צרוף מקרים בפורומים לייעוץ זוגי
מיכל
יצירת קשר אחרי תקופה של שנה
⌄
שלום
לכולם,
מעט ארוך אך אשמח לתגובה ועצה.
לפני שנה הכרתי מישהו באפליקצית היכרויות.
אני בת 31 והוא בן 36.
היה ביניינו קליק חיבור מיידי (משני הצדדים).
יש לציין שכמעט ולא היה לי נסיון בזוגיות ומיניות, הייתי מאוד סגורה ולא משוחררת מאחר והכל היה חדש לי ולא כל כך שיתפתי אותו בזה.
הוא מצידו ניסה ליזום אבל מאוד באיטיות ולא מיהר יותר מידי לאחר חודשיים הרגשתי התרחקות מהצד שלו ואחרי שלושה חודשים הוא פשוט הפסיק להתקשר אלי ואני הבנתי שהוא לא מעוניין להמשיך להיות בקשר וירד לו ממני ופשוט הפסקתי להתקשר אליו גם ויצא שאפילו שיחת פרידה לא הייתה פה. אני נפגעתי מאוד כמו שלא נפגעתי מעולם לקח לי כמה חודשים טובים לחזור לעצמי.
יש לציין שגם הוא לא בדיוק ספר פתוח ולא בדיוק מבטא רגשות ולא אומר יותר מידי מה מפריע לו ( הוא היה רווק ב 5 שנים האחרונות ולפני כן היה במערכת יחסים ארוכה במשך 6 שנים).
מפה לשם יצא לי לפגוש אותו במקרה לאחר תקופה ובקושי אמרתי לו שלום בלי לחייך ובמבט כועס ( הייתי עדיין שבורה באותו זמן עקב בפרידה). כעט עברה יותר משנה ועדיין יש לי רצון מאוד חזק ליצור איתו קשר.
יש לציין שאני במקום אחר חזרתי לעצמי אפילו מעבר למה שהייתי, נראה כי בעקבות המשבר הפכתי לגירסה הרבה יותר טובה של עצמי, עם ביטון אהבה והערכה כלפי עצמי, משוחררת תקשורתית וכמובן חוותי מאז דייטים וניסיונות להכיר. הפכתי אחרי שנה לבן אדם אחר, מתאמנת תקשורתית אנרגטית כמו שלא הייתי מעולם, ככה שיצא מזה גם דבר טוב ומדהים שלא היה קורה בלי הפרידה.
לפי האינטואיציה מרגיש לי שהוא כן חושב עלי עדיין אך לא מסוגל לשלוח הודעה או ליצור קשר ומודע לכך שאני פגועה וכועסת. הוא לא חסם אותי ועוקב אחרי ברשתות החברתיות לא מפספס אף פרסום או תמונה בסטורי (אני מודעת לכך שזה לא אומר כלום ויכול להיות נטו מסקרנות ושעמום) יש לציין שאחרי חודש וחצי מאז הפרידה לא החזקתע את עצמי והגבתי לו על תמונה שהעלה ומאז לא התקשרתי ולא ניסיתי ליצור קשר.
משהו עדיין לא משתחרר והוא נמצא במחשבות שלי. אשמח לעצה כיצד להשתחרר מהמחשבות. האם כדאי לשלוח הודעה ואולי זה מה שיעזור לי? או שיש דרך אחרת? מעולם לא הייתי בסיטואציה כזאת של חוסר יכולת לשחרר עד הסוף.
יש לי אפשרות ליצור איתו קשר( שיחת טלפון, הודעה, רשתות חברתיות, הוא עדיין פעיל באפליקצית היכרויות ומחובר ככה שיש לי איך, אך אני מתביישת ומרגישה מוזר ליצור קשר מצד אחד ומצד שני מאוד רוצה.
כיצד אדע מה הוא מרגיש אם והאם אני מפספסת פה משהו אין לדעת מה עבר עליו גם מאחר ולא היה ניסיון מצד שנינו ליצור קשר אולי הוא חושב בדיוק כמוני?
הרי לא היה יוצא איתי שלושה חודשים בלי ששכבנו אם לא היה עניין כלשהו. בטוחה שאת הקליק והחיבור שהרגשתי הוא גם הרגיש.
אשמח לעצות וטיפים מניסיון כיצד להשתחרר מהמחשבות עד הסוף.
עוקבת
יצירת קשר אחרי תקופה של שנה
⌄
מעניין יש את אותה גרסה לשאלה בדיוק מהצד של הגבר (אוראל) בפורום של הפסיכולוגית דורית כהןhttp://www.zugiut.net/%D7%99%D7%A2%D7%95%D7%A5-%D7%96%D7%95%D7%92%D7%99-%D7%A4%D7%95%D7%A8%D7%95%D7%9D/viewtopic.php?f=2&t=3186&p=13686
ד"ר אורן חסון
סיפור מעניין
⌄
מיכל יקרה,
אכן, יש כאן צרוף מקרים ש"עוקבת" עלתה עליו. יום לפני ההודעה שלך עלתה הודעה דומה, של גבר, בפורום של היועצת הזוגית דורית כהן. צרוף המקרים, אגב, הוא לא רק הסמיכות בהודעה, אלא גם העובדה שהפורום שלה והפורום שלי הם הותיקים ביותר בארץ כפורום מומחים של ייעוץ זוגי, שני פורומים שעלו לאויר בהפרש של כמה חודשים זה מזה, ואולי פחות, לפני כ 19 שנים. אבל לפחות זה כנראה באמת צרוף מקרים.זה הופך להיות צרוף מקרים מוזר עוד יותר כאשר שתי ההודעות פותחות באותן המילים "שלום לכולם".היות ש"עוקבת" כבר עלתה על זה, והיות שהיא כתבה הן כאן והן שם – אז גם אם זה אכן שניכם בנפרד, והכל צרוף מקרים – מן הסתם כבר קיבלתם את המוטיבציה להתקשר זה לזו וזו לזה, אבל כך לבטח גם אם זה רק אחד מכם, שכן קיבלתם שיקוף של תמונת מראה חיובית. ואם זה לא את וזה גם לא הוא, וזה לגמרי לא צרוף מקרים, אז קיבלנו סיפור מעניין. תודה רבה!