פתיחות בקשר: איך לגרום לבן הזוג להרגיש חופשי

תאריך פנייה: 20.07.2010 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
אישה מתלבטת
אמת או שלום
20.07.2010 • 19:14

ליועצים שלום,מזה זמן רב יש לי תחושה שבעלי מסתיר ממני פרטים מסוימים בקשר לעיסוקיו וזאת כנראה משום שהוא יודע שדברים מסוימים לא ימצאו חן בעיניי ומעדיף "לשקר" במקום להתמודד עם חוסר שביעות רצוני. איך להעביר לבעלי האהוב את המסר שהוא יכול להרגיש חופשי ולא במעקב? או אולי להעמיד פנים שאני מאמינה לו ולהימנע מריב? כרגע מאוד קשה לי ה"משחק" הזה. מצד אחד אינני רוצה לשדר חוסר ביטחון ולחקור אותו ומצד שני התחושה שהוא אינו גלוי כלפיי מכבידה עליי וגם פוגעת בכבודי שכן יש לי חשד שלפעמים יש לו "שותפים" לכך .

ד"ר אורן חסון
פתיחות התלויה בקבלה
21.07.2010 • 20:00

מתלבטת יקרה,
את צודקת. זה באמת לא פשוט לגרום לו להרגיש חופשי יותר. נסי, אולי, לא "לחקור" אותו, אלא לגלות עניין בעולמו, במה שהוא עושה, ובחלומות שלו. ואני מדבר על עניין אמיתי, כי הוא בן זוגך. תצטרכי לבנות זאת בהדרגה, כי בהתחלה יכול להיות שלא יאמין לך שהעניין שלך הוא אמיתי. חשבי היטב מה את רוצה לדעת. ובאמת, הכירי קודם כל את בן זוגך טוב יותר, ועיסוקיו הם חלק ממה שהוא.מצד שני, אני קורא בין השורות, ובעצם אפילו בתוכן, שאולי את באמת שופטת אותו, ומבקרת אותו, ולא שבעת רצון מעיסוקיו, או לפחות ממה שאת חושבת שאולי עיסוקיו. כל עוד זה המצב, וכל עוד אינך מקבלת אותו כפי שהוא, יהיה לך קשה להתעניין באמת בעולם שלו.ואני כותב זאת למרות שאני יודע שלפעמים, אכן, יכול להיות מצב שבשום פנים, ובשום מקרה סביר, לא תקבלי את מעשיו, ולא בגלל שפה ושם הוא מעלים כספים או מאבד כספים, אלא, למשל, משום שהוא עוסק בפלילים חמורים. אני מקווה מאד שזה לא המצב, רק לקחתי מצב קיצוני שבו בעל יכול להסתיר עיסוקיו מאישתו. לכן, במקרה קיצוני כזה, שבשום פנים לא תהיי מוכנה אף פעם לקבל את מעשיו, גם לא תקבלי ממנו אף פעם פתיחות.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083