פרידה: פתרון אפשרי
ע
לא יודעת מה להחליט
⌄
ד"ר אורן חסון שלום רב,אני פונה אליך בתקווה לקבלת עזרתך והכוונתך מכיוון שעיפתי ממחשבות ומהתלבטויות .אני נמצאת בצומת דרכים בחיי, אני בת 30 נשואה ואם לשניים.אני רוצה לספר לך משהו שאולי לא קשור ישירות לנושא אבל אולי בדרך כלשהיא קשוראבי נפטר בהיותי בת 16, התבגרתי מאוד יחסית לבני גילי, אמי נישאה בשנית לאחר שנהוכתוצאה מכך עברנו עויינות סביבתית רבה, לדעתי כל הזמן חיפשתי מישהו ונקשרתי אליוללא הבחנה האם הוא טוב בשבילי והאם אני אכן מאושרת איתו. באותה תקופה לא כעסתי על אמי והחבר שלה להיפך הגנתי עליה מאוד אך התרחקתי מאוד מהבית והעדפתי תמיד להיות עם חבר מאשר שם, הכרתי את בעלי בצבא הקשר איתו נוצר כתוצאה ממשבר שהיה לי בקשר אחר לפניו. ושוב העדפתי להשאר איתו שבתות בבסיס מאשר לבקר בביתאולי מכיוון שבבית תמיד הרגשתי סגורה ולא מי שאני. היה לי נוח היה לי על מי להשען. קצת לפני סיום שירותי הצבאי בתור חובשת צבאית תקפו אותי פחדים וחרדות איומים בגלל מה שקרה לאבי ובקושי רב שרדתי את החודש האחרון בתור חובשת. הפחדים ליוו אותי שניםארוכות ובאו בצורות שונות אך בגדול נראה לי שאני מצליחה להתמודד איתם וזה כבר לא אותם פחדים שהיו לי פעם. בכל אופן שנה לאחר שחרורי כשנתיים לאחר שהיינו חברים התחתנו. הייתי בת 21 ואני בטוחה שנגררתי לזה ולא התחתנתי כי באמת רציתי. כשאני רואה זוגות בחתונתם מאושרים עד לגג אני תמיד שואלת את עצמי למה אני לא הייתי מאושרת ביום חתונתי ? יחסי המין שלנו לא היו טובים מאז הפעם הראשונה בה שכבנוכבר בפעם הראשונה רצונותינו התנגשו, עוד לפני החתונה היתה לי ירידה בחשק המינישאז לא ידעתי למה זה קורה. בעלי תמיד התלונן ולחץ וטען שזה מפריע לו שאנחנו לא שוכבים הרבה. אבל גם אם רציתי לשכב איתו ביום כאשר הגיע הלילה הייתי עייפה או לא התחשק לי. כמובן שהבעיה הייתה צריכה להדליק נורה אדומה בטרם התחתנו אך העדפנו להתעלם ממנה בתקווה שתעבור או לא תשפיע כל כך על חיינו. השנים עברו אף פעם לא הרגשתי מאושרת, והדבר הלך וגבר עם השנים. הילדים הגיעו לאחר 4 שונות נישואים.סבלתי יחס רע במשך שנים ולטענת בעלי הכל בגלל עניין יחסי המין. ברור לי שהדבר משפיע אך לא כך. כל חיבוק היה חייב להוביל למיטה, השליטה בבית היתה בידיו תמיד הייתי לא בסדר תמיד קיבלתי טענות לגבי אופיי, כל שיחה חברית ביננו הובילה להשמצות מצידו בכל נושא שלא יהיה, הוא תמיד החליט תמיד קבע תמיד כעס אם הדברים לא נעשו בדרכו שלו. לפני כשלוש שנים כאשר הייתי בהריון השני עברנו טראומה משפחתית (בת משפחה שנפטרה) עזרתי המון עם ילדיה, נתתי מעצמי אל אף היותי בהריון ולמרות הכל כאשר הייתי בחודש התישיעי הוא רצה לעזוב אותי וזאת לאחר תקופת דיכאון ארוכה בה כל הזמן הוא טוען שלא כך הוא ראה את חייו שרע לו שאין לו כלום וטען גם שאני לא מושכת אותו. עקב