פרידה וכאב: מה לעשות כשאין תקווה?
אור
פרידה כואבת עם רצון עז לחזור
⌄
שלום,
הייתה לי חברה ויצאנו במשך שנה וחודשיים. לפני שבוע בערך היא החליטה להיפרד ממני בטענה שפגעתי בה רבות,מילולית ולא הערכתי אותה כמו שצריך ובגלל שזה קרה הרבה עם לא מעט "נורות אזהרה" מצידה היא החליטה שהיא לא יכולה יותר והיא שמה קץ לקשר. כאב לי נורא ועדיין, הרגשתי כאב עמוק וצורך עז לשקם את היחסים. יצרתי איתה קשר מאז טלפונית ופיסית אך היא תמיד סיימה את המפגש באמירה: אני לא חוזרת אלייך אני רוצה בחור חדש. מאוד קשה לי עם זה ואני מרגיש שאפשר עוד לשנות את המצב ושיש עוד סיכוי, היא אומרת שיש לה עדיין רגשות אליי. ד"ר נכבד, האם אפשר לגשר איכשהו ולתקן את המצב? מה ניתן לעשות כדי לרכך אותה ולאפשר לה לחשוב בעד חזרה לקשר? זה מאוד חשוב לי, היא אהבת חיי והיא מאוד מתאימה לי , יהיה לי מאוד קשה למצוא מישהי כמוה... תודה על העזרה.
ד"ר אורן חסון
כשהרצון אינו הדדי, וכנראה בצדק.
⌄
אור יקר,
אני לא יודע אם אפשר או לא. אולי אחד הדברים שהיא באמת דרשה ממך היא שתקשיב לה ותאמין למה שהיא אומרת, וכל נסיון שלך ללחוץ לתקן את המצב הוא מוכיח בדיוק את ההפך ממה שאתה רוצה לומר – שלמדת משהו, ושעכשיו אתה אחר, כי הלחץ הזה מנוגד למה שהיא מבקשת ממך - שתניח לה.עניין מסובך, זוגיות, ועוד יותר מסובך, פרידות לאחר זוגיות שידעה הרבה שיאים ומורדות. וקח בחשבון שבזוגיות הזו, גם אם תחזרו להיות ביחד, יש גרעין עמוק של חוסר אמון בך מצידה, ואולי גם להפך – כי היא היתה מוכנה לעזוב אותך.מה שאני חושב שחשוב יותר עבורך הוא לשאול את עצמך אם בקשר הבא שלך תלמד מהנסיון של הקשר הזה, ותדע שלא לפגוע בבת זוגך מילולית, ולהעריך אותה. כי למה שתהיה איתך אם זה מה שאתה עושה לה? אני מייעץ לך לבחון את עצמך מחדש, ולשאול את עצמך מה הביא אותך לזה. האם זה לחץ? האם זה קורטוב של רוע, של צורך בשליטה? האם זה חוסר ביטחון? התחל לעבוד על עצמך כדי שכאשר תמצא לך שוב זוגיות, תהיה עבורה יותר אדם ויותר חבר.