פרידה מתוך פחד: עזרה ותמיכה
רז
מיואשת מהזוגיות
⌄
שלום רב
אני בת 32 חיה עם בן זוגי מזה עשר שנים. בשנתיים האחרונות נולדה לנו ילדה אבל לא התחתנו, לא רציתי, הקשר היה לא טוב כמעט מההתחלה ובכל זאת שרד איכשהו. רק לפני חצי שנה עברנו לגור יחד בבית משלנו(לפני כן היינו אצל ההורים שלי שאותם הוא לא סובל, לגיטמי ,נומר, הרבה חתנים לא אוהבים את החמה,) בחצי שנה הזאת גיליתי את מה שידעתי תמיד וזה רק התחזק. אני לא רוצה אותו..... כשאני מדברת איתו על זה הוא מתחיל לצועק לזרוק דברים ולהגיד תעופי מהבית תשאירי את הילדה כאן (הילדה יכולה להיות איתו מקסימום חצי שעה ואז בוכה, סתם דוגמה שהוא מודע לה ) הוא עושה זאת ככלי להחזיק אותי.לאחרונה אני מגלה שאני פשוט מפחדת מכל הסיטואציה שתיווצר כשאני באמת יעזוב את הבית ,אז אני דוחה את זה כל פעם. הוא יבוא לבית הורי יצעק חזק בכל השכונה הורי ואחי יתערבו יהיה באלגן נוראי.לא בא לי לעבור את זה ואני רואה שאני משתדלת יום יום שהקשר יצליח אבל עובדת על עצמי . דבר נוסף מחזיק אותי זה שהבית שלנו הוא ללא הלוואות או שכירות וזה הכי נוח כמובן. מה עושים איך ואיפה מתחילים הוא אדם לא קל.נ.ב עוד דבר אחד שאני יגיד כביכול לרעתי אני מוכנה שישפטו אותי עם צריךאני די קשורה למשפחתי וגרה לא רחוק מהם לכן אני הולכת אליהם כמה פעמיים בשבוע עם הילדה וזה מטריף אותו , האמת היא שאם היה כל כך כיף בבית בטוח הייתי מורידה את הביקורים אצל הורי. זה עוד גורם לפיצוצים ענקיים בינינו. תודה על ההקשבה .
ד"ר אורן חסון
עזרה חיצונית
⌄
רז יקרה,
את בעצם אומרת שאת חיה עם אבי בתך בבית משותף שלכם, ורוצה להיפרד, רק פוחדת מהבלגן שייווצר בשל ההתפרצויות שלו, ובשל ההתערבות הצפוייה של אחייך שגם היא לא תעשה לך טוב למרות שמטרתה תהיה להגן עלייך.אני חושש שאין לך ברירה אלא ליצור את הפרידה הזו, אחרת תישארי כבולה שם. ומתישהו הרי תעשי זאת. אני מציע לכן שתתחילי לבנות לך תוכנית פרידה. בתנאים שלך, הייתי גם נעזר בגופים שיש להם נסיון עם התמודדות מסוג זה, כי איך שלא תעשי את זה, פיצוץ יהיה.להלן רשימה:אלימות במשפחהקו חרום ארצי של משרד הרווחה, טלפון: 1-800-22-0000.קו זה מיועד הן לענייני חרום מיידיים של אלימות במשפחה וכנגד נשים.אתר של משרד הרווחה והשרותים החברתיים, הכולל הדרכה, סיוע וקו חרום (טלפון).משרדי ממשלה וארגוני סיוע, כולל קווי טלפון לחרום בענייני אלימות במשפחה וקו מצוקה לילדים ולנפגעי תקיפה מינית.קו החרום הארצי של ויצ"ו לאלימות במשפחהולילדים בסיכון:1-800-39-39-04.עמותת גרני"ת(גרושי נשים, יעוץ, תמיכה וחקיקה).