התערבות משפחתית הוא נשאר אך תקופות הדיכאון שלו היו חוזרות כמה שניסיתי ביחסי המין הכל עלה בתוהו. גם כששכבנו והכל היה נפלא הוא טען שלא היה כלוםכאשר ניסיתי לכוון אותו ולהסביר לו מה עושה לי טוב ומה לא תוך כדי קיום יחסים הוא היה קם ועוזב באמצע, הוא טען שאני סגורה במיטה ותמיד הסברתי לו שאני לא וגם יחסי המין שלנו מאוד לא משעממים. פעם אף הצגתי לו תמונות מין ובקשתי ממנו שיראה לי מה הוא רוצה לעשות ושאנחנו לא עושים והוא לא ידע לענות לי. אני באמת ליברלית במיטה ובפנטזיות שלי אני מוכנה לנסות הכל אבל לדעתי המין שלו היה אגרסיבי ללא יחס חם ורכות לה אני זקוקה. לפני כחצי שנה חל מהפך ואני התחלתי להתמרד .הדברים שהוא עשה לי הלכו ונהיו יותר ויותר רעים הנשמה התחילה לכאוב לי ממש. אז בהתחלה הצהרתי שאני לא מוכנה שזה ימשיך ביקשתי ממנו שיחליט כי אני לא יעבור על עוד התקף דיכאון בשקטלאחר מכן כאשר הגיע עוד אחד התרחקתי ולאחר תקופה אמרתי שאני לא רוצה להמשיך הוא התחיל לפחד והסכים לעשות כל מה שאני ירצה ואז הגיעה הפצצה לא משנה כמה הוא מנסה ורוצה והוא באמת מנסה אני לא יכולה שהוא נוגע בי ומתקרב אליי( אפילו נשיקה קשה לי איתו) בפעם האחרונה ששכבנו אילצתי את עצמי בכדי לראות אולי זה יעבור עם מעשה ,כל השרירים בגוף רעדו לי תוך כדי ולאחר מכן הרגשתי נורא. כל מה שהוא עשה לי כל הרע שקיבלתי ממנו צף ולא מאפשר לי להמשיך אני כבר לא אוהבת את מי שהוא, אני לא יכולה להתקרב אליו אני מאוד רוצה לתת ניסיון גם בכדי לא לפרק משפחה וגם בגלל שהוא מאוד רוצה ומשתדל אבל אני לא מצליחה אני פשוט לא מצליחה משהו בתוכי רוצה משהו אחר, משהו חדש, משהו מלא חום אהבה ורוך. אני יודעת שאופי הוא לא יכול לשנות וגם עכשיו כשהוא מאוד משתדל באים ניצוצות האופי שלו. אני לא יודעת מה להחליט אני יודעת מה אני רוצה אני רוצה משהו אחר אני רוצה להיות חופשיה אני לא רוצה להיות איתו אבל אני לא יודעת מה להחליט. ואולי זאת טעות ללכת ? מה עם המשפחה ? אבל גם מה עם עצמי ? אף פעם לפניו לא היו לי בעיות ביחסי מין נהפוכו. אני בטוחה שאני לא סגורה ובטוחה שפשוט לא קיבלתי ממנו את מה שרציתי ואנחנו בכלל לא מתאימים במיטה ובעוד הרבה תחומים כמו: מנטליות, השקפת עולם, חינוך ובאנרגיות.אנא יעץ ליתודהע
ד"ר אורן חסון
פרידה: קשה, אבל קל.
⌄
ע יקרה,
למרות הקושי הכרוך בזה, פרידה היא פתרון קל. יותר מזה, יכול להיות שפרידה היא גם הדבר הנכון. אבל יכול להיות שלא תרגישי בנוח עם עצמך, ולא תהיי שלמה עם עצמך אם לא לכי קודם לטיפול, אצל מטפל מיני וזוגי גם יחד, כדי לדעת שנתתם סיכוי לאפשרות שאולי אפשר להתגבר על כל זה. התהליך יהיה קשה ומייגע, נפשית בעיקר, הסיכוי קטן, כנראה, אבל אני לא יכול לבטל אותו ללא ידיעה טובה יותר של העובדות.ובסופו של דבר, תצטרכי את להחליט מה את עושה עם חייך, ולאן את מנווטת אותם.