פרידה רגשית: התמודדות עם קושי וספקות
לולה
קשר חדש
⌄
ד"ר אורן חסון שלום אחרי שנתיים של אי וודאות עם גבר שלא היה יציב ומאוד אהבתי אותו נתתי לו מלא צאנסים..בגד,שיקר,אחרי אינספור איתו כאבי לב ובכי ושברון..זה נגמר ניתקנו קשר ומאוד קשה לי במצבי כרגע הכרתי בחור חדש בן 29 ואני 26 הוא ממש בחור טוב דואג איכפתי ממש ההפך מהראשון הייתי איתו הבעיה היא כזאת אנחנו יוצאים כבר כמה מפגשים אבל הלב והראש חושב על הגבר הראשון שאיתו הייתי מצד אחד לא רוצה לפספס את הבחור הזה כי הוא באמת מקסים ומצד שני אני לא שם איתו מה עושים? מתלבטת האם לתת לזמן לעשות את שלו או שפשוט לחתוך למרות שאני לא רוצה כי אני יודעת כמה קשה למצוא היום בחור טוב. אודה לך על עזרתך ..
ד"ר אורן חסון
הדבר הקשה והדבר הנכון
⌄
לולה יקרה,
אל תהיי מופתעת מכך שאת לא מרגישה מספיק מוקסמת ונמשכת אליו. הראש שלך עדיין לא שם. פרידה רגשית מקשר שהיו בו הרבה עליות ומורדות היא פרידה קשה, ולא פעם גם ארוכה. יתכן שתמיד תהיה בך תקווה לכך שיום אחד הוא ישתנה, ויבין שהוא הפסיד את אהבת חייו ואת מי שהיתה עושה לו הכי טוב בעולם, לו היה נותן אך מעט יותר. מנסיוני, לפעמים צריך לעבור טיפול כדי לצאת מזה, כי זה באמת קשה.מצד שני, גם להכנס לקשר, ואפילו עם בחור מקסים, אחר, שיכול להיות "תיקון" לקודם, זה לא קל. זה לוקח זמן. את חייבת להיות סבלנית, כי יכול להיות שאם תתני לזה צ'אנס, כן תמצאי את עצמך מאוהבת בו, בתוך מספר שבועות או חודשים. בסופו של דבר, הרבה מזה תלוי בך, וביכולת שלך להתמסר לקשר הזה, ובמקום כלשהו מתוך "החלטה", ואולי אפילו מודעת, להסיט את הרעשים שמפריעים לך.אם את באמת פוחדת שאת מפסידה משהו טוב, אולי כדאי שתלכי לטיפול תוך כדי הקשר, כדי להתחזק בו. כי כל עוד יהיו לך ספקות, בשל חוסר היכולת להתנתק רגשית מהקשר הקודם, הרי במוקדם או במאוחר תמצאי בו פגמים. והחשש והסיכון הם שגם אם אלו פגמים קטנים, תגדילי ותעצימי אותם בעיני רוחך, בשל ההתנגדות הפנימית שתהיה לך להצלחה של הקשר הזה. כי הרי הצלחה של הקשר הזה, הוא ויתור סופי על הקשר הקודם, והתחושה הזו, של ויתור סופי על הקשר הקודם היא כנראה הדבר הקשה ביותר לביצוע עבורך עכשיו.