מפלרטט לא רצוי - איך להגיב
יעל
תגובה עוקצנית?
⌄
לא ברור לי דבר מה ומתוך ניסיונך אולי תוכל לעזור לי. אני נשואה + החבר של בעלי בעבר הרחוק היה נוהג לפלרטט איתי ולאחר ש"חתכתי" את זה הוא פסק, אך ורק אומרים שלום כשנפגשים ובזה נגמר. אך עם בעלי יש לו תקשורת די טובה. אני לא כ"כ מבינה מדוע כבר פעם שלישית שקורה כשאנו ניפגשים באירועים משותפים אשתו עומדת לידי כשאנו מפטפטות, הוא ניגש לפתע נותן לה מול עיני נשיקה ולאחר מכן אומר לי בחיוך: "בעלך יתן לך נשיקה", אותי זה הביך לא מבינה מדוע היה צריך לזרוק את זה וזה כבר קרה מספר פעמים. עניתי לו באותו רגע : "לא חשבתי שאתה תיתן לי, למה ,חשבת שאני רוצה נשיקה ממך"?? (וזה הכל לידי אשתו), ממש הרגשתי לא נעים, זה היה נראה כאילו בצחוק, אבל לא כל דבר לדעתי מצחיק. ענה לא וגמגם משהו לא ברור. מדוע לדעתך אומר זאת? אני חשבתי שאם יגיד לי שוב באיזה אירוע אקרא לו הצידה ופשוט אשאל אותו. עד אז מעניין תגובתך. תודה רבה.
ד"ר אורן חסון
מפלרטט שלא לצורך
⌄
יעל יקרה,
לפי דברייך, הבחור קצת מפלרטט איתך, וזה מאיים עליך. את לא יודעת איך להגיב, או לפחות לא בטוח באופן שבו את עושה זאת. ובכן, עשית זאת היטב. סגרת את העניין כפי שצריך, אולי אפילו קצת הבכת אותו, ולפעמים גם זה בסדר, ואין שום סיבה שתקחי אותו ל"סימטה אפלה", כלומר הצידה מכולם, למקום שקט, שבו תתחילי לשאול אותו שאלות. את לא אמורה לשאול אותו שאלות. את לא אמורה לפתוח פתח להתחכמויות. גם לא צריך לעניין אותך מה הוא באמת רוצה או לא, אלא אם זה כן מעניין אותך. ואז זה סיפור אחר לגמרי. במילים אחרות, סיפור שלא מעניין אותך, אז אל תיכנסי אפילו לקבל יותר אינפורמציה, גם אם האיפוק ממש קשה לך. אלא אם זה כן מעניין אותך, ואז הסיכונים שנלווים לזה הם על ראשך...נדמה לי שפנית אלי כי האיפוק קשה לך. זה משהו שאולי המכתב הזה שלי יעזור לך להתגבר עליו.
יעל
מפלרטט שלא לצורך
⌄
אני בשוק. אני הבנתי לגמרי משהו אחר. אני הבנתי כאילו מנסה לעקוץ אותי (עובדה בשם הנושא כתבתי כך.) אנסה לחדד ברמה שלי: אני הבנתי כאילו רוצה לעקוץ אותי ולומר : אני יודע שאת מתה שאנשק אותך אבל לא תקבלי נשיקה אלא בעלך שינשק אותך, הרגשתי שמנסה לפגוע בי . כאילו מתגרה בי. ומנשק את אשתו ממש מול פרצופי.בעיני זה חוסר טאקט, בעלי לעולם לא ינשק אותי בפומבי. ממש לא. הוא צנוע. בשביל זה יש בית. זה מאד מביך ותגובתו אלי מאד הביכה אותי.כמעט לא ידעתי מה לענות לו, ועניתי לפי הלב ולפי מה שאני מבינה . מה שיצא לי. וממש תודה שחיזקת אותי, שחיזקת את דברי. ואני באמת לא מתכוונת לשאול אותו הצידה ולתחקר אותו מדוע אומר כך, אלא פשוט אתעלם. או אחייך (בצורה מלאכותית) ולא אגיב. למרות שזה קשה. אני עדיין וסליחה שאני לא מבינה, ואולי תוכל להסביר לי מדוע לדעתך זה היה פלרטוט???????? . ואני אם הבנתי נכון שאולי רוצה לתת לאשתו מן תחושת ביטחון שהוא לא בוגד בה ולכן נישק אותה מולי והוסיף ואמר: יוסי יתן לך נשיקה ?? . למה לפני אשתו עשה זאת כבר מספר פעמים ומדוע לדעתך זה פלרטוט??? תודה רבה על עזרתך.
ד"ר אורן חסון
"פלירט" או "חיזור"
⌄
יעל יקרה,
יתכן שאנחנו מדברים ב"שפה" קצת אחרת. בניגוד ל"חיזור", שיש בו הצהרת כוונות חד משמעית (גם אם לא תמיד מספיק בולטת), ב"פלירט" יש תמיד אי בהירות וכוונות סותרות. כלומר, המשחק הזה שבין כן רוצה לבין לא רוצה, מיועד יותר כדי לבדוק אפשרויות, מאשר כדי לעשות צעד ברור.ככל שאת תהיי ברורה יותר, כך הוא יבין שהוא רק עושה צחוק מעצמו לחינם.
יעל
"פלירט" או "חיזור"
⌄
אוהוו!! עכשיו ברור לי כשמש ביום. אז לפי דבריך אני רק עכשיו קולטת שהבן אדם הזה מנסה אותי כל הזמן, כל פעם שיש לו אפשרות הוא "בוחן" אותי. אני פשוט בשוק. וזה שהוא לא הצליח עד כה, אני בטוחה עכשיו אחרי שהבהרת לי היטב את ההבדלים שלא ידעתי עד כה, זה בזכות שלא נתתי לו צ'אנס, כל פעם אני חותכת, מביכה אותו...במילים אחרות: יש לי חלק גדול בהצלחתי. פשוט עלי להיות כל פעם יותר ברורה כלפיו. יו. ממש תודה לך. עזרת לי מאד מאד. חג שמח.