ציפיות בזוגיות: איך להשתחרר?
אני
תקועה
⌄
שלום,
אני מרגישה שהבעיה שלי היא שולית ביותר לעומת דברים אחרים שמועלים פה, אבל היא הבעיה שלי- ונורא קשה לי איתה.לפני כמה חודשים יצאתי עם בחור זמן קצר. התחלתי לפתח אליו רגשות ואז הקשר הסתיים כי הסתבר לי שהוא עובר תקופה קשה ולא ראיתי מקום בשבילי בחיים שלו. סיימנו את הקשר בצורה טובה ואני הרגשתי טוב ושלמה עם ההחלטה. לאחר שלושה שבועות, הוא התקשר לשאול "מה קורה". הדברים התגלגלו, הוא הגיע אליי אחרי כמה ימים עם סושי והרבה מצב רוח טוב. התנשקנו, הוא אמר שיש לו רגשות אליי ואני חשבתי שהתקופה הקשה נגמרה ואנחנו יכולים לנסות שוב. כמובן שטעיתי ובסיום הערב הגענו שוב למסקנה שלמרות הכל הדברים נשארו כשהיו. הפעם השניה שברה לי את הלב. התאכזבתי מאוד והרגשתי ממש נורא. מאז אני מתקשה לשחרר ממנו, והלב שלי כואב... אני משתדלת לא להיתקל בו (אנחנו לומדים יחד באוניברסיטה), להתקשר אליו וכדומה, ומבהירה לו בהתנהגות שלי שאם הוא רוצה אותי זה אך ורק בשביל קשר רציני- אבל זה קשה. בזמן האחרון אני מרגישה שהוא מנסה לפתח איתי שיחות, ליזום פגישות ודברים כאלה. אני מתגעגעת אליו מאוד, מה שהופך את המאבק הזה לקשה עוד יותר. זה מפתה מאוד להיענות לו ואני מרגישה שאני כמעט נשברת. אני ממש צריכה כמה מילות נחמה או עצות שימושיות להישאר חזקה.תודה!
ד"ר אורן חסון
לפתוח את המנעול ולחפש דרכים אחרות
⌄
את יקרה,
פיתחת ציפיות באשר אליו, וכפי שאת כותבת, עדיין יש לך ציפיות. את רק רוצה לוודא שהוא יהיה רציני לפני שתנסי, אבל את מקווה שזה יקרה. מצד שני את חוששת מאד, ואם לשפוט לפי מה שהיה, גם בצדק. הן מכך שהוא לא יציב, והן מכך שעל אי יציבות כזאת את מגיבה רגשית מאד קשה. כך שאם אנחנו עוסקים בהסתברות, לפי העבר, היא מאד גבוהה שזה לא יעבוד, ואת יודעת את זה. הדרך לעמוד בזה, ולא להסתכן שוב היא לומר לעצמך שזהו, שאין סיכוי. עוד לא אמרת את זה לעצמך. את עוד מקווה שהוא יבוא ויאמר לך שהוא רציני עכשיו, ומקווה עוד שהוא גם יעמוד במילה שלו. את רוצה להפסיק – הפסיקי לחשוב עליו, והתחילי לחשוב על בחורים אחרים, לצאת, ולהסיח את הדעת בכל פעם שאת גולשת למחשבה עליו. את קודם כל צריכה להחליט.