פתרון לוויכוחים בזוגיות

תאריך פנייה: 15.01.2007 מס׳ הודעות: 4
חיפוש נושא
אבי
השקפות שונות?או חוסר מצידו של מישהו
15.01.2007 • 23:09

שלום,
בעיה די דחופה- כי החברה לא מסוגלת לסבול את זה, וזה די גומר/גמר לנו את הקשר :(אני וחברתי אוהבים מאוד, אפילו חולמים על החתונה, אבל יש בעיה אחת דחופה(חוץ מהשאר) שעוכרת הכל!!! התחיל במקרה שלמשך שנייה, אולי שנייה וחצי מקסימום! הבטתי לעבר בחורה בחצאית מיני. חברתי מפרשת את זה כתאווה לנשים אחרות, וחוסר עניין מספק בה.. ועוד... אני מאוהב בה, ולא אחליף אותה באחרת! היא יפה ומקסימה והכל בשבילי- אך מבחינתה זה שהבטתי מבטל הכל- ומוריד מהאמינות של כל רגשותי כלפיה! היא "קוברת" אותי בשאלה- "למה הסתכלת?למה?" אני לא יודע איך לענות על כך... על למה... זה היה אינסטינקט. אציין שאני, בתור רווק, וכנראה גם, גבר נורמלי, הבטתי על בנות בעבר, ונהנתי מכך. אני לא יודע אם זה אינסטינקט גברי או הרגל ישן שקשה להפטר ממנו, אני לא חושב שזו סטייה מצידי. לא הייתי בוגד בה, לעולם!!! ואני ג לא מעוניין בכך!!! אבל מבחינתה- חוסר המענה שלי לשאלה "למה הסתכלת?" אומר שהיא לא מספקת... וחבל לי מאוד, כי אני אוהב אותה כ"כ... מה אני אמור לעשות לבהות ברצפה כל הזמן? אני התרגלתי להסיר את המבט מבנות בקרבתה, וגם בלעדיה אני לא נועץ, אבל כן- בחורות מושכות עדיין מושכות את תשומת הלב של עיני....אני לא יודע מה לעשות.... די מתסכל!!!איך לענות לה? איך להסביר? (נ.ב. גם אם היא תראה קליפ MTV רווי בנות חשופות- הי תדאג להעביר ערוץ, כדי שאני לא אסתכל. וכן, אני משוכנע שיש לה בעית בטחון עצמי, וממנה נודע לי שהיא לא מרוצה מהמראה שלה.... כבר בכתה בעבר,ממש דמעות, שהיא כ"כ מכוערת. ולטעמי הכנה היא מקסימה ויפה)תודה רבה מראש

אבי
השקפות שונות?או חוסר מצידו של מישהו
15.01.2007 • 23:18

שכחתי לציין, אני בן 26, היא בת 24.( עוד בעיות- היא חושבת שאני לא מפגין אהבה מספיק...והאמת עוד הרבה. שנינו ממנטליות שונה! היא אמריקאית(בהווה) ואני ישראלי )

ד"ר אורן חסון
צפי של ויכוחים לשנים
17.01.2007 • 17:34

אבי יקר,
אם זה כל מה שהיה, אתה גבר נורמלי. אתה צריך לקחת בחשבון שללא שינוי משמעותי בגישה שלה, אתה צפוי לויכוחים כאלה במשך עוד שנים רבות. היא חרדתית, רגשנית, ולא מציאותית. השאלה היא מה עושים? כי ברור לי שאתה רוצה לחיות איתה, ושאתה אוהב אותה. היא מזיקה לעצמה ומזיקה לך.אני מציע שתלכו לייעוץ זוגי. אבל כדי לממש את זה, צריך לעשות זאת בעדינות, ולא להטיל בה את האשמה. תגיד לה שיש לך בעיה, ושאתה מבין שיש לך בעיה, ושאתה רוצה להגיע ליעוץ זוגי כדי לטפל בזה. אם היא תגיד שזו בעיה שלך, ושתלך לבד, תבקש את עזרתה כזו שחיה איתך, שתלווה אותך בתהליך, ושתוכל להאיר את הבעיה מהצד שלה. ותעלו את זה שם. מישהו חיצוני, אם יבין שיש לעשות זאת בעדינות, יוכל לתת לכם נקודת מבט חיצונית ושקולה על מה שאפשר, על מה שאי אפשר, ועל דרכים להוריד חרדות, ולשפר בטחון עצמי. כאן יהיה התפקיד שלך, לחזק לה את הבטחון העצמי (ואת זה אתה צריך לדעת לעשות בכל מקרה, גם אם תחמיא לה יותר ממה שאתה רגיל, וגם אם זה ייראה לך, בהתחלה, מלאכותי). אתה רוצה זוגיות איתה, וכדאי שתתחילו אותה באוירה רגועה של בטחון והדדיות.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
אבי
צפי של ויכוחים לשנים
19.01.2007 • 01:47

תודה דוקטור!אני לא בטוח שיצא לנו ללכת לייעוץ זוגי, אבל אשתדל לחזק לה את הבטחון העצמי במחמאות וכן הלאה...שוב תודה על ההתייחסות...