פרידה וכאב: איך להתמודד עם אובדן זוגיות

תאריך פנייה: 08.02.2012 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
בן
זקוק לחיזוק
08.02.2012 • 23:41

שלום
ד"רלפניי כמה ימים חברתי זרקה אותי, במיוחד כואב לי כי אני בעצמי בתקופה לא פשוטה בחיי, בעיות עם המשפחה.בקשר אליה, היינו כמו ילדים קטנים ביחד, אוהבים מאוד, כמעט ולא רבים, באמת היה לנו הכי כיף יחד, היינו יחד שנה וחצי ואנו בני 23, זאת האהבה הראשונה של שנינו.בתחילת השנה עברנו יחד לב"ש ואנו סטודנטים כאן. שמתי לב שהיא לא כ"כ איתי ושהיא ממש נהנית מכל החיי חברה כאן והרגשתי כמו סוג ב', דיברתי איתה על זה והיא אמרה מה פתאום זה לא ככה.בכל מקרה לפני כמה ימים היא לקחה אותי לשיחה ואמרה שזה לא זה עבורה,שהיא אוהבת אותי אבל שזה לא זה, ואני כאילו לא מאמין למשמע אוזניי.מאז אני רואה אותה חוגגת פה כאילו אין מחר, מפלרטטת עם בחורים מה לא, ואליי מדברת בסוג של התנשאות כזו..אני ממש מרגיש כמו החברים של כל המלכות יופי האלו, שכשהיינו יחד במרכז והיא לא הייתה מיוחדת כ"כ (פה היא לומדת במגמה רק של בנים והיא עם עוד איזה 4 בנות שם) היה לה טוב, אבל עכשיו כאילו נפתחה אל העולם, ואני בצד אוהב ומתגעגע.. והיא, היא כאילו זורחת, והשאירה אותי בצד..אני ממש מתוסכל מזה, האם האהבה זה רק משיכה? כל פעם שדחיתי אותה כשהרגשתי סוג ב' בזמן האחרון היא ישר רצה אליי, אבל לא יודע, ראיתי אותה כאשתי לעתיד, סמכתי עליה בעיניים עצומות, ולא רציתי שאשתי לעתיד תרוץ אליי כשאני דוחה אותה ותתהנג אליי כמו סוג ב' כשאני אני, במיוחד לא אחרי שנה וחצי של כל הזמן יחד ועוד יותר לא כשהיא יודעת שאני בתקופה לא פשוטה..תודה ד"ר ושיהיה סופ"ש נעים

ד"ר אורן חסון
לכאוב, להתאבל, וללמוד לאסוף כוח
09.02.2012 • 23:27

בן יקר,
אני מבין את הכאב, כי האשה שאהבת, זו שראית איתה עתיד, חתכה זאת באחת. ראית סימנים מקדימים, והם היו כנראה נכונים, אלא שהיא הכחישה. אולי כי לא החליטה סופית ולא רצתה לקלקל אם היא נשארת איתך, ואתה ראית בה את הסימנים של ההתלבטות. ולבסוף היא החליטה. זה כנראה הבשיל בה. זה לא רק משיכה, זו ראיית העתיד המשותף והרצון להיטיב זה עם זה והרצון להיות ביחד והיכולת ליהנות זה מזה. בתקופת ההתלבטות, כנראה שהיא התחילה להתרחק ממך רגשית, שזו תוצאה של ההתלבטות שלה, שאומרת גם התבוננות בעצמה שלא לצידך. כלומר, כפי שאמרתי, שבירת הצפי לעתיד משותף. זה קרה אצלה ולא אצלך. במילים אחרות, בתקופה האחרונה האהבה שלה אליך, כבן זוג, כנראה דעכה, למרות שאולי אמרה אחרת כששאלת. אבל ראית זאת. היא אולי היתה יכולה להמשיך ולדאוג לך כאדם, אבל רוצה את החופש כבת זוג להיות עם מי שהיא רוצה ולבנות לעצמה עתיד משלה או הווה משלה שאינם קשורים אליך. נדמה לי שבמצבכם, כשאתה מאד רוצה אותה, ידידות ביניכם היא לא דבר אפשרי. תצטרך להניח לה ולמצוא לעצמך דרכים אחרות להתמודד עם הקשיים שיש לך.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083