פרידה מזוגיות קלה: מה לעשות?

תאריך פנייה: 29.01.2007 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
דליה
זוגיות משונה אבל אי אפשר בלעדיה
29.01.2007 • 21:40

אני בת 29 יש לי חבר כבר כמה שנים, הוא גם עובד איתי....באותה מחלקה..שנינו נשואים, אך הנישואים הריקים מריגושים הביאו אותנו בלי להרגיש ולאחר הרבה זמן למצוא אחד את השניה,בבית, בעלי מקבל את כל תשומת הלב המגיעה לו מבלי שידע מה קורה לי בלב, ואצל חברי אותו דבר.. אין לנו שום רצון להתגרש ואנחנו אפילו מעודדים אחד את הזוגיות של האחר.מוזר, אבל אני חברי כן מתחבקים, מתנשקים, מצהירים אהבות, סודות מתגפפים מעט עם בגדים כמובן אבל לא מגיעים לסקס - הכל אהבה נטו,הבעיה היא שהמצפון מציק וגם התלות הזאת מציקה, ואני רוצה לגמור את זה אך נקשרתי אליו בצורה שאני לא מסוגלת לצאת מזה, אני רק חושבת על פרידה ופתאום נכנסת לחרדות, אני יודעת שאני כל כך תלויה בו שאם נפרד אני לא יוכל לעמוד בכאב....מה גם שאחד מאיתנו יצטרך לעזוב את מקום העבודה...גם הוא לא מסוגל לחשוב על פרידה בדיוק מאותן סיבות..מה עושים במצב כזה? איך מתגברים ומתחילים לחשוב על פרידה מבלי להכנס לחרדות? ומה אעשה שוב ללא חיבוק? שאני כל כך זקוקה לו??

ד"ר אורן חסון
להפסיק את מה שאי אפשר בלעדיו...
31.01.2007 • 22:18

דליה יקרה,
בחרת לך ב"זוגיות" קלה, שיש בה רק את ההבט הרגשי ללא הלחץ היומיומי והשיגרה שבנישואים ובהורות. עכשיו החלטת שאת רוצה להפסיק אותה. אם זה מה שאת רוצה לעשות, קחי בחשבון שפרידה כזו היא כמו כל תהליך גמילה, או תהליך של פרידה מאהוב שמחליטים לעזוב אותו. זה כואב, זה מלחיץ, ועד כמה שתרצי לא תוכלי להמנע מהכאב.מה שכן, את צריכה לבדוק מדוע את לא יכולה לקבל את החיבוק מבן זוגך. אין לי ספק שחלק מזה הוא בגלל שמצאת אותו במקום אחר. אבל את מדברת על חיבוק ותמיכה שאת אמורה לקבל מבן הזוג שלך. ואם את לא יכולה, יש לך בעיה רצינית בזוגיות שאינה קשורה לריגושים. היא קשורה לקשר נפשי שאין לכם. אם את רוצה את הנישואים שלך, תצטרכי לעבוד על עצמך קשה כדי להתחיל להפנות את החיבוק והתמיכה אל בן זוגך. וכשתרגישי שאת יכולה בלב שלםלתתלו את זה, תדעי שזה יהיה גם הזמן שבו תוכלילקבלאת זה ממנו. התחילי בנתינה. זה יצטרך להיות חלק מתהליך הגמילה שלך.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083