צרכים מנוגדים בזוגיות דתית
הדסית
שלום ד"ר אורן חסון
⌄
הי, אני בת 30, נשואה +2 (דתיים..) בעלי עובד עד שעות מאוד מאוחרות (שכיר במשרה מאוד מכובדת). אני עובדת בעבודה טובה אבל שמתאימה לאימהות, לוקחת על עצמי את כל עול הבית. חוצמזה כמעט לא יוצא לנו לבלות. כמעט תמיד עסוקים ורצים אחרי החיים..הגעתי למסקנה על עצמי שמשליכה באופן ישיר על הזוגיות שלי:אני תמיד חושבת על העתיד ועובדת ומתאמצת בשביל העתיד - אני מתאמצת בשביל שבעתיד נהיה עשירים, שיהיה כסף לילדים, ויהיה לנו זמן ונבלה המון.. והכול יהיה נהדר.. אני ממש מרגישה שאני מקריבה עצמי בשביל המטרה הזאת - לא נהנית בהווה, כל הזמן רצה ממקום למקום (אני גם נותנת את כל כולי בעבודה כדי להיות מקודמת בעתיד ועובדת הרבה מהבית), מוותרת לגמרי על הנוכחות של בעלי ביומיום וכו'. כשאני עושה את כל הדברים האלו אני לא נהנית מהם ולוקחת אותם בכיף, אלא כל הזמן מקטרת ומרחמת על עצמי. אני מצד אחד נותנת אור ירוק לבעלי לא להיות בבית, ומצד שני ממורמרת עליו, אבל אני גם לא מסוגלת לעשות אחרת. לפעמים כשהוא חוזר מוקדם כי אני מתמרמרת עליו אני מרגישה רגשות אשם על כך שהוא חזר מוקדם והפסיד משהו חשוב בעבודה ובגלל זה הוא פחות יצליח בעבודה..אבל..פתאום הבנתי שאני פשוט לא מסוגלת להיות מאושרת. כי אני לא מסוגלת להרגיש שאני דורכת במקום,תמיד אני רוצה להתקדם ולשפר את מצבי. בגלל זה, גם אם, כביכול, 'יהיה לי הכול' (הווי אומר - בעלי ואני באמת נצליח להתעשר מהעבודות שלנו, יהיה לנו כסף לילדים, יתפנה לנו זמן כי נהיה בעמדות יותר בכירות ו'מנהלות' בעבודה) - עדיין אני לא ארשה לעצמי להיות רגועה ןלהינות מהחיים כי תמיד ארצה להתקדם עוד.ז"א זה דיסוננס שלא מסתדר כ"כ.. וזה גורם לי אישית להיות בן אדם לא מאושר ופוגם לי נורא בזוגיות. מה אתה מייעץ לי לעשות??
ד"ר אורן חסון
כך אנשים חיים
⌄
הדסית יקרה,
את כותבת שאתם דתיים, וכתבת את השאלה הזו בשבת. אולי זה סימפטומטי. עושה רושם שאת רוצה את הכל ביחד, גם כאשר העניינים מנוגדים זה לזה ולא יכולים ללכת ביחד. את רוצה את בעלך בבית, ועם יותר פנאי עבורך ועבור הילדים, ואולי אפילו גם למענו ולמען ההנאה והשקט הנפשי שלו, אבל את גם רוצה שיעבוד קשה כדי להשיג יותר כסף.אני לא מכהה בך על הדתיות שישנה או איננה בך, וגם לא על הצרכים המנוגדים שלך שאת מתוסכלת שאת לא משיגה מספיק מאף אחד מהם. אבל אני חושב שאת כנראה צריכה לעבוד על עצמך כדי להתמודד עם אכזבות, וכדי ליצור ציפיות ריאליות יותר,ולהשלים איתן. אולי כדאי לך ללכת לטיפול אישי לזמן מה, כדי להתמודד עם השאלות הללו והסיחרור הפנימי הזה שלא נותן לך מנוח. זה לא יפתור לך את הבעיה עצמה, כי זה לא ייתן לך את הכל ולא יספק לך צרכים מנוגדים, אבל אולי זה יעזור לך לקבל יותר את עצמך גם כשאת לא מושלמת, וכשהעולם שלך לא מושלם. אחרי הכל, כך אנשים חיים, גם אם לפעמים את רואה אנשים מסויימים שנראים לך מודל טוב למה שאת רוצה שיהיה לך.