פרידה: הסיבות האמיתיות מאחורי הרצון להיפרד
אמא דואגת
גירושים
⌄
שלום רב
נישואי לבעלי עלו על שרטון ולאחר 6 שנות נישואים החלטנו להתגרש. יש לנו שלושה ילדים, שבעלי טוען שאינו מתכוון לקחת כל חלק בגידולם או אפילו לראותם, לאחר שהגירושים יכנסו לתוקף. הוא רציני בדבריו, זו אינה נקמנות, אלא רגישותו העמוקה לילדיו, הוא טוען שהוא לא יעמוד בפרידה מהם ולכן כדאי שינתק עימם את הקשר כליל. כיצד אספר זאת לילדיי הקטנים ? כמו שאני רואה זאת, המצב דומה למוות של בן זוג, הוא אינו מבין את חשיבות העניין בשמירה על קשר עם ילדיו בכדי שפחות יחושו באובדן ובנטישהוידעו שהוא עדיין אוהב אותם
ד"ר אורן חסון
רוצה להיפרד כי הוא לא יכול להיפרד?
⌄
אמא דואגת יקרה,
בן זוגך, אביהם של ילדייך, מנסה להתנער מאחריות. יכול להית שהוא חושב שיהיה לו הרבה יותר קל למצוא מישהי אחרת ולהתגבר על המשבר האישי שלו כשהוא משוחרר ממחוייבויות, ויכול להיות שלא בא לו לקבל לידיו פעם-פעמיים בשבוע שלושה ילדים קטנים, גם אם הם שלו, אולי בשל לחץ העבודה ואולי בגלל שהוא עוד לא ניסה להתחבר אליהם בבית, ואולי בכלל כדי לשכנע אותך שאולי לא כדאי להתגרש. אז יש לו סיבות אגוצנטריות משלו, אבל לומר שזה בגלל "רגישותו העמוקה לילדיו"?! או שהוא "לא יעמוד בפרידה מהם" – ולכן מה, ולכן ייפרד מהם? עד כמה עמוקה יכולה להיות הציניות!הרי כל העניין הוא שהגרושים אינם פרוד של האב מילדיו, אלא פרוד שלו מאם ילדיו. אז מה הסיפור?אבל למי אני אומר את זה... הרי ברור שאת לא מסכימה איתו. ולכן, הדרך שלך להתמודד איתו היאלא לקנות את מה שעל פניו הוא מופרך. אל תתני לי את האשליה שהוא משכנע מישהו. ותגידי לו שאם הוא באמת לא מסוגל, שילך למי שייתן לו את הכוח הנפשי להתמודד עם זה, כלומר, לטיפול נפשי. אם הוא כל כך רגיש לילדיו, הוא צריך להבין עד כמה הם זקוקים לאבא שלהם, ולעשות כל מאמץ כדי לשמור על שלומם הנפשי. ואולי, אם זה אפשרי ומתאים, לרתום לכך גם את אמא שלו (טוב, פעמים רבות גם "אבא שלו" יכול להועיל).