פריצה לפייסבוק ומשבר אמון
שברון לב
מבולבלת צריכה עזרה דחוף!
⌄
אני ובן הזוג שלי יוצאים יחד שנה וחצי, לפני מספר ימים "פרצתי" לו לפייסבוק שלא בידיעתו וראיתי את מה שהכי לא רציתי לגלות, כגון- מחמאות לבחורות שמצולמות בבקיני על הגוף שלהן והודעות לידידות טובות שלו כאלה שלא ראוי בכלל שגבר במערכת יחסים רצינית יגידאני יודעת שמה שעשיתי הוא מעשה ילדותי ואפילו חצוף בכל מהלך הקשר הזה לא חשבתי שהוא מדבר כך אל בנות מאחורי גבי! הוא נחשב לגבר שקט, ביישן ומופנם(מים שקטים חודרים עמוק....מסתבר) אך המעשה כבר נעשה.קשה לי להיות בקירבתו אחרי שראיתי את ההודעות אני מרגישה נבגדת ומושפלת אני רוצה להגיד לו שאני יודעת על ההודעות אך מצד שני איני רוצה לגלות לו ש"פרצתי" לו לפייסבוק אני מתוסכלת ואני מרגישה שאיני רוצה להמשיך בקשר הזה כי איני יכולה לסמוך עליו יותר ובעיקר על איך שאותן בנות יסתכלו עלי כשהן יודעות איך חבר שלי מתנהג/מדבר מאחורי גביהאם כדי ויש דרך לומר לו שאני יודעת על ההודעות אך ע"י סיפור כיסוי אחר מבלי לספר את האמת אם כן איך?והאם נכון לסיים את הקשר בגלל זה או שזה צעד מוגזם ?האם האמון שלי בו יוכל לחזור?מה לעשות???????
שברון לב
מבולבלת צריכה עזרה דחוף!
⌄
שכחתי לציין שהיחסים בינינו טובים, הוא מראה ואומר הרבה שהוא אוהב אותי,הוא מפנק מאוד וחשוב לו שיהיה לי טוב.אך עם זאת הוא מדבר לאחרות בצורה שלא מכבדת אותי...עדיין מחכה לתשובה....
ד"ר אורן חסון
אם כבר פתיחות ואמון, אז עד הסוף
⌄
שברון לב יקרה,
אני שמח שציינת שהוא מתייחס אליך למופת, כי אחרת הייתי אומר לך שהפריצה שלך לפייסבוק שלו עלתה לך בקשר שלכם. לאו דווקא בגלל שהוא גילה או יגלה, אלא דווקא בגלל מה שאת גילית. קשה להחזיר אמון כזה, לאחר שנשבר.אבל המחשבות שלך, לחפש סיפור כיסוי מבלי לספר לו את האמת, אינן טובות יותר. את לא יכולה להיות בקירבתו, בגלל שהיחסים ביניכם מושתתים כרגע על הסתרות ואי אמירת אמת. אם את תוסיפי לזה את אי אמירת האמת שלך, היחסים שביניכם ימשיכו להעמיק בתוך הסתרות ואי אמירת אמת, רק שהפעם זה כבר יהיה דו צדדי.ראי, המעשה כבר נעשה. למדת משהו שהפחיד אותך, וכנראה בצדק (אם כי כנראה שלא גילית רומן שהוא מנהל עם מישהי, וגם זה קצת משהו). מאחר שפרצת לפייסבוק שלו, הרי אתם בתיק"ו. לכל אחד מכם יש סיבה, אולי, לעזוב את הקשר וללכת. לך, שאת יודעת, ולו, שהוא עדיין לא יודע.אם ממילא הבנת שיש לכם בעיה רצינית, אז אולי כדאי לעשות צעד דרסטי, שאו שיצליח לתקן את הכל, או שיעמיק את הפער שממילא קיים. כלומר, להתוודות בפניו. לא להאשים, אלא דווקא לבקש סליחה, ובאמת להצטער על כך. ורק אז תוכלי, מוסרית, לבקש ממנו לבדוק איתך ביחד אם אתם מוכנים ליחסים של אמון מלא ופתוח, ואיך לשקם את הפגיעה שלך. וכאן, אם את באמת רוצה זוגיות טובה, אל תדרשי ממנו חרטה. מה שאת באמת צריכה ממנו זה רצון אמיתי להיות איתך ולבנות קשר שבו יהיה לו חשוב האמון שלך והכבוד שהוא וכל חבריו וחברותיו רוכשים לך. אם הוא לא יכול לתת לך את זה, אז אולי הקדמת תהליך שהיה קורה ממילא בתוך כמה חודשים.העובדה שהפייסבוק שלו היה לך דגל אדום שדורש פיצוח, מעידה על כך שלא היתה ביניכם פתיחות מלאה. ואם את לא מצטערת ומתחרטת על מעשייך, יהיה לך קשה גם לדרוש ממנו, מוסרית, להצטער על מעשיו.