פסול עד שהחבר שלי ראה את זה, ומכיוון שהוא לא יכול להבין שההתקרבות בריקוד לאותו ידיד היא נטו בגלל המוזיקה שמחברת בינינו, כי הוא לא רוקד, קשה לי להסביר לו ולגרום לו להבין.אז עכשיו אני הולכת לרקוד ואינני יודעת כיצד לפעול.הבטחתי לו שלא אחזור לרקוד בצורה הזאת, אני יכולה לרקוד בצורות אחרות ואף להנות, אבל זוהי הצורה שלה הייתי רגילה ואהבתי במשך כל השנים.אינני יודעת כיצד להסתגל לכך.דבר שני,לפני כ3 חודשים חבר שלי גילה על שקר גדול ששיקרתי לו, לא האמנתי שהוא יסלח לי, אך לאחר המון זמן ומאמץ של כל החודשים הללו, הצלחתי להחזיר את האמונה שלו אליי איכשהוא ולגרום לו להאמין ולסמוך עליי שוב.מאז לא יצא לי לחזור לרקוד, כי הייתי עסוקה בלהחזיר את הקשר שנסדק, ואני מאושרת על כך שזה חזר להיות כקדמותו.עכשיו, שהכל פחות או יותר בסדר בינינו, אני רוצה לחזור לרקוד, אך הוא אמר לי לפני כמה זמן שהוא לא יודע אם יוכל לחזור לסמוך עליי בריקודים, ואני מבינה אותו כי אני שיקרתי לו וקשר להחזיר את האמונה בשלמותה.אינני יודעת איך לדבר איתו שברצוני לחזור לרקוד, איך לגרום לו לא לפקפק בי.אני באמת מאושרת איתו יום יום, ומודה לה' שהכל יסתדר בינינו.מקווה שתוכל לעזור לי אפילו במעט, מתנצלת שהכתיבה ארוכה.בתודה רבה.
ד"ר אורן חסון
עומד על המשמר
⌄
דולב יקרה,
את כותבת שהיית אפרורית עד לפני שנה, ואני לא יודע. הרי כבר שנתיים קודם רקדת ריקודים סלוניים ששינו את חייך, והרגשת שם טוב. אולי בכלל לא אפרורית כל כך.ועכשיו, נוצר קונפליקט, בין השינוי שעברת דרכו, דרך בן זוגך, שנתן לך אור ומשמעות, לבין השינוי שעברת דרך הריקודים, שגם הם נתנו לך משמעות. אפשר להבין את בן זוגך. לא כל אחד יכול להיות בטוח בעצמו ומבין כאשר הוא רואה את בת זוגו רוקדת צמוד כל כך אל בן זוג קבוע. זה לא אומר שהוא לא צריך לסמוך עליך ולאפשר לך, זה רק אומר שטבעי להרגיש כך, ושהקושי שלו הוא הגיוני ומקובל.הקושי שלו גדל פי כמה בעקבות שקרים שסיפרת לו, ולכן קשה לו לסמוך עלייך בעניינים שונים, כולל קשרים שיש לך או אין לך עם גברים אחרים. לעבר שלך עם בן זוגך ולמה שסיפרת לו יש מחיר, דולב. למרבה הצער.בן זוגך צריך לבטוח בך, וזה לא קל כאשר הנסיון שלו איתך הוא שהוא צריך לעמוד על המשמר. אז הוא עומד על המשמר. תצטרכי לעזור לו, דרך החלטות שלך, שהן גלויות, ברורות ואמיתיות של מה שחשוב לך יותר.