פרידה: למה הוא לא נסיך החלומות שלך
יולי
אקס שיוצר קשר ונעלם שוב...
⌄
שלום,
יצאתי עם בחור כ4 חודשים, הזוגיות בסה"כ היתה טובה, עד ששמתי לב שברגעים שאני עצובה או שמשהו מציק לי, הוא לא מעוניין לדבר. זה מאוד פגע ביחסים שלנו עם הזמן, הרחיק בינינו גרם אצלי לכעס גדול ותסכול, ולבסוף הוא עזב אותי ביום אחד, לא הסביר למה אבל אמר שהוא לא רוצה אותי יותר.כמובן שנפגעתי מאוד, לא הסכים שאצור איתו קשר, לקחתי את החפצים שלי מהבית שלו וניסיתי להמשיך בחיי. שנתיים עבו מאז, הייתי בניסיונות להכנס שוב למערכות יחסים, אבל הבעיה היא שבכל פעם שמשהו כבר היה מסתדר הוא היה מתקשר ומתעניין בשלומי ורוצה להפגש...הכעס הרב שנצבר בי מהפרידה גרם לי לכעוס בכל פעם שהעלה אפשרות לבדוק אם אנחנו בכל זאת מתאימים, ואז היה נסוג מההצעה ואומר "אולי באמת אנחנו לא מתאימים". זה הוריד לי את הביטחון העצמי, זה הרס לי זוגיות שהתחילה. בערך 6 פעמים בשנתיים שהוא מנסה ליצור קשר, לחזור ואז שוב נעלם לכמה חודשים.אני מרגישה מושפלת ומאוכזבת שאולי לא הייתי נסיכת החלומות, וזה לא מרפה ממני שהעניין כיביכול לא נסגר...עובדה שהוא מנסה ובכל פעם זה מפיל אותי.מה עלי לעשות כדי להמשיך הלאה בחיי מבלי להסתכל אחורה ולהיות מדוכאת כי לא הצלחתי להיות בזוגיות הזו...כי אני לא מה שמתאים לו? איך אוכל לבטוח שוב בגברים?
ד"ר אורן חסון
נסיך חלומות?
⌄
יולי יקרה,
לא כתבת את גילך, וחבל. בכל מקרה, כשאת מעלה קושי בסיסי ועמוק כזה אצלך, שנובע מפגיעה מתמשכת, הייתי ממליץ על טיפול פרטני. עם זאת, אומר בכל זאת שהעובדה שלא היית נסיכת החלומות, היא לא מדוייקת. לא היית נסיכת החלומותשלו. מה שאומר שגם הוא לא נסיך החלומות שלך. שכן נסיך החלומות שלך הוא גבר שיידע לחבק אותך ולתמוך בך כשאת עצובה. ואני חושב שלמרות שהוא זה שעשה את צעד הפרידה, הוא עשה זאת משום שהבין שהוא לא נסיך החלומות שלך, ושהוא לא יודע, לא רוצה ולא יכול לספק את הצרכים הזוגיים שלך. אמנם זו פגיעה באגו שלך, ואמנם את חושבת לפעמים על כך שהטיפול הכי נכון באגו הפגוע שלך הוא שהוא יתחנן לחזור אליך, ושאת תחליטי רק אחר-כך אם את באמת רוצה אותה, אבל הניחי לזה. אל תתני לו לפגוע בך עוד, ואל תאפשרי לו ליצור איתך קשרים מחודשים. הוא לא גבר החלומות שלך, גם אם את חולמת לפעמים שיהיה. נדמה לי שאת בעיקר חולמת על מה שהוא יכול להיות, ולא על מה שהוא באמת